Madrid  Barcelona

Torremolinos - Spania

Torremolinos er ved første øyekast en typisk badeby på Costa del Sol like ved Málaga. Torremolinos var den første byen som åpnet for masseturisme på Costa del Sol. Turister fra hele verden kommer til Torremolinos for å nyte solen og skjønnheten i sentrum av byen, og det er tettpakket med hoteller og bassenger. Ved nærmere ettersyn vil du fortsatt finne at området også har mange andre flotte ting å tilby. Hovedgaten er vakker og det er også strandpromenaden og den lange trappen som går fra hovedgaten ned til stranden.

Fra havneområdet kan du finne seilturer, fisketurer og paragliding og andre vannsportaktiviteter. Langs strandpromenaden er det mange gode restauranter med mat fra hele verden. Under en av de tusen parasollene på stranden, kan du slappe av med en kald drink i hånden mens du blir tilbudt forfriskninger, massasje, klær, klokker og solbriller.

Blant de positive tingene enhver turist vil påpeke angående Torremolinos er kort avstand til flyplassen, de vakre strendene og det store utvalget av restauranter og barer. Torremolinos har et pulserende natteliv med mange puber og nattklubber, og det er også et stort LHBT samfunn her.

Bedriftsregister

Torremolinos Strand

Strender i Torremolinos

Torremolinos har en lang, romslig, vakker strand som vanligvis er fullpakket av mennesker sol og vannsportaktiviteter. Det er nok av strandrestauranter (chiringuitos) hvor du kan nyte et lett måltid eller en komplett middag og selvfølgelig kan du leie solsenger på de fleste strendene. Stranden på den sørlige siden av Punta de Torremolinos fortsetter helt til Benalmadena.

 

Les mer om Torremolinos

 

Et paellaskilt i  Torremolinos

Restauranter i Torremolinos

På grunn av den lange tradisjonen med turisme er det et stort utvalg av restauranter av alle typer og i alle prisklasser i Torremolinos. Det er mange gode restauranter langs stranden og i havnen. I Caracola området er det flere restauranter langs strandpromenaden og også i den smale gaten rett bak strandpromenaden. Men som med alle turiststedene er det mange restauranter som ikke er verdt et besøk. En god idé er å se hvor spanske familier gå ut å spise.

Hotell i Torremolinos


De fleste hotellene ligger i Caracola-området, langs hovedveien 340 som går gjennom byen og oppe langs gågata ved togstasjonen. Mange av de store hotellene i Torremolinos har spa-fasiliteter, tennisbaner og selvsagt oppvarmete svømmebasseng. Uansett hvilket område du velger, så finnes det hoteller i alle prisklasser og størrelser.

Et greit sted å lete etter hotell i Torremolinos er hotels.com


Feriebolig i Torremolinos

Et alternativ til å bo på hotell er å leie leilighet eller hus mens du er på ferie i Torremolinos. Mange foretrekker dette fordi det gir en større komfort ved at man har et eget kjøkken der man kan tilberede sine egne måltider.

Mange nordmenn eier leilighet eller hus i Torremolinos som de leier ut på ukesbasis til andre ferierende nordmenn. Det finnes mange steder du kan finne slike boliger for korttidsleie, men et bra nettsted du kan lete på er www.spaniaferiebolig.com

Severdigheter i Torremolinos

Hovedgaten i Torremolinos er en attraksjon i seg selv med sin skjønnhet. Sør for Torremolinos, i Benalmadena Pueblo er det også en stupa, et buddhistisk tempel, med et tak av ekte gull. En stupa er et av de viktigste stedene for buddhister og selv om dette er et tempel, de har guidede turer og leksjoner om buddhisme for turister. Det er også en Mariposario, en innendørs hall med vakre sommerfugler. Det er ganske spesielt å sitte på en stol med en vakker sommerfugl i håret.

Det er en flott park like over Caracola, Parque de la Bateria. Ta toget til El Pinillo der kan du nyte en vakker utsikt over Costa del Sol, ro i en robåt i en liten innsjø, og det finnes også en stor lekeplass for barn. Dessverre er det ingen kafé i denne parken, så husk å ta med egen mat.

Aktiviteter i Torremolinos

Det er et stort badeland i Torremolinos Aqua Land, som er svært populær blant turister langs hele Costa del Sol. Denne attraksjonen kan være overfylt i høysesongen. Rabattkuponger kan hentes i de fleste hoteller og i turistinformasjonen. Parken er åpen fra mai til september. For mer informasjon om åpningstider og priser, besøk deres webside www.aqualand.es

Krokodilleparken i Torremolinos ligger bare en 20 minutters gange fra sentrum, og er verdt et besøk. Guidene vil lære deg mye om disse fantastiske dyrene med sin underholdende runde i parken, og du vil også få muligheten til å holde en babykrokodille på slutten av omvisningen. For informasjon om åpningstider kan du gå til deres nettside www.crocodile-park.com

Hagen Jardin Botanico de Molino de Inca er en vakker park nær sentrum hvor du kan nyte et stort utvalg av tropiske planter i delikat innredet omgivelser.

Plaza Mayor er et stort shoppingområde som ikke ligger i selve Torremolinos, men like ved siden av flyplassen og IKEA. Her finner du alle de store merkene som Zara, H & M, Stradivarius og så videre. Det er også et stort underholdnings og restaurantområde på Plaza Mayor med masse moro for hele familien. Det er en kino på Plaza Major som viser på minst en film med originalt lydspor (ikke dubbet) hver kveld. Toget stopper rett ved siden av Plaza Mayor.

I nærheten av Torremolinos

For en turist er det mye å se og gjøre rundt Torremolinos. Den hvite fjellandsbyen Mijas Pueblo er veldig vakker med utsikt over Costa del Sol, og er egnet som en dagstur. Du kan komme dit med bil eller buss. Mijas Pueblo er full av suvenirbutikker hvor du kan kjøpe tradisjonelle keramikk og skinnvarer, besøke den svært spesielle bull ring, kan du ta et esel-taxi eller du kan klatre opp til toppen av fjellet eller nyte en herlig middag med utsikt over Costa del sol.

Benalmadena er bare en 10 minutters kjøretur fra Torremolinos og er trolig det stedet med de fleste turistattraksjonene på hele Costa del Sol. Nede ved havnen er det et akvarium, Sea Life, som skildrer livet i havet i regionen. Det organiseres dykking og delfinsafari hver dag (i turistsesongen). Palomaparken er byens store park med massevis av ville høner, kaniner og skilpadder. Her kan du vandre rundt blant vakre blomster, trær, kunstige fossefall, dammer og fontener, du kan sole deg på gresset eller rett og slett ta med piknikkurv og nyte sommerlivet. Palomaparken har massevis av lekeplasser for barn i alle aldre. Rett ved siden av Palomaparken ligger Selwo Marina, med bl.a. sjøløver, delfiner og tropiske reptiler og fugler. Hvis du har en drøm om å svømme med delfiner kan du realisere det her. Benalmadena har et stort Tivoli med et stort pariserhjul og spennende karuseller for hvert modighetsnivå og det er også et stort skummelt spøkelseshus med levende skuespillere. Rett ved siden av Tivoli er også avgangsstasjon til Teleferico, en taubane som tar deg til et fjell med fantastisk utsikt over Costa del Sol. På en klar dag kan du se helt til Afrika herfra. Der oppe på fjellet er det en fuglepark som viser fugleshow med ørn og kondorer.

Fuengirola Zoo er svært liten, men plassen er godt utnyttet. Dyrehagen er dekorert med dyrets naturlige habitat, og du kommer svært nær dyrene. I 2004 ble Fuengirola tildelt prisen som europas beste dyrehage.

Gibraltar ligger vest for Torremolinos og er ett av stedene å se og oppleve mens du er her. Reisebyrå arrangere dagsturer til Gibraltar eller du kan leie en bil.
Ronda kan nås med buss eller bil fra Torremolinos. Ronda er delt i to av en dyp kløft, og det sies at under diktaturet, ble motstandere av Franco kastet ned i dette juvet.
Malaga er hovedstaden i provinsen Málaga, og er full av gamle bygninger og monumenter for de som er interessert i spansk historie og kultur. Den gamle arabiske palass Alcazaba ligger på en høyde over Malaga. Atmosfæren i disse ruinene vil immedietaley ta deg tilbake til middelalderen.
Marbella og Puerto Banus er sentrum av glamour og luksus på Costa del Sol. I Marbella finner du turister og kjendiser sitter ved siden av hverandre.

Den eneste galoppbanen på Costa del Sol, Hipodromo Costa del Sol ligger i Mijas, litt utenfor La Cala de Mijas. Det arrangeres en rekke aktiviteter som hesteveddeløp sent på kvelden om sommeren, noen ganger konserter og noen ganger hesteshow.

Badeparken i Mijas, Parque Aquatico Mijas, ligger helt på grensen mellom Fuengirola og Mijas Costa. Her er det vannsklier for både store og små, bølgebasseng og masse fontener og mindre bassengfor barn i alle aldre. Det tar 15 minutter å gå fra Fuengirola sentrum opp til badeparken. Parken er åpen fra slutten av april til slutten av september.

Leiebil i Torremolinos

Det finnes et stort utvalg av leiebilselskaper i Torremolinos, alt fra store kjeder til lokale utleiere. Dersom du ankommer med fly kan du også hente leiebilen på flyplassen i Malaga. Finn leiebil i Torremolinos her...

Les tips og råd om leiebil i Spania her...

Reise og transport i Torremolinos

Torremolinos ligger ca 10 minutters kjøring fra Malaga flyplass. Med lokaltoget kan du besøke flere steder mellom Fuengirola og Malaga, for eksempel Benalmadena. Sjekk togtidene på www.renfe.com

Rutebuss fra Torremolinos går til Malaga, Benalmadena Fuengirola Marbella, Ronda, Gibraltar etc. For bussruter se Portillo sine websider her...

Det er mange fine destinasjoner i umiddelbar nærhet av Torremolinos. Du kan leie en bil til en lav kostnad, eller du kan ta buss eller tog til Gibraltar, Tarifa, Ronda, Granada, Marbella, Mijas, Malaga, Sevilla, Cordoba, og så videre. Nylig åpnet en høyhastighetsbane fra Malaga til Madrid. Toget går inn i svimlende hastighet på 350 km / t og klarer hele distansen på to timer! Fra Malaga flyplass, kan du reise til de fleste store byer i Europa uten å måtte bytte fly.Shopping i Torremolinos

Shopping i Torremolinos

Torremolinos har en lang tradisjon innen turisme og det er mange butikker hvor du kan finne noe for enhver smak. Men shopping i Torremolinos er ikke bare kjente merkevarer og ensartet mote. Det er også små uavhengige butikker som importerer designerklær for enhver smak. De fleste butikker ligger i hovedgaten i Torremolinos rundt jernbanestasjonen og i den smale gaten som ligger rett bak strandpromenaden i Carihuela-området. Det er også småbutikker langs trappene som går fra gågaten ned til strandpromenaden.Les mer om shopping i Torremolinos...

Spanskkurs i Torremolinos

Dersom du ønsker å lære deg spansk fra grunnen av eller dersom du ønsker å forbedredine spanskkunnskaper, så er Torremolinos et ypperlig valg. Fordelen med å ta et spanskkurs i Torremolinos er at du får praktisert dine spanskkunnskaper på fritiden din.

http://basicspanishclasses.com finner du spanskkurs i Torremolinos og mange andre byer i Spania.

Torremolinos Flamenco

Torremolinos Parque de La Bateria
Parque de la Bateria
Foto: Wikipedia

Smale gater i Torremolinos

Anker utenfor en kirke i Torremolinos

Linker | Nyheter | Reise | Bolig | Nettstedkart | Personvern | Annonsere | Kontakt oss

Copyright 2008 - 2020 Megafon