Madrid   Barcelona

Gestor i Spania

En "Gestor" er et servicekontor som er eksperter på spansk byråkrati og lover og regler og som kan hjelpe til med juridisk rådgivning for problemstillinger du kan møte på når du bor i Spania. Man kan selvsagt også bruke en advokat til dette, men mange av disse oppgavene kan like gjerne utføres av en Gestor til en mye billigere penge. Mange Gestoria jobber med å hjelpe utlendinger som ikke snakker spansk med å søke om Seguridad Social, NIE-nummer eller Residencia. En gestor kan også bistå med, Spansk selvangivelse, rådgivning ved kjøp og salg av eiendom i Spania, omregistrering av bil, opprettelse av spansk testamente og mye mer.

Fordelen med å bruke en gestor eller en advokat er at de spanske lovene endrer seg raskt og det kan være vanskelig å følge med i svingene på hvordan du skal forholde deg til de ulike offentlige kontorene. Gestor i Spania

Skatt i Spania

En Gestor kan også hjelpe deg med å unngå dobbeltbeskatning og dersom du behøver hjelp med å ferdigstille den spanske selvangivelsen så har de også kompetanse på dette.

Gestor i Torrevieja

Scandic Legal Service, S.L. er et juridisk servicekontor som drives av advokat Arne Herman Kilde Larsen. De bistår ved kjøp og salg av eiendom, arveoppgjør, skattespørsmål o.l, samt alle de forpliktelser det medfører å bo og/eller eie eiendom i Spania. Websiden deres er: www.scandiclegalservice.com

Gestor på Costa del Sol

Gestoria Bravo ble grunnlagt i 1961 og er i dag fordelt på tre kontorer i Fuengirola, Calahonda og Benalmadena. De har spesialister som hjelper deg med alt fra registrering av biler til spanske skilter, bytte til spansk førerkort til eiendomstransaksjoner, starte selskap og skatt og regnskapføring og selvsagt all advokat- og notarhjelp.
Deres webside er www.gestoriabravo.es

NIE-nummer i Spania

NIE-nummer er et personnummer for utlendinger bosatt i Spania. Hvis du skal bo mindre enn 6 måneder i Spania så behøver du ikke melde flytting fra Norge. Når du har fått deg en bostedsadresse så kontakter du "Policia Nacional" i den byen du er bosatt og søker om NIE-nummer.

Residencia i Spania

Hvis du skal bo lenger enn 6 måneder i Spania så søker du om Residencia. Både NIE og Residencia gir deg et dokument med et ID-nummer som gjør hverdagen din mye lettere som nordmann bosatt i Spania. Skal du jobbe i en spansk bedrift eller i en skandinavisk bedrift lokalisert i Spania, så er det obligatorisk å ha NIE-nummer eller Residencia.

Testamente i Spania

Det er ikke påbudt å opprette testamente i Spania, men dersom du er resident i Spania og tenker å fortsette å være det, så kan en Gestor hjelpe deg med opprettelse av et spansk testamente.
Tienda de Cartuchos

Gestor i Torrevieja

I Torrevieja finnes det flere skandinaviske Gestor som kan hjelpe nordmenn med skatt, arv, testamente, kjøp og salg av bolig og så videre. Dersom du ikke snakker spansk anbefaler vi å bruke en av disse slik at du slipper ubehagelige overraskelser i møte med spansk byråkrati.
Linker | Nyheter | Reise | Bolig | Nettstedkart | Privacidad | Annonsere | Kontakt oss

Copyright 2008 - 2019 Megafon