Madrid   Barcelona

Strender i Fuengirola

Fuengirola har en av de peneste og lengste strendene på hele solkysten. Hver morgen rengjøres strendene slik at de alltid ser pene og innbydende ut. Om vinteren kan en del av sanden bli vasket bort når det stormer som verst, men noen uker før påske, fyller kommunen på med ny sand. Mange av strendene har fått utmerkelsen "Blått Flagg" som er et kvalitetsstempel for tilgjenglighet, miljø, renhet og tjenester. Det er ingen nudiststrender i Fuengirola. De nærmeste nudiststrendene finner du i nabokommunene Benalmadena eller Mijas Costa.

Noen av strendene er utstyrt med selvrensende toalett, men man kan også bruke toalettene på strandrestaurantene. Noen strender har også selvbetjente oppbevaringsbokser der du kan legge verdisakene dine. Under høysesongen er det badevakter og førstehjelpstjeneste på strendene i Fuengirola. Det finnes også flytende klatrepark for barn ute i vannet på flere av strendene om sommeren.

Strender i Fuengirola
Strand i Fuengirola
Strandrestaurantene kalles for Chiringuitos og selv om de er spesialister på sjømat, har de også kjøttretter, salater, tapas, lunsj etc. Man kan også gå på Chiringuitoene bare for å få seg en kopp kaffe eller noe kaldt å drikke. Noen av Chiringuitoene tilbyr strand-service, slik at du kan få bestillingen levert ned til solsengen din. Maten på Chiringuitoene kan være av svært varierende kvalitet, så her gjelder det å finne sin egen favoritt.

Skulle det bli trangt om plassen på stranda i August, kan man alltid stikke til bydelen Caravajal eller Torreblanca der det er litt bedre plass.

Lengst til vest nedenfor slottet i Fuengirola ligger Playa Castillo. Det er en romslig strand med en flott utsikt mot slottet. På denne stranden ligger det båter som er fylt med sand, ment til grilling. For å kunne bruke en grillbåt, må du gå til rådhuset og reservere. På denne stranden er det også lov til å ha hunder.

Playa Fuengirola ligger midt i Fuengirola foran Hotel Florida Spa. Det er en ganske liten strand, som blir veldig overfylt om sommeren.

Playa Los Boliches og Playa Las Gaviotas er bredere og mer romslige enn strendene i sentrum.

Den østligste stranden i Fuengirola er Playa Caravajal på grensen til Benalmadena. Det er et rolig område med god plass, selv i høysesongen. Her finnes det en avslappende Chiringuito kalt Cubana Beach hvor du kan leie en strandseng og bare slappe av i solen med en cocktail.

 

Les mer om Fuengirola

Her har vi samlet noen nyttige artikler med informasjon om Fuengirola
Tienda de Cartuchos

September i Fuengirola

Oktober i Fuengirola

Soloppgang i Fuengirola

Les mer om Fuengirola

 Fuengirola er en liten ferieby med 75.000 innbyggere og mellom 200.000 og 400.000 turister. Fuengirola ligger midt mellom Malaga og Marbella. Med bil tar det ca 30 minutter fra Malaga eller fra Marbella. Byen passer for alle som liker seg i sol og varme. Fuengirola har en av de peneste og lengste strendene på hele solkysten. Flere år på rad har så å si alle strendene i Fuengirola vunnet benevnelsen "Blue Flag" som er et kvalitetsstempel som går på renhet, tilgjengelighet og brukervennlighet. Skulle det bli trangt om plassen på stranda i August, kan man alltid stikke til bydelen Caravajal og slumre i en behagelig hengekøye eller Torreblanca der det er litt bedre plass. Fuengirola er vokst helt sammen med byen Mijas Costa som omgir Fuengirola.

Fra Feria de Pueblos

Linker | Nyheter | Reise | Bolig | Nettstedkart | Personvern | Annonsere | Kontakt oss

Copyright 2008 - 2019 Megafon