Norsk Svenska English
  Startside  |  Jobb  |  Bo i Spania  |  Tjenester  |  Bolig  |  Golf  |  Leiebil  |  Bedrifter  |  Torget  |  Nyheter

Severdigheter i Madrid

For å få et overblikk over byens viktigste historiske bygninger og severdigheter kan det være greit å ta en dag med Sightseeingbussen som gir deg mulighet for å hoppe av og på så mye du ønsker underveis. De viktigste severdighetene for reisende til Madrid er unektelig det historiske sentrum med alle de historiske bygningene. Blant disse finner vi Det Kongelige Palasset, Operaen, Det Kongelige Teateret, Nasjonalbiblioteket, Banco España og de tre berømte kunstmuseene Pradomuseet, Reina Sofia Museet og Thyssen Bornemisza Museet. Madrid har også mange flotte klostre og mer enn 100 kirker.

Den spanske utelivstemningen som gjør at mange forelsker seg i Spania, finner du overalt i byen på de små, fortauskafeene restaurantene, tapasbarene og på plazaene.

Det Kongelige Palasset

Madrid det kongelige palassPalacio Real, eller kongepalasset er kanskje den aller mest populære severdigheten for turister som reiser til Madrid. Kongepalasset ligger midt i det historiske Madrid og mange av de andre historiske severdighetene ligger i umiddelbar nærhet til kongepalasset. Det spanske kongepalasset regnes som ett av de flotteste i hele Europa. Kongefamilien selv bor ikke lengre i det flotte slottet, men bor i Palacio de la Zarzuela i utkanten av Madrid. Palasset brukes ved offisielle seremonier og mange av statssalene er åpne for publikum. Palasset i sin nåværende form ble bygget i 1764 og har et gulvareal på 135.000 m2. Det opprinnelige palasset brant ned og derfor ble det besluttet at dt nye palasset skulle bygges i stein. Det er hele 3.418 rom i palasset. Drøyt 40 av rommene er åpne for publikum og de er alle sammen så overdådig dekorerte at det kan ta pusten fra enhver.

Inngang: 11€
Åpningstider: April-september 10-20. Oktober-mars 10-18
Palasset kan bli stengt uten forvarsel ved offisielle arrangement. Sjekk alltid palassets egne websider før du planlegger turen dit.
Web: www.patrimonionacional.es
Kart: Åpne i Google maps

Campo del Moro

Nedenfor palasset ligger parkområdet Campo del Moro som en gang i tiden var et jaktområde for kongefamilien. Parken er designet som en engelsk hage med statuer, fontener og er beplantet med akasietrær, kastanjer, sedertrær, magnoliaer og palmer. Selv om parken ligger rett nedenfor kongepalasset, må man gå et godt stykke langs Calle Bailen og Cuesta de San Vicente for å komme dit.

Plaza Mayor

Madrid Plaza MayorPlaza Mayor er i dag et sted der man kan slappe av og nyte en god tapas. Plaza Mayor har plass til 50.000 mennesker og bruker å være samlingsplass både for konserter, forestillinger, festivaler, markeder og demonstrasjoner.

Rundt hele Plaza Mayor ligger det småbutikker, restauranger og små barer. Plaza Mayor lå opprinnelig utenfor bymurene og stedet har en lang historie. Bygningene brukes i dag for det meste av bystyret, men har tidligere blant annet huset den Spanske Inkvisisjonen, det har vært brukt som retterplass og det har vært tyrefektinger her. Det er en rekke historiske bygninger som hver har sin spennende historie. Turistinformasjonen ligger på Plaza Mayor.

Kart: Åpne i Google maps

Parque del Retiro

Parque del Retiro Madrid parkBlir du lei av historiske bygninger og storbyens mas og kjas, kan du legge turen innom Madrids store park, Parque del Retiro, som ligger midt i sentrum. Madrids beboere bruker denne parken flittig og her er det barokke statuer, fontener, dammer, lystslott og franske hager. Ved innsjøen Estanque kan man man leie robåt. Rundt om i parken er det små kiosker der man kan kjøpe forfriskninger. På søndager skjer det alltid mye i parken som passer for familier. Da er det dukketeater, pantomimeartister, gjøglere, sirkusopptredener og mye mer.

Kart: Åpne i Google maps

Museer i Madrid

Pradomuseet Madrid For kunstinteresserte er Madrid et mekka. Madrid huser flere flotte museer med verdensberømte malerier.

Museo del Prado
Pradomuseets styrke er spansk malerkunst. Museet har 140 verker av Goya og 50 verker av Velázquez. I tillegg til de spanske malerne har de også en stor italiensk og flamsk samling der vi finner kjente kunstnere som Angelico, Rafael, Boticello og Rubens.
Åpningstider: Mandag-lørdag 10-20. Søndag 10-19. Stengt 1. januar, 1, mai og 25. desember.
Inngang: 15 €. Gratis adgang mandag-lørdag kl 18-20 og søndag kl 17-19.
Web: www.museodelprado.es
Kart: Åpne i Google maps

Centro de Arte Reina
Reina Sofia Museet omfatter spansk kunst fra 1900- og 2000-tallet. Her finner du blant annet verker av Picasso, Miró og Salvador Dalí. I tillegg til den faste utstillingen er det også midlertidige utstillinger fra hele verden. Det mest kjente enkeltmaleriet på dette museet er Guernica av Pablo Picasso.
Åpningstider: Mandag og onsdag-lørdag 10-21. Søndag 10-19. Tirsdager stengt.
Inngang: 8€
Web: www.museoreinasofia.es
Kart: Åpne i Google maps

Museo Thyssen-Bornemisza
Thyssen-Bornemisza Museet har for det meste europeisk kunst fra 1200- til 1900-tallet. Her kan du blant annet se verker av Rembrandt, Renoir og Van Gogh. Kunstsamlingen som ble bygget opp av baron Heinrich Thyssen-Bornemisza og sønnen hans ble kjøpt opp av staten i 1993. I 2004 ble det åpnet en ny fløy der baronesse Carmen Thyssen-Bornemiszas samling er utstilt.
Åpningstider: September-Juni Tirsdag til søndag 10-19.
I juli og august er museet åpent til midnatt. Museet er stengt 1. januar, 1. mai og 25. desember.
Gratis adgang hver mandag mellom kl 12-16
Inngang: 12€
Web: www.museothyssen.org
Kart: Åpne i Google maps

megafon.net fraskriver seg ethvert ansvar for endringer i åpningstider og inngangspriser.

Real Madrid

Mange reiser selvsagt også til Madrid for å se på fotballkampene til Real Madrid, eller for å få en omvisning på Real Madrids fotballstadion, Estadio Santiago Bernabeú.

Web: www.realmadrid.com
Kart: Åpne i Google maps

Festivaler i Madrid

 • Karnevalet i Madrid starter 40 dager før påskefeiringen.
 • Påskefeiringen i Spania er helt annerledes enn i Norge. Da fylles gatene med prosesjoner der det bæres store troner med Jesus- og Jomfru Maria-statuer gjennom gatene og byen fylles med katolikker og skuelystne turister.
 • 2. mai - Dos de Mayo. Feiring av opprøret mot de franske okkupantene som ledet til uavhengighetskrigen.
 • 12-16 mai - San Isidro, byens skytshelgen, feires med blant annet verdens største tyrefektingsfestival. Byen fylles av festglade mennesker i tradisjonelle kostymer. En mengde kulturelle arrangement og utstillinger. Festivalens webside: sanisidromadrid.com
 • Månedsskiftet juni/juli - La Semana Orgullo - Madrid Pride Week
 • I august arrangeres det 3 festivaler rett etter hverandre, San Cayetano, San Lorenzo og La Paloma. Du kan lese mer om disse 3 festivalene her: gomadrid.com
 • 6-8 august -San Cayetano
 • 10. august - San Lorenzo
 • 15. august - La Paloma
 • 9. november - Virgen La Almudena
 • I oktober er det Fiesta de Otoño - en høstfest. En rekke artister fra hele verden holder konserter, danseforestillinger, teateroppsetninger med mer på byens scener.
 • 31. desember Nyttårsaften feires på Puerta del Sol. Les mer om spanske juletradisjoner...

Les mer om fiestaer i Madrid her: http://www.gomadrid.com/fiestas/madrid-fiestas.html

Restauranter

Restauranter i Madrid
 

Severdigheter

Severdigheter i Madrid
 

Hotell

Hotell i Madrid
 

Aktiviteter

Aktiviteter i Madrid

Shopping

Shopping i Madrid
 

Leiebil

Leiebil i Madrid
 

Festivaler

Festivaler i Madrid
 
Madrid er Spanias mest besøkte turistdestinasjon og den 4. mest besøkte byen i Europa. Rundt 7 millioner turister besøker Madrid hvert år for å oppleve kongepalasset, museene og alle de andre monumentale bygningene i Madrid sentrum. Madrid besøkes også av mange fotballfans som vil se Real Madrid spille i den spanske "La Liga".

Med sine 3,2 millioner innbyggere, er Madrid den største byen i Spania og den tredje største byen i Europa etter London og Berlin. Sammen med sine nærmeste tettsteder består befolkningen av ca 6,5 millioner innbyggere. Madrid er Spanias finansielle og kulturelle sentrum. Mange store spanske bedrifter har sitt hovedkontor her og byen består av en blanding av gammel og ny arkitektur.

comments powered by Disqus
I’m afraid of nothing except being bored – Greta Garbo
Linker Nyheter Reise Bolig Nettstedkart Privacidad Annonsere Kontakt oss  
Copyright 2008 - 2019 Megafon