Madrid   Barcelona

Mijas - Spania

Når man snakker om Mijas menes vanligvis Mijas Pueblo, i skråningen av Sierra de Mijas, en liten hvit landsby 8 kilometer opp fra kysten av Fuengirola. Landsbyen ligger 428 meter over havet, og herfra er det en fantastisk utsikt over kysten. På klare dager kan du se over til Afrika og Gibraltars berømte klippe. Mijas har ca 7500 innbyggere av mange forskjellige nasjonaliteter. Her er det en kommunal bygning med alle kommunale funksjoner, bortsett fra Utlendingsavdelingen, som nå finnes i La Cala de Mijas. Mijas var den første kommunen på Costa del Sol, som begynte å tilby tjenesten til den utenlandske befolkningen. Her kan du få hjelp på engelsk og faktisk dansk.

Mijas tilhører en av de ekte hvite landsbyene i Spania, her får du lov til å male huset ditt i hvilken som helst farge, så lenge det er hvitt! Landsbyen har smale gater som er nesten bilfrie, bare de med tillatelse har lov til å kjøre inn i den gamle bydelen. Hvis du ikke ønsker å gå rundt til fots, kan du ta eseldrosje eller hest. Nettop eslene har gjort Mijas kjent rundt om i verden. Den korte avstanden fra kysten gjør at det kommer ganske mange turister til Mijas. Også busser med dagsturister kommer hit, ofte fra cruisebåter som har lagt inn til Malaga.

Bedriftsregister for Spania...

Mijas kommune er sammensatt av flere bydeler med egne navn. Den mest kjente av disse er som sagt Mijas Pueblo og Mijas Costa, som igjen består av flere bydeler. En bydel er La Cala de Mijas, som betyr mijasviken. La Cala de Mijas, eller La Cala som man vanligvis sier, var tidligere en liten fiskelandsby noen kilometer fra Fuengirola i retning Marbella. I dag er det mer en badeby, men har en voksende befolkning i moderne boligområder hovedsakelig på den andre siden av kystveien. De andre delene av Mijas Costa heter Las Lagunas, som i dag har majoriteten av den spanske befolkningen i Mijas Costa, Riviera del Sol, som ligger langs kystveien etter La Cala og utover og til sist ligger Calahonda eller Sitio de Calahonda som er det offisielle navnet. Den norske Sjømannskirka på Costa del Sol ligger i Calahonda og derfor er det mange nordmenn som har valgt å bosette seg i Calahonda.

Klima i Mijas

Klimaet i Mijas regnes som subtropisk. Om sommeren, dvs fra mai til august, er det varmt og skyfritt så og si hver eneste dag. August er den varmeste måneden og temperaturen ligger på rundt 30 grader på dagtid i Mijas Costa. Totalt er det 300 soldager i året i Mijas. Januar er den kaldeste måneden og da ligger temperaturen på rundt 16 grader på dagtid i Mijas Costa. I mars, april og november ligger temperaturen på rundt 20 grader på dagtid i Mijas Costa.

Den hvite landsbyen Mijas Pueblo ligger 500 meter over havet og her er det naturligvis noe kjøligere. Temperaturen er gjerne 2-5 grader lavere enn nede ved kysten.

 

Les mer om Mijas

Nyttige artikler med informasjon om Mijas

 

La Cala de Mijas

Mijas Pueblo

Stranden i Oktober

Aqua Park Mijas

Mijas Pueblo

Stranden i Oktober

Aqua Park Mijas

Les mer om Mijas

 

Restauranter i Mijas

Det fins en stor variasjon av restauranter av alle typer og i alle prisklasser i Mijas. Oppe i Mijas Pueblo fins det til og med en restaurant som har en omtale i Michelin-guiden, El Capricho. En annen av de bedre spanske restaurantene heter El Mirlo Blanco på bakken opp mot tyrefekterarenaen. Restauranten har en fin terrasse med utsikt over den lille plassen, Plaza de la Constitution.

Hotell i Mijas

Hvis du ønsker å bo oppe i den hvite landsbyen Mijas Pueblo så er Hotel TRH Mijas er et svært godt alternativ. Hvis du ønsker å bo i nærheten av stranden er badebyen La Cala de Mijas et godt alternativ med VIK Gran Hotel Costa del Sol som ligger rett på stranden. Uansett hvilket område du velger, så finnes det hoteller i alle prisklasser og størrelser.

Et greit sted å lete etter hotell i Mijas er hotels.com


Feriebolig i Mijas

Et alternativ til å bo på hotell er å leie leilighet eller hus mens du er på ferie i Mijas. Mange foretrekker dette fordi det gir en større komfort ved at man har et eget kjøkken der man kan tilberede sine egne måltider.

Mange nordmenn eier leilighet eller hus i Mijas som de leier ut på ukesbasis til andre ferierende nordmenn. Det finnes mange steder du kan finne slike boliger for korttidsleie, men et bra nettsted du kan lete på er www.spaniaferiebolig.com

Severdigheter i Mijas

For en turist er det mye å se og gjøre i Mijas. Oppe i Mijas Pueblo er det en svært uvanlig tyrefekterarena, som er oval! Den åpnet i 1900 og er fortsatt i bruk, ikke bare for kampene, men også for hesteshow. I alle tyrefekterkamper er det en forskjell mellom billettprisene hvis du ønsker å sitte på skyggesiden eller i solsiden. Skyggesiden er den dyreste! Litt bortenfor er et auditorium som noen ganger brukes til konserter og skuespill. Det er også en vakker park, La Muralla, med flott utsikt, som må besøkes.

Noe som bør besøkes er landsbyens skytshelgen, Virgen de la Peña, som er utstilt i en grottebygning fra 1520.

Det er også noen museer i Mijas Pueblo, et offentlig museum og et miniatyrmuseum.

Hver onsdag kl 12 (avhengig av været) er det gratis flamencoshow på Plaza Virgen de la Peña.

Verdens minste sjokoladefabrikk ligger også her, Mayan Monkey. Her kan du lære å lage dine egne godbiter! Siden fabrikken er så liten at du bør bestille tid på forhånd!

Aktiviteter i Mijas

Foruten soling, bading og diverse vannsport er Mijas kjent som en golfkommune. Costa del sol har i flere år markedsført seg som Costa del Golf. Her er det 15 golfbaner å velge mellom. Den største er La Cala Resort med tre 18 hulls baner. En annen populær bane er Mijas Golf strategisk plassert i nærheten av Fuengirola. Den har to 18-hulls baner, Los Lagos og Los Olivos. Los Lagos ble totalrenovert i 2012, for hele 5 millioner!

Les mer om vannsport i Fuengirola...

Den eneste galoppbanen på Costa del Sol, Hipodromo Costa del Sol ligger i Mijas, litt utenfor La Cala de Mijas. Det arrangeres en rekke aktiviteter som hesteveddeløp sent på kveld om sommeren, noen ganger konserter og noen ganger hesteshow.

Blant andre aktiviteter kan nevnes guidede turer i regi av utlendingsavdelingen. De er på lørdager i september til mai, og guiden snakker engelsk. Bør forhåndsbestilles.

Badeparken i Mijas, Parque Aquatico Mijas, ligger helt på grensen mellom Fuengirola og Mijas Costa. Her er det vannsklier for både store og små, bølgebasseng og masse fontener og mindre basseng for barn i alle aldre. Det tar 15 minutter å gå fra Fuengirola sentrum opp til badeparken. Parken er åpen fra slutten av april til slutten av september.

Leiebil i Mijas

Det finnes et stort utvalg av leiebilselskaper i Mijas, alt fra store kjeder til lokale utleiere. Dersom du ankommer med fly kan du også hente leiebilen på flyplassen i Malaga.

Et bra sted å lete etter leiebil i Mijas er rentalcars.com der du ofte finner leiebiler til en hyggelig pris. Fordelen er at de sammenligner priser fra mange forskjellige bilutleiefirmaer samtidig, slik at du kan velge blant de billigste. Websiden er www.rentalcars.com

Finn leiebil i Mijas her...

Les tips og råd om leiebil i Spania her...

Reise og transport i Mijas

Mijas ligger ca 25 minutters kjøring fra Malaga flyplass og ca 8 minutter fra lokaltoget i Fuengirola. Med lokaltoget kan du besøke flere steder mellom Fuengirola og Malaga, for eksempel Benalmadena og Torremolinos. Sjekk togtidene på www.renfe.com Rutebuss fra Mijas Pueblo går i hovedsak ned til Fuengirola, hvor det er en busstasjon med forbindelse til flere steder langs Costa del Sol som Malaga, Marbella, Mijas, Ronda, Gibraltar etc. For bussruter se Portillo sine websider her...

Det er mange fine destinasjoner i umiddelbar nærhet av Mijas. Du kan leie en bil til en lav kostnad, eller du kan ta buss eller tog til Gibraltar, Tarifa, Ronda, Granada, Marbella, Torremolinos, Malaga, Sevilla, Cordoba, og så videre. Nylig åpnet en høyhastighetsbane fra Malaga til Madrid. Toget går inn i svimlende hastighet på 350 km / t og klarer hele distansen på to timer! Fra Malaga flyplass, kan du reise til de fleste store byer i Europa uten å måtte bytte fly.Festivaler i Mijas

Som alle kommuner med respekt for seg selv har Mijas selvfølgelig flere festivaler gjennom hele året.
-En av de viktigste er "Feria en honor a La Virgen de la Peña", som feires over fem dager opp i Mijas Pueblo i begynnelsen av september.
-Festival Internacional de Pueblos Mijas i juni er en internasjonal Feria i tre dager.
-For blueselskere, er det en bluesfestival i Mijas i begynnelsen av juli.
-I begynnelsen av juni, er feria i Las Lagunas og i La Cala i slutten av juli.
-Påskefeiringen er ganske annerledes i Spania enn i Norge. Da fylles gatene med prosesjoner hvor man bærer enorme figurer av Jesus og Maria gjennom gatene og byen er fylt med folk. I løpet av påskeuken er det prosesjoner i alle deler av Mijas kommune.
-Blant julens høydepunkter inkluderer Trettendedagsjul med "Cabalgata" som er en stor prosesjon, inkludert de tre hellige konger. Ta kontakt med turistkontoret i Mijas for detaljer og datoer.

Shopping i Mijas

Hvis du vil kjøpe noe genuint spansk skal du dra opp til Mijas Pueblo. Det er det keramikk, kunst, skinn og til og med noen klær av lin. Det er ingen store kjøpesentre i Mijas Pueblo, så da må du dra ned til kysten og Las Lagunas det finnes blant annet El Corte Ingles. Her kan du finne litt mer luksuriøse produkter. Parque Miramar, ved siden av kystveien A7, er et kjøpesenter som er fordelt på områder like i nærheten av hverandre. Den ene delen, Eroski, har en rekke små butikker i samme bygning, og den andre delen har de større butikkene som Decathlon, Jysk Sengetøylager og Worten.

Spanskkurs i Mijas

Dersom du ønsker å lære deg spansk fra grunnen av eller dersom du ønsker å forbedre dine spanskkunnskaper, så er Mijas et ypperlig valg. Fordelen med å ta et spanskkurs i Mijas er at du får praktisert dine spanskkunnskaper på fritiden din.

http://basicspanishclasses.com finner du spanskkurs i Mijas og mange andre byer i Spania.

Mijas Flamenco

Mijas Taxi

Mijas kildevannLinker | Nyheter | Reise | Bolig | Nettstedkart | Personvern | Annonsere | Kontakt oss

Copyright 2008 - 2019 Megafon