Madrid   Barcelona

Marbella - Spania

Marbella er jet-setens mekka på Costa del Sol der det på 117 kvadratkilometer finnes både kjendiser og turister, Ola Nordmann og Saudiarabiske prinser og der staselige villaer og nystelte golfbaner utgjør en stor del av det vakre landskapet. Men foruten de eksklusive butikkene og det ekstravagante livet har Marbella lykkes i å beholde sin andalusiske sjarme. Små byer, hav og historie tiltrekker også de som søker en ferieby bare for å koble av. Marbella nåes lettest med bil, men det går like bra med buss og Marbella ligger ca 45 minutters kjøretur fra flyplassen i Malaga.

Bedriftsregister for Costa del Sol...

Strender i Marbella

Nikki Beach, Marbella
På kystvegen fra Malaga mot Marbella er første stoppet i ekte Marbella-ånd Nikki Beach - en av verdens mest eksklusive strandklubber. Mellom juni og august kan man på dagtid nyte en god lunsj, musikk og dyr champagne på en hvit strandseng mens man koser seg i solen. På kveldene holdes det strandfester til langt utpå morgenkvisten.

Fortsetter man på motorvegen mot Marbella finner man Funny Beach, en fin sandstrand med gode parkeringsmuligheter og spennende aktiviteter som tiltrekker seg unge og gamle fra hele Costa del Sol. Her kan man blant annet kjøre Go-cart, leie vannscooter eller en motorbåt eller rett og slett bare ligge og nyte solen./p>

Las Chapas Beach, Estrella del Mar og Cabopino Beach ligger øst for Marbella med ren, fin sand og rent vann. Alle disse strendene kan bli veldig overbefolkede om sommeren. Vest for Cabopino Beach ligger det nudiststranden Artola Beach.

El Duque Stranden og La Siesta Stranden som er lang-grunne og barnevennlige, ligger foran Guadalpin Hotel i Nueva Andalucia.

El Alicate Beach er en 2km lang strand i Elviria med masse Chiringuitoer.

På grunn av nærheten til Atlanterhavet kan badetemperaturen skifte fort i Marbella. Blåser det fra vest, kommer det kalde atlanterhavsvannet sigende og jager badegjestene opp på stranden.

Klima i Marbella

Marbella har et subtropisk klima. Om sommeren, dvs fra mai til august, er det varmt og skyfritt så og si hver eneste dag. August er den varmeste måneden og temperaturen ligger på rundt 30-35 grader på dagtid. Totalt er det 300 soldager i året i Marbella. Januar er den kaldeste måneden og da ligger temperaturen på rundt 12-16 grader på dagtid. I mars, april og november ligger temperaturen på rundt 20 grader på dagtid.

 

Les mer om Marbella

Nyttige artikler med informasjon om Marbella

 

Caser Seguros

Ferie i Marbella

Marbella dronevideo

Puerto Banus

Ferie i Marbella

Marbella dronevideo

Puerto Banus

Hotell i Marbella

Marbella har mange hotell i alle prisklasser og størrelser. Mange av hotellene ligger i Marbella sentrum eller nede ved strandpromenaden, mens en del av de store hotellene i Marbella ligger i Golden Mile, Puerto Banus eller i nærheten av golfbanene i Marbella og Nueva Andalucia. Flere av de store hotellene i Marbella har også spa-anlegg.

Les våre hotellabefalinger i Marbella...

Ferieboliger i Marbella

Et alternativ til å bo på hotell er å leie leilighet eller hus mens du er på ferie i Marbella. Mange foretrekker dette fordi det gir en større komfort ved at man har et eget kjøkken der man kan tilberede sine egne måltider.

Mange nordmenn eier leilighet eller hus i Marbella som de leier ut på ukesbasis til andre ferierende nordmenn. Det finnes mange steder du kan finne slike boliger for korttidsleie, men et bra nettsted du kan lete på er www.spaniaferiebolig.com

Severdigheter i Marbella

Puerto Banús
Marbellas sentrum består av den typiske hovedgaten som finnes i alle spanske byer med butikker , caféer og iskrembarer. Ved havet finnes en kilometerlang strandpromenade med parker for barn, barer for voksne og caféer for alle aldersgrupper. En stykke unna passerer man den avdøde saudiarabiske kongens feriebolig. Det er vanskelig å ikke legge merke til den gigantiske villaen, hagene på flere hundre kvadratmeter og det enorme hvite sverdet som hviler i gresset. Like i nærheten ligger Marbellas moské, Mezquita del Rey Abdulaziz Al Saud. Vakker, hvit og med fin arabisk arkitektur er det foruten en bønneplass også en turistattraksjon der nysgjerrige besøkende kan få en omvisning.

Svinger man opp mot fjellene i Marbella finner man Ronda – en liten by med rik historie som er bygd over en 120 meter dyp kløft som leder ned til floden Tajo. Sammen med historisk arkitektur, vakre palass og gamle broer gjør dette Ronda til en uforglemmelig opplevelse.

I fjellene bakom Marbella gjemmer det seg flere severdigheter. Istún og Ojén er to små byer som har bevart sitt originale utseende siden katolikkene tok Andalucia tilbake på slutten av 1400-tallet etter den arabiske invasjonen. Den tydelige mauriske opprinnelsen reflekteres i bynavnene som kommer direkte fra arabiske ord. Istán har fortsatt uasfalterte gater, noe som har sin sjarm, men innebærer at det er vanskelig å ta seg frem med bil og derfor bør denne byen oppleves til fots. Ojén er derimot en anelse mer modernisert med et hotell som besøkes flittig av turister, jegere og turgåere. Foruten stillheten og roen som byen gir er den mest kjent for sin produksjon av Aguardiente, anis, som beboerne gjerne drikker med sin morgenkaffe.Marbella
Nede ved havet igjen kan man svinge av mot el Casco Antiguo, Marbellas gamle bydel. Trange gågater, smale bakgater, brostein, franske balkonger og torg fylt med apelsintrær er noen av de de elementene som gir denne lille byen sin Andalusiske sjarm.

Fortsetter man mot Algeciras er det et must å svinge av ved Puerto Banús, havnen som er kjent for å preges av glitter og glamour. Her står luksusbiler og luksusbåter linet opp foran alle de store motehusene, barene og restaurantene med en kø av turister fra hele verden.

Neste stopp er Estepona, en liten Spansk by som er unik ved at den har Costa del Sols eneste safaripark - Selwo Aventura. Den er bygget som en enorm zoo der besøkende, gjennom en jeep-safari, får oppleve og fotografere dyrene i sine naturlige miljø - der løver lever sammen med eksotiske fugler og farlige reptiler.

Leiebil i Marbella

Når du skal ha leiebil i Marbella er det mange bilutleiefirmaer å velge mellom alt fra små lokale firma til store kjeder. Enkelte webportaler som for eksempel rentalcars.com gir deg den beste prisen ved at de sammenligner priser fra flere bilutleiefirmaer samtidig, slik at du kan velge det som passer din lommebok. Websiden deres er www.rentalcars.com

Hvis du reiser med fly til Marbella kan du også hente leiebilen ved ankomst på Malaga flyplass.

Les mer om leiebil i Marbella her...

Transport til og fra Marbella

Nærmeste flyplass er Malaga som ligger ca 45 minutters kjøretur fra Marbella.

Det går ikke tog til Marbella. Den eneste måten å komme seg til Marbella med offentlig transport er via buss. Det finnes både lokale busser og busser som tar deg fra by til by. For bussruter se Portillo sine websider her...

For å delta i visse aktiviteter og for å besøke visse byer finnes det egne turbusser, for eksempel hvis du skal til Ronda.

Shopping i Marbella

La Canada er et kjøpesenter som de seneste årene har blitt bygd ut og blitt et av de største på Costa del Sol. Det ligger i direkte tilknytning til motorveien mellom Marbella og Puerto Banús og her finner man, utover de vanlige butikkene, visse som er eksklusive for La Canada for eksempel Apple Store. Foruten butikker finnes det her også en bowlinghall, flere restauranter og caféer og i direkte tilknytning til selve kjøpesenteret finnes også flere store kjeder som for eksempel Leroy Merlin og Intersport.
Puerto Banus – Har man penger å bruke er Marbellas havn definitivt stedet å være. De store motehusene dominerer her - Dior, Louis Vuitton og Dolce & Gabbana i en salig blanding. Om man ikke er forberedt på å spandere store summer er det ingen grunn til å være lei seg. Her finnes også El Corte Inglés, med litt ekstra luksuriøst preg, og Marina Banus – et lite kjøpesenter med de vanlige klesbutikkene som for eksempel Zara og Massimo Dutti. Les mer om shopping i Marbella...

Festivaler og helligdager i Marbella

Tradisjon tro feirer man også i Marbella lokale helgener som for eksempel Virgen del Carmen. Feiringen innebærer en stor skare mennesker som etter gudstjenesten følger en stor statue av Jomfru Maria ned i vannet, og deretter går hele denne prosesjonen rundt omkring i Marbellas sentrum. Utover de lokale helligdagene, som San Juan (St.hans aften), har Marbella også et årlig karneval. Det pågår i februar og der deltar mennesker i alle aldre og med ulike nasjonaliteter i sang, dans og maskerader. I likhet med oktober-ferian i Fuengirola, holdes også en årlig feria i Marbella - Feria de San Bernabé. Festlighetene innledes i begynnelsen av juni og pågår en ukes tid med alle elementer som er essensielle for en Andalusisk feria - vin, mat, dans og kvinner kledd i Flamencodrakter som klapper i takt med musikken.

Konserter i Marbella

Mange kjente musikere og artister har gjestet Costa del Sol gjennom årene, for eksempel 80-talls bandet Smokie på Castillo Sohail i Fuengirola, rapperen 50-cent på Buddha Bar i Marbella, og den svenske sensasjonen Swedish House Mafia på diskoteket Dreamers (nåværende China White) i Puerto Banús.

Marbella er også hjemsted for en del årvisse konserter og musikkfestivaler som for eksempel:

For å holde seg oppdatert om nært forestående konserter i sin hjemby på Costa del Sol kan man følge med på www.nvivo.es

Spanskkurs i Marbella

Dersom du ønsker å lære deg spansk fra grunnen av eller dersom du ønsker å forbedre dine spanskkunnskaper, så er vel Marbella det beste stedet å gjøre dette på. Fordelen med å ta et spanskkurs i Marbella er at du får praktisert dine spanskkunnskaper på fritiden din.

http://basicspanishclasses.com finner du spanskkurs i Marbella og mange andre byer i Spania.

 

Flytte til Marbella

Å flytte til Marbella behøver ikke å være en tungvint prosess. Her finner du tips om hva du bør tenke på før du flytter til Marbella og hvilke problemstillinger du møter på.
Les mer...

Flytte til Marbella

Bo i Marbella

Mange nordmenn har valgt å bosette seg i Marbella på grunn av det gode klimaet. Her finnes det er stort miljø med sjømannskirke, norsk forening og mange skandinaviske bedrifter.
Les mer...

Café i Marbella

Bolig i Marbella

Prisene på bolig i Marbella lokker nå mange nordmenn til å kjøpe seg et hjem i Marbella enten som en fritidsbolig eller som en investering. Prisene på bolig i Marbella er ofte lavere enn på Costa del Sol. Les mer...
Bolig i Marbella
Caser Seguros

Gamlebyen i Marbella

Marbella Strandpromenaden

Marbella Buegang

Marbella Beach Walk

Ronda

Caminito del Rey

Gibraltar

Gibraltar

Aqua Park Mijas

Crocodile Park

Linker | Nyheter | Bolig | Nettstedkart | Annonsere | Kontakt oss
Copyright 2008 - 2019 Megafon