Madrid   Barcelona

Mallorca - Spania

Mallorca har lenge vært blant de mest populære feriemålene for nordmenn som skal til Spania for å sole seg og bade. Mallorca er kjent for sitt store antall strender av svært høy kvalitet. Mallorca er et turistparadis som tiltrekker seg både ungdommer som vil sole seg og feste, familier som vil slappe av, turister som vil se på alle de historiske severdighetene, de som liker å gå på tur i naturen og alle andre typer turister. Mer enn 9 millioner turister besøker Mallorca hvert år, hvorav tyske, engelske og spanske turister utgjør de tre største gruppene, etterfulgt av turister fra de nordiske landene på fjerdeplass.

Sammen med de andre to kjente ferieøyene Menorca og Ibiza utgjør de øygruppen Balearene. Mallorca er den største øyen i øygruppen Balearene som ligger i Middelhavet øst for Spania. Mallorca har drøyt 800.000 innbyggere og økonomien er først og frems basert på turisme.

Klima på Mallorca

Mallorca er kjent for sitt behagelige klima. Vintrene på Mallorca er milde og og stormfulle. Den gjennomsnittlige temperaturen om vinteren på dagtid er mellom 8-15 °C. I april måned kjenner man våren krype frem og i Mai stiger temperaturen til rundt 20 °C. Sommeren begynner vanligvis i slutten av mai og byr på jevn varme med lite eller ingen regn og temperatur på 24-35 °C til begynnelsen av September.

 

Mallorca
Mallorca. Foto: Lothar Velling, Wikipedia

Les mer om Mallorca

Nyttige artikler med informasjon om Mallorca

 

Caser Seguros

Strender på Mallorca

Mallorca strand Mallorca har mer enn 70 strender og mange av dem har fått utmerkelsen blått flagg. Noen av de beste strendene har blitt en del av store turistanlegg. Det finnes strender for en hver smak på Mallorca og mange av disse er langrunne og passer for barnefamilier.

Strender i Palmabukten

Les mer om strender og fasiliter i Palmabukten og resten av Mallorca

Hotell på Mallorca

Mange forskjellige typer turister finner veien til Mallorca. Før du bestiller hotell bør du finne ut hvilket område som passer deg best. Ingenting er så kjedelig som å havne på et hotell som er tiltenkt en helt annen målgruppe enn deg. Et bra sted å lete etter hotell i Mallorca er hotels.com. Der kan du søke gjennom en rekke hotell på Mallorca og bestille hotell direkte. Prisen er ofte lavere når du bestiller på hotels.com enn via andre nettsider. Besøk websiden deres www.hotels.com

Les mer om våre hotellanbefalinger på Mallorca

Feriebolig på Mallorca

Et alternativ til å bo på hotell er å leie leilighet eller hus mens du er på ferie på Mallorca. Mange foretrekker dette fordi det gir en større komfort ved at man har et eget kjøkken der man kan tilberede sine egne måltider.

Mange nordmenn eier leilighet eller hus på Mallorca som de leier ut på ukesbasis til andre ferierende nordmenn. Det finnes mange steder du kan finne slike boliger for korttidsleie, men et bra nettsted du kan lete på er www.spaniaferiebolig.com

Severdigheter på Mallorca

Katedral Palma de MallorcaPalma de Mallorca som er hovedstaden på Mallorca har mange historiske bygninger som er verdt å avlegge et besøk. Blant disse kan vi nevne Katedralen Le Seu, kirken Basilica de Sant Francesc, de Arabiske badene Banys Àrabs og det kongelige palasset Palau de l'Almudania. Dessuten må man få med seg den sjarmerende boulevarden Passeig des Born som ligger midt i hjertet av Palma Mallorca.

Aktiviteter på Mallorca

Aqualand MallorcaSom det ferieparadiset Mallorca er, finnes det nok av aktiviteter å finne på for barn. Øya kan skilte med 3 badeland, ett akvarium, 2 dyreparker og flere andre familieparker som passer for alle. Her skal ingen behøve å kjede seg i ferien.

Les mer om aktiviteter på Mallorca

Festivaler og helligdager på Mallorca

1. januar - nyttårsdag
5. januar - Cabalgata - som betyr at de hellige kongene er på vei ridende for å besøke Jesus Kristus. Symbolsk feires dette med en stor parade gjennom byen. I løpet av natten, besøkes alle spanske hjem og de legger igjen gaver til barna som de kan åpne tidlig på morgenen neste dag, den 6. januar som kalles El día de Reyes (kongenes dag).
16. januar - Revelta i Beneides de Sant Antoni Abat
Februar/Mars - Karneval

Påskefeiring på MallorcaMars / april - Semana Santa
1. mai - Arbeiderens dag
2. mai - Festa de Nostra Senyora de la Victòria - i Soller og Port de Soller arrangeres er det teater der kampene mellom kristne og maurere gjenfortelles.
27. mai - Festa de Primavera de Manacor. Vårfestival i Manacor som varer en liten uke
13. juni - Sant Antoni de Juny. Lokal fest i Artà med opptog av folk kledd ut som hester

24. juni er det Sant Joan og sommeren feires med en stor fest og tradisjonelt brenner man bål til ære for solen og livet. På Mallorca, begynner hoveddelen av denne feiringen langs stranden og det skytes opp fyrverkeri når mørket senker seg.

30. juni - Romeria de Santa Marcal i Sa Cabeneta. Messe
15. juli - Día de Virgen del Carmen. Festen for sjøfolks og fiskeres skytshelgen. Opptog i gatene
27. juli - Passejada dies Bou i Carro Triunfal. Valldemossa
15. august - Jomfru Marias himmelferd
28. august - Sant Agustin. Felantix. Dans og rytteroppvisninger
1. søndag i september Processio de la Beata- En prosesjon med flåter og folkedrakter til ære for Sant Catalina 11. september - Katalonias nasjonaldag

12. oktober Columbusdagen - Spanias nasjonaldag.
16. oktober La Beateta - Kostymeopptog i Palma de Mallorca.
1. november - Todos los Santos - Allehelgensdag
6. desember - Grunnlovsdagen
8. Desember - The Immaculate Conception
25. desember - 1. juledag
26. desember - 2. juledag

Leiebil på Mallorca

Det finnes et stort utvalg av leiebilselskaper på Mallorca, alt fra store kjeder til lokale utleiere. Dersom du ankommer med fly kan du også hente leiebilen på flyplassen i Malaga. Finn leiebil på Mallorca her...

Les tips og råd om leiebil i Spania her...Reise og transport på Mallorca

Fly
Flyplassen på Mallorca heter Son Sant Joan og ligger i utkanten av hovedstaden Palma de Mallorca. Flyplassen betjener rundt 19 millioner passasjerer hvert år. Man kan reise hit både med turoperatørene eller via rutefly fra de fleste land i Europa og fra flere byer på fastlandet i Spania. Balerane er også et populært reisemål for Spanjoler og derfor er utvalget av flyreiser fra fastlandsspania svært stort. Man kan også fly fra Mallorca til de andre øyene i Balearene. www.aena.es

Havna i Palma de MallorcaFerge
Det er gode fergeforbindelser fra fastlandet til Mallorca. Fergene frakter både passasjerer og kjøretøy. Fergene går både fra Barcelona, Valencia og Dènia. Det er også fergeforbindelser mellom Mallorca og de andre øyene i Balearene. Linker:
www.balearia.com
www.trasmediterranea.es

Vær oppmerksom på at det å ta med seg egen bil til Mallorca under høysesongen kan være utfordrende. Turistpresset på Mallorca er svært høyt og under høysesongen er det så mange kjøretøyer på veiene at det skaper problemer både for bilister og andre. Turistmyndighetene vurderer for tiden å innføre forbud mot å ta med egne kjøretøyer til Mallorca under høysesongen.

Tog
På Mallorca finnes det to toglinjer. Den ene går mellom Palma de Mallorca og Sòller, mens den andre går fra Palma til Inca. www.tib.org

Buss
Det er gode bussforbindelser til og fra de store byene. I høysesongen finnes det også egne nattbusser som frakter passasjerer tilde mest populære nattklubbene. www.tib.org

For info om busser i Palma de Mallorca sewww.emtpalma.es

Spanskkurs på Mallorca

Dersom du ønsker å lære deg spansk fra grunnen av eller dersom du ønsker å forbedre dine spanskkunnskaper, så er Mallorca et ypperlig valg. Fordelen med å ta et spanskkurs på Mallorca er at du får praktisert dine spanskkunnskaper på fritiden din.

http://basicspanishclasses.com finner du spanskkurs på Mallorca og mange andre byer i Spania.

Arabisk Bad i Palma de Mallorca
Arabisk Bad i
Palma de Mallorca
Foto: Pep Marfran, Wikipedia

Formentor de Pollenca, Mallorca
Formentor de Pollenca,
Mallorca
Foto: Antonio De Lorenzo, Wikipedia

Caser Seguros

Tog i Sòller, Mallorca
Tog i Sòller, Mallorca
Foto: Olaf Tausch,
Wikimedia Commons

Linker | Nyheter | Reise | Bolig | Nettstedkart | Personvern | Annonsere | Kontakt oss

Copyright 2008 - 2019 Megafon