Madrid   Barcelona

Malaga, Spania

Malaga er hovedstaden i Malaga-provinsen og er full av spennende bygninger, museer og monumenter for de som er interessert i spansk historie og kultur.

Malaga er ikke en typisk badeby som mange av de andre feriebyene langs Costa del sol. Det finnes en bystrand i Malaga men den er ikke av førsteklasses kvalitet. Hvis det er en badeferie man er på jakt etter bør man heller velge å bo i Fuengirola, Benalmadena, Marbella eller Torremolinos mens man avlegger Malaga en dagsvisitt.

Malaga gir deg imidlertid et fantastisk innblikk i Spansk storbyliv og kultur. Ved å bevege seg inn i den gamle bydelen merker du fort at dette er en gammel by.

Den gamle bydelen slik den fremstår i dag, ble hovedsaklig bygget av Maurerne - de arabiske okkupantene som hadde kontroll over hele den iberiske halvøy i over 700 år. Den mauriske perioden har hatt stor innvirkning på spansk språk og kultur og mange spanske ord og navn på byer stammer fra den arabiske perioden.

Klima i Malaga

Klimaet i Malaga regnes som subtropisk. Om sommeren, dvs fra mai til august, er det varmt og skyfritt så og si hver eneste dag. August er den varmeste måneden og temperaturen ligger på rundt 30 grader på dagtid. Totalt er det 300 soldager i året i Malaga. Januar er den kaldeste måneden og da ligger temperaturen på rundt 16 grader på dagtid. I mars, april og november ligger temperaturen på rundt 20 grader på dagtid.

 

Les mer om Malaga

Nyttige artikler med informasjon om Malaga

 

Caser Seguros

Caminito del Rey

Aqua Park

Malaga

3 dager i Malaga

Picassomuseet

Malaga

3 dager i Malaga

Picassomuseet

Restauranter i Malaga

I Málaga finner du først og fremst et stort utvalg av restauranter med typisk spansk meny og ikke så mange turistrestauranter som i feriebyene langs Costa del Sol. Det Spanske kjøkkenet preges av gode råvarer da Spania er storprodusent av kjøtt og grønnsaker for hele det europeiske markedet. Derimot er det ikke utpreget bruk av sterke krydder i spansk matlaging. Mat som absolutt må prøves er Paella og den berømte spanske Serranoskinken. Om sommeren serveres ofte kaldesupper som forrett. Blant disse finner man Gazpcho, Ajo Blanco og Porra Antequera.
Antonio Banderas besøker el Pimpi Malaga
Antonio Banderas på el Pimpi

Tapas i Malaga

Mange av de beste tapasbarene i Málaga ligger rundt Calle Larios i den gamle bydelen av Málaga. Her finner du et stort utvalg av klassiske tapas i tillegg til Manchego-ost, Serrano-skinke med mer. En av de mest berømte tapasbarene i Málaga sentrum er El Pimpi, der Antonio Banderas og mange andre berømte mennesker pleier å avlegge en visitt når de er i Málaga. El Pimpi ligger like ved Picassomuseet.

Severdigheter i Malaga

Den nydelige katedralen i Malaga kalles den enarmede enke fordi katedralen aldri ble bygget ferdig og derfor mangler det ene tårnet.
Alcazaba Malaga
Alcazaba, Malaga

På en høyde over byen ruver et lite slott som heter Castillo de Gibralfaro med utsikt over hele byen og parken. Like nedenfor slottet ligger Alcazaba som er et gammelt maurisk palass med arabiske hager, fontener, en avslappende atmosfære og masse utsiktspunkter over byen. Mens du vandrer rundt i Alcazaba kan du nesten se for deg hvordan det var for 700 år siden da de arabiske sultanene regjerte og palasset hadde i sin tid souk, hammam og harem.

Kikker du opp i tretoppene kan du være heldig og få øye på noen av de ville papegøyene som lever i Malagaprovinsen.

Helt nede ved foten av Alcazaba har man funnet et romersk teater som har blitt gravd frem og delvis rekonstruert.

Severdigheter i nærheten av Malaga

Tivoli World Benalmadena
Costa del Sol har mange severdigheter som ligger i kort avstand fra Malaga. Toget mellom Malaga og Fuengirola kan legge grunnlaget for mange dagsturer fra Malaga.

Lengre vestover finner du jet-set byen Marbella som er populær blant både vanlige turister, og hollywood-stjerner, saudiarabiske prinser. En tur i Puerto Marina i Marbella er oplevelse i seg selv med mange råflotte biler og båter å titte på.

Blant andre populære utflukter finnes Ronda og El Caminito del Rey. Man kan også fint besøke Gibraltar på en dagstur fra Malaga

Hotell i Malaga

En del av de koseligste hotellene i Malaga ligger i den gamle bydelen rundt Calle Larios. Herfra er det kort vei til shopping og de mest spennende severdighetene i Málaga sentrum. Et bra nettsted å lete etter hotell i Málaga er hotels.com. Der kan du søke blant en rekke hotell i Málaga, sortere etter pris, lese om andres erfaringer med hotellene og booke hotellrom direkte. Prisen er ofte lavere på hotels.com enn det du finner andre plasser. Besøk websiden deres www.hotels.com

Feriebolig i Malaga

Et alternativ til å bo på hotell er å leie leilighet eller hus mens du er på ferie i Malaga. Mange foretrekker dette fordi det gir en større komfort ved at man har et eget kjøkken der man kan tilberede sine egne måltider.

Mange nordmenn eier leilighet eller hus i Malaga som de leier ut på ukesbasis til andre ferierende nordmenn. Det finnes mange steder du kan finne slike boliger for korttidsleie, men et bra nettsted du kan lete på er www.spaniaferiebolig.com

Opplevelser i Malaga

Casa Antigua Malaga
Casa Antigua, Malaga
En av de tingene du gjøre når du er i Malaga er å besøke Casa Antigua, som er en vinkjeller med en fantastisk atmosfære. Bak bardisken står flere 5000 liters tønner med vin stablet oppå hverandre. Du peker på en tønne med vin, og bartenderen tapper i et glass til deg direkte fra vintønnen. Det serveres Malaga Dulce som er den lokale hetvinen. Den finnes i forskjellige årganger og i ulike nyanser mellom søt og tørr. Liker du en av vinene kan du kjøpe med deg en flaske som tappes mens du ser på.

Malaga var Picassos fødeby og det finnes et picassomuseum som stiller ut mange av hans originale verker.

Malaga er en by med masse kulturelle arrangement og det er flere teatre i byen som arrangerer skuespill, danseforestillinger og konserter.

Det finnes et Arabisk bad - Hammam - i den gamle bydelen der du kan skjemme deg selv bort med en av de mange spabehandlingene som tilbys.

Malaga fotballklubb spiller i Spansk eliteserie og dette gir deg muligheten til å se Malaga spille mot Real Madrid eller Barcelona. En stor opplevelse selv for de som ikke liker fotball.Festivaler og høytider i Malaga

Påskefeiring i Spania
Påskeprosesjon i Spania
Påskefeiringen i Malaga, eller Semana Santa som det heter på spansk er kjent for sine parader. De ulike brorskapene bærer rundt på store troner med statuer av Jesus og Jomfru Maria. Medlemmene i brorskapene er kledd i drakter som ligner på de Ku Klux Klan bruker. Hele byen fylles av skuelystne turister og troende spanjoler som vil vise sin ære til helgenstatuene.

Feriaen i Malaga, årets byfest, avholdes i august hvert år og da fylles hele Malaga med glade mennesker ikledd sine fineste flamencodrakter. Feriaen åpnes med en konsert på bystranden og underholdningen besørges av internasjonale toppartister. På dagen foregår feiringen i den gamle bydelen, mens på kvelden foregår feiringen på feriaplassen der det er satt opp et kjempestort tivoli for anledningen.

Les mer om Feriaen i Málaga

Jul i Malaga. Den vakreste julegaten i hele Spania finner du sannsynligvis i Malaga sentrum. Hvis du befinner deg på costa del Sol i desember bør du definitivt komme deg til Malaga og oppleve handlegaten Calle Larios på sitt aller vakreste.

Shopping i Malaga

Calle Larios er handlegaten i Malaga og ligger i den gamle bydelen midt i hjertet av Malaga sentrum. Det er en av Spanias dyreste handlegater og har flere merkevarebutikker. Handlegaten yrer av gjøglere, gatemusikanter og glade mennesker, og en spasertur her er en spesiell opplevelse selv om du velger å ikke shoppe.

Den gamle bydelen ble bygget av maurerne og består av masse smale sidegater som snor seg i sikksakk bort fra i handlegaten. Sidegatene er også fulle av små tapasbarer butikker og restauranter.

El Corte Ingles ligger like ved Togstasjonen i Malaga sentrum og er Spanias største kjøpesenterkjede. Her finner du flere etasjer med klesbutikker, gavebutikker, sportsartikler og alt annet du kan drømme om i et kjøpesenter. Er du glad i å prøve god mat og nasjonale spesialiteter bør du avlegge delikatessebutikken i El Corte Ingles et besøk.

Leiebil i Malaga

Når du skal ha leiebil i Malaga er det mange bilutleiefirmaer å velge mellom alt fra små lokale firma til store kjeder.

Et bra sted å lete etter leiebil i Málaga er rentalcars.com der du ofte finner leiebiler til en hyggelig pris. Fordelen er at de sammenligner priser fra mange forskjellige bilutleiefirmaer samtidig, slik at du kan velge blant de billigste. Websiden er www.rentalcars.com

Hvis du reiser med fly til Malaga kan du også hente leiebilen ved ankomst på flyplassen.

Les mer om leiebil i Málaga her...

Transport i Malaga

Det finnes masse flotte reisemål i umiddelbar nærhet av Malaga. Du kan leie bil til en billig penge, eller du kan ta buss eller tog til Gibraltar, Tarifa, Ronda, Granada, Marbella, Torremolinos, Malaga, Sevilla, Cordoba og så videre.

Malaga flyplass ligger ca 10 minutters kjøretur fra Malaga sentrum. Malaga flyplassen er en av Spanias største og herfra kan du reise til de fleste større byer i Europa uten å bytte fly.

Det er nylig åpnet en hurtigtoglinje fra Malaga til Madrid. Toget går i en svimlende fart av 350km/t og gjør unna strekningen på 2 timer! Det går også hurtigtog til Sevilla og Cordoba. Forøvrig er det lokaltog fra Malaga til Torremolinos, Benalmadena m.fl. og Fuengirola som endestasjon. Lokaltoget langs Costa del Sol bruker 45 til Fuengirola og har avganger 3 ganger pr time fra tidlig om morgenenen og til rundt kl 2300 på kvelden.

Sjekk togtidene på www.renfe.com

Det er gode bussforbindelser fra busstasjonen til Benalmádena, Fuengirola, Marbella og Torremolinos, Mijas, Ronda, Gibraltar og mange andre destinasjoner. For bussruter se Portillo sine websider her...

Spanskkurs i Malaga

Dersom du ønsker å lære deg spansk fra grunnen av eller dersom du ønsker å forbedre dine spanskkunnskaper, så er Malaga et ypperlig valg. Fordelen med å ta et spanskkurs i Malaga er at du får praktisert dine spanskkunnskaper på fritiden din.

http://basicspanishclasses.com finner du spanskkurs i Malaga og mange andre byer i Spania.

Malaga Kirke

Malaga Feria

Ny tiger i Fuengirola Zoo

Mijas Pueblo

Linker | Nyheter | Bolig | Nettstedkart | Annonsere | Kontakt oss

Copyright 2008 - 2019 Megafon