Norsk Svenska English
Megafon
Costa Blanca, Spania  Costa del Sol, Spania  Gran Canaria, Spania
  Startside  |  Jobb  |  Bo i Spania  |  Tjenester  |  Bolig  |  Golf  |  Leiebil  |  Bedrifter  |  Torget  |  Nyheter

Madrid - Spania

Madrid er Spanias mest besøkte turistdestinasjon og den 4. mest besøkte byen i Europa. Rundt 7 millioner turister besøker Madrid hvert år for å oppleve severdighetene og attraksjonene. Opplevelsene spenner seg fra historiske monumenter, museer, kunst og kultur til arkitektur og spennende byggverk, fra byens grønne parker til fornøyelsesparker og opplevelsessentre. I tillegg kommer det masse fotballfans hvert år som vil se et av verdens beste fotballag, Real Madrid, spille i den spanske "La Liga".

Madrid AyuntamientoFra Madrid er det enkelt å komme seg til Barcelona, Alicante og Málaga med både hurtigtog og fly. Dessuten er det gode flyforbindelser fra Madrid til Europas hovedsteder, Kanariøyene, Sør-Amerika og mange andre destinasjoner.

Med sine 3,2 millioner innbyggere, er Madrid den største byen i Spania og den tredje største byen i Europa etter London og Berlin. Sammen med sine nærmeste tettsteder består befolkningen av ca 6,5 millioner innbyggere. Madrid er Spanias finansielle og kulturelle sentrum. Mange store spanske bedrifter har sitt hovedkontor her og byen består av en blanding av gammel og moderne arkitektur.

Restauranter

Restauranter i Madrid
 

Severdigheter

Severdigheter i Madrid
 

Hotell

Hotell i Madrid
 

Aktiviteter

Aktiviteter i Madrid

Shopping

Shopping i Madrid
 

Leiebil

Leiebil i Madrid
 

Festivaler

Festivaler i Madrid
 


Klima i Madrid

Madrid ligger hele 665 meter over havet og samtidig ligger Madrid langt i fra kysten noe som gjør at det kan bli meget kaldt om vinteren og meget varmt om sommeren. Det spanske ordtaket "Madrid, nueve meses de invierno y tres de inferno" som kan oversettes til noe sånt som: "Madrid, 9 måneder vinter og 3 måneder helvete" beskriver dette meget vel. Den beste tiden på året å besøke Madrid på er om våren eller om høsten. Den gjennomsnittlige temperaturen om vinteren på dagtid er mellom 5-10 °C, men temperaturen kan falle under 0 °C om nettene, spesielt i januar, og det er ikke uvanlig med snøfall. Allerede i mars måned kjenner man våren krype frem og i april stiger temperaturen til rundt 12-18 °C. Sommeren begynner vanligvis i slutten av mai og byr på sterk varme og temperaturer på 24-35 °C frem til begynnelsen av september. Midt på sommeren er det ikke uvanlig med dagtemperaturer rundt 40 grader.

Restauranter i Madrid

Madrid Plaza MayorSom den verdensmetropolen Madrid er, finnes det et yrende uteliv og Caféliv. Det er en utrolig stort utvalg av restauranter av alle typer og i alle prisklasser. I de store turistområdene finner vi for eksempel Plaza Mayor som har mengder med tapasbarer og restauranter. I tillegg finner du mange restauranter hele veien fra Plaza Mayor mot Det Kongelige Palasset. Puerta del Sol og området rundt har også en rekke gode restauranter og tapasbarer.
Les mer om bra restauranter i Madrid her...

Hotell i Madrid

Et bra sted å lete etter hotell i Madrid er hotels.com. Der kan du søke gjennom en rekke hotell i Madrid og bestille hotell direkte. Prisen er ofte lavere når du bestiller på hotels.com enn via andre nettsider.

Les anbefalinger av hotell i Madrid...

Severdigheter i Madrid

Madrid det kongelige palassDe viktigste severdighetene for reisende til Madrid er unektelig det historiske sentrum med alle de historiske bygningene. Blant disse finner vi Kongepalasset, Operaen, Det Kongelige Teateret, Nasjonalbiblioteket, Banco España og de tre berømte kunstmuseene Pradomuseet, Reina Sofia Museet og Thyssen Bornemisza Museet. Madrid har også mange flotte klostre og mer enn 100 kirker.

Videre er Retiroparken som ligger midt i sentrum absolutt verdt et besøk.

Mange reiser selvsagt også til Madrid for å se på fotballkampene til Real Madrid eller for å få en guidet omvisning på lagets fotballarena. Se Real Madrids webside for mer informasjon.

Dersom du ønsker å få et overblikk over byen kan det være greit å ta en dag med Sightseeingbussen som gir deg mulighet for å hoppe av og på så mye du ønsker underveis. Den spanske utelivstemningen som gjør at mange forelsker seg i Spania, finner du overalt i byen på de små, fortauskafeene restaurantene, tapasbarene og på plazaene.

Pradomuseet MadridDe viktigste severdighetene:

 • Puerta Del Sol
 • Det Kongelige palasset
 • Det Kongelige Teateret
 • Plaza del Cibeles
 • Nasjonalbiblioteket
 • Catedral de Almudena
 • Parque del Retiro
 • Pradomuseet
 • Reina Sofia Museet
 • Thyssen Bornemisza Museet
 • Operaen
 • Real Madrids fotballarena, Estadio Santiago Bernabeú

Les mer om severdigheter i Madrid...

Aktiviteter Madrid

Hvit tiger i Madrid ZooDyrehage, stå på ski, bade, eller fornøyelsesparker? Hvis ikke historiske kunstverk, kirker eller gamle bygninger helt er tingen for deg, er det masse andre ting du kan finne på i Madrid.

Aktiviteter for barn og familier i Madrid:
 • Parque Zoologico - Madrids dyrehage med mer enn 4.000 dyr
 • Parque de Atracciones - Fornøyelsespark med mer enn 40 attraksjoner
 • Faunia - Vitenskapspark med forskjellige økosystemer
 • Warner Brothers Park - Besøk Gotham City, Metropolis eller det ville vesten
 • Xanadú - Snøpark med skiområde kinoer, bowlinghall, gokart og shopping
 • Aquópolis - Madrids vannpark med masse morsomme vannsklier, bølgebasseng, kafeer og restauranter
 • Tren de la Fresa - Jordbærtoget som trekkes av et damplokomotiv
 • Teleférico - Kabelbanen opp til Casa de Campo med fantastisk utsikt over byen
Les mer om aktiviteter i Madrid...

Festivaler i Madrid

Karnevalet i Madrid starter 40 dager før påskefeiringen.
Påskefeiringen i Spania er helt annerledes enn i Norge. Da fylles gatene med prosesjoner der det bæres store troner med Jesus- og Jomfru Maria-statuer gjennom gatene og byen fylles med katolikker og skuelystne turister.
2. mai - Dos de Mayo. Feiring av opprøret mot de franske okkupantene som ledet til uavhengighetskrigen.
12.-16. mai - San Isidro, byens skytshelgen, feires med blant annet verdens største tyrefektingsfestival. Byen fylles av festglade mennesker i tradisjonelle kostymer. En mengde kulturelle arrangement og utstillinger. Festivalens webside: sanisidromadrid.com
Månedsskiftet juni/juli - La Semana Orgullo - Madrid Pride Week
I august arrangeres det 3 festivaler rett etter hverandre, San Cayetano, San Lorenzo og La Paloma. Du kan lese mer om disse 3 festivalene her: gomadrid.com
6.-8. august -San Cayetano
10. august - San Lorenzo
15. august - La Paloma
9. november - Virgen La Almudena
I oktober er det Fiesta de Otoño - en høstfest. En rekke artister fra hele verden holder konserter, danseforestillinger, teateroppsetninger med mer på byens scener.
31. desember Nyttårsaften feires på Puerta del Sol. Les mer om spanske juletradisjoner...

Helligdager i Madrid

1. januar - nyttårsdag
5. januar - Cabalgata - som betyr at de hellige kongene er på vei ridende for å besøke Jesus Kristus. Symbolsk feires dette med en stor parade gjennom byen. I løpet av natten, besøkes alle spanske hjem og de legger igjen gaver til barna som de kan åpne tidlig på morgenen neste dag, den 6. januar som kalles El día de Reyes (kongenes dag).
Mars / april - Langfredag
Mars / april - påskedag
1. mai - Arbeidernes dag
2. mai - Dos de Mayo
24. juni San Juan
15. august - Jomfru Marias himmelferd
12. oktober Columbusdagen - Spanias nasjonaldag
1. november - Allehelgensdag
6. desember - Grunnlovsdagen
8. Desember - The Immaculate Conception
25. desember - 1. juledag
26. desember - 2. juledag

Leiebil i Madrid

Det finnes et stort utvalg av leiebilselskaper i Madrid, alt fra store kjeder til lokale utleiere. Dersom du ankommer med fly kan du også hente leiebilen på flyplassen i Málaga. Finn leiebil i Madrid her...

Les tips og råd om leiebil i Spania her...

Reise og transport i Madrid

Madrid har et velutbygd nettverk av metro, buss og pendeltog.

Cercanias pendeltog: www.renfe.com
Metro: www.metromadrid.es
Busstider: www.emtmadrid.es

Togforbindelser til Madrid

Togstasjonen Atocha i MadridMadrid har gode togforbindelser til de andre store byene i Spania med høyhastighetstoget AVE. AVE-togene har i stor grad utkonkurrert flyene når det gjelder innenrikstransport. Med AVE-toget kommer du for eksempel fra Madrid sentrum til Málaga eller Alicante sentrum i løpet av kun 2,5 timer og du slipper langsomme sikkerhetskontroller, lange køer og det å være ved gaten en halvtime før avgang. Reisetiden mellom Madrid og Barcelona er ca 2 timer og 50 minutter med AVE-togene. Billettene kan bestilles på www.renfe.com

Flyplassen i Madrid

For å komme inn til sentrum fra Madrid lufthavn kan du ta buss nummer 203, som går til Placa de Cibeles, midt i Madrid sentrum. Bussen går hele døgnet og bruker ca 30 minutter mellom flyplassen og Madrid. Om dagen stopper bussen også ved togstasjonen Atocha. Du kan også ta pendeltog cercanias til Madrid.

Les mer om transport til og fra Madrid flyplass på www.aeropuertomadrid-barajas.com

Shopping i Madrid

Hvis du liker de store merkekjedene er det nok med kjøpesentre og handlestrøk i Madrid. Les mer ...

Spanskkurs i Madrid

Dersom du ønsker å lære deg spansk fra grunnen av eller dersom du ønsker å forbedre dine spanskkunnskaper, så er Madrid et ypperlig valg. Fordelen med å ta et spanskkurs i Madrid er at du får praktisert dine spanskkunnskaper på fritiden din.

http://basicspanishclasses.com finner du spanskkurs i Madrid og mange andre byer i Spania.

Congreso de los Diputados Madrid
Congreso de los Diputados Madrid
Monumental bygning i Madrid
Monumental bygning i Madrid
Kirke i Madrid
Kirke i Madrid

Christoffer Columbus, Madrid
Christoffer Columbus
Foto: Luis García, Wikipedia
comments powered by Disqus
I’m afraid of nothing except being bored – Greta Garbo
Linker Nyheter Reise Bolig Nettstedkart Privacidad Annonsere Kontakt oss  
Copyright 2008 - 2017 Megafon