Madrid   Barcelona

Klima i Mijas

Klimaet i Mijas regnes som subtropisk. Om sommeren, dvs fra Mai til August, er det varmt og skyfritt så og si hver eneste dag. August er den varmeste måneden og temperaturen ligger på rundt 30-35 grader på dagtid. Totalt er det 300 soldager i året i Mijas. I Mars, April og November ligger temperaturen på rundt 20 grader på dagtid. Januar er den kaldeste måneden og da ligger temperaturen på rundt 16 grader på dagtid.

Den hvite landsbyen Mijas Pueblo ligger 500 meter over havet og her er det naturligvis noe kjøligere. Temperaturen er gjerne 2-5 grader lavere enn nede ved kysten.

I begynnelsen av September kan man tidvis oppleve at kald havskodde kommer drivende inn og legger seg som et tykt teppe over hele byen. Dette varer som regel bare en dag, og foregår kun under helt spesielle værforhold.

På grunn av nærheten til Gibraltar-stredet kan vindforholdene forandre seg ganske fort på vinteren. Gibraltarstredet slipper inn kaldt atlanterhavsvann og avhengig av vindretning kan temperaturen i havet også forandre seg i løpet av en time både på sommeren og på vinteren. Blåser det fra sørvest kommer det kalde atlanterhavsvannet helt inn til Mijas Costa.

Klima i Mijas
La Cala de Mijas.
Foto: Tyk, Wikimedia Commons
Klimaet på vinteren kan best beskrives som høst i Norge, og varer fra Desember til Januar. Våren kommer i Februar og da begynner trærne å blomstre igjen. I fjellene rundt Mijas kan man finne åser med riktig fine mandeltreskoger som under blomstringen i Februar mest minner om Nangijalas blomstertrær fra filmen Brødrene Løvehjerte.

Nedbørsmengden varierer kraftig fra år til år. Det er veldig vanskelig å si om du vil oppleve mye sol eller ikke dersom du besøker Mijas i en eller to uker i perioden Oktober til Mars. Et godt tips er at det gjerne blir kjølig på kveldene om vinteren og høsten. Derfor kan det være lurt å ha med seg en jakke dersom du skal sitte på en utekafe eller uterestaurant om kvelden. Når det gjelder regn, så kan det enkelte vintre regne flere uker i strekk, mens andre år opplever man nesten ikke nedbør i det hele tatt. Det har ved et par anledninger blitt innført vannrasjonering om sommeren på grunn av manglende regn om vinteren.

Været i Mijas

Det fine været i Mijas tiltrekker seg tusenvis av turister hvert eneste år. I tillegg finnes det mange nordmenn som tilbringer vinterhalvåret i Mijas på grunn av det varme været. Været gjør at mange pensjonister opplever en bedre livskvalitet ved at man slipper å holde seg innendørs på grunn av snø og glatte veier slik som i Norge.

Dersom du tenker på å bosette deg i Spania på grunn av sol og varme, finnes det et stort norsk miljø i Mijas. Blant annet finnes det en norsk forening i Fuengirola og det finnes flere norske callsentre på Costa del Sol som tilbyr jobb til nordmenn. Klikk her for å finne ledige stillinger i Spania

 

Les mer om Mijas

Nyttige artikler med informasjon om Mijas

 

September i Fuengirola

Oktober i Fuengirola

Badeland

Soloppgang i Fuengirola

Fra Feria de Pueblos

Les mer om Mijas

 Fuengirola er en liten ferieby med 60.000 innbyggere og mellom 200.000 og 400.000 turister. Fuengirola ligger midt mellom Malaga og Marbella. Med bil tar det ca 30 minutter fra Malaga eller fra Marbella. Byen passer for alle som liker seg i sol og varme. Fuengirola har en av de peneste og lengste strendene på hele solkysten. Flere år på rad har så å si alle strendene i Fuengirola vunnet benevnelsen "Blue Flag" som er et kvalitetsstempel som går på renhet, tilgjengelighet og brukervennlighet. Skulle det bli trangt om plassen på stranda i August, kan man alltid stikke til bydelen Caravajal og slumre i en behagelig hengekøye eller Torreblanca der det er litt bedre plass. Fuengirola er vokst helt sammen med byen Mijas Costa som omgir Fuengirola.


Linker | Nyheter | Reise | Bolig | Nettstedkart | Personvern | Annonsere | Kontakt oss

Copyright 2008 - 2020 Megafon