Madrid   Barcelona

Klima på Mallorca

Klimaet på Mallorca regnes som subtropisk. Om sommeren, dvs fra Mai til August, er det varmt og skyfritt så og si hver eneste dag. August er den varmeste måneden og temperaturen ligger på rundt 30-35 grader på dagtid. Totalt er det 300 soldager i året på Mallorca. I Mars, April og November ligger temperaturen på rundt 20 grader på dagtid. Januar er den kaldeste måneden og da ligger temperaturen på rundt 16 grader på dagtid.

Klima Mallorca
Klimaet på vinteren kan best beskrives som høst i Norge, og varer fra Desember til Januar. Våren kommer i Februar og da begynner trærne å blomstre igjen.

Nedbørsmengden varierer kraftig fra år til år. Det er veldig vanskelig å si om du vil oppleve mye sol eller ikke dersom du besøker Mallorca i en eller to uker i perioden Oktober til Mars. Et godt tips er at det gjerne blir kjølig på kveldene om vinteren og høsten. Derfor kan det være lurt å ha med seg en jakke dersom du skal sitte på en utekafe eller uterestaurant om kvelden. Når det gjelder regn, så kan det enkelte vintre regne flere uker i strekk, mens andre år opplever man nesten ikke nedbør i det hele tatt. Det har ved et par anledninger blitt innført vannrasjonering om sommeren på grunn av manglende regn om vinteren.

Været på Mallorca

Det fine været på Mallorca tiltrekker seg tusenvis av turister hvert eneste år. I tillegg finnes det mange nordmenn som tilbringer vinterhalvåret på Mallorca på grunn av det varme været. Været gjør at mange pensjonister opplever en bedre livskvalitet ved at man slipper å holde seg innendørs på grunn av snø og glatte veier slik som i Norge.

 

Les mer om Mallorca

Nyttige artikler med informasjon om Mallorca

 Mallorca har lenge vært blant de mest populære feriemålene for nordmenn som skal til Spania for å sole seg og bade. Mallorca er kjent for sitt store antall strender av svært høy kvalitet. Mallorca er et turistparadis som tiltrekker seg både ungdommer som vil sole seg og feste, familier som vil slappe av, turister som vil se på alle de historiske severdighetene, de som liker å gå på tur i naturen og alle andre typer turister. Mer enn 9 millioner turister besøker Mallorca hvert år, hvorav tyske, engelske og spanske turister utgjør de tre største gruppene, etterfulgt av turister fra de nordiske landene på fjerdeplass.

Sammen med de andre to kjente ferieøyene Menorca og Ibiza utgjør de øygruppen Balearene. Mallorca er den største øyen i øygruppen Balearene som ligger i Middelhavet øst for Spania. Mallorca har drøyt 800.000 innbyggere og økonomien er først og frems basert på turisme.


Linker | Nyheter | Reise | Bolig | Nettstedkart | Personvern | Annonsere | Kontakt oss

Copyright 2008 - 2020 Megafon