Madrid   Barcelona

Klima i Malaga

Klimaet i Malaga regnes som subtropisk. Om sommeren, dvs fra Mai til August, er det varmt og skyfritt så og si hver eneste dag. August er den varmeste måneden og temperaturen ligger på rundt 30-35 grader på dagtid. Totalt er det 300 soldager i året i Malaga. I Mars, April og November ligger temperaturen på rundt 20 grader på dagtid. Januar er den kaldeste måneden og da ligger temperaturen på rundt 16 grader på dagtid.

I begynnelsen av September kan man tidvis oppleve at kald havskodde kommer drivende inn og legger seg som et tykt teppe over hele byen. Dette varer som regel bare en dag, og foregår kun under helt spesielle værforhold.

På grunn av nærheten til Gibraltar-stredet kan vindforholdene forandre seg ganske fort på vinteren. Gibraltarstredet slipper inn kaldt atlanterhavsvann og avhengig av vindretning kan temperaturen i havet også forandre seg i løpet av en time både på sommeren og på vinteren. Blåser det fra sørvest kommer det kalde atlanterhavsvannet helt inn til Malaga.

Klima i Malaga
En solfylt dag i Malaga
Klimaet på vinteren kan best beskrives som høst i Norge, og varer fra Desember til Januar. Våren kommer i Februar og da begynner trærne å blomstre igjen. I fjellene rundt Malaga kan man finne åser med riktig fine mandeltreskoger som under blomstringen i Februar mest minner om Nangijalas blomstertrær fra filmen Brødrene Løvehjerte.

Nedbørsmengden varierer kraftig fra år til år. Det er veldig vanskelig å si om du vil oppleve mye sol eller ikke dersom du besøker Malaga i en eller to uker i perioden Oktober til Mars. Et godt tips er at det gjerne blir kjølig på kveldene om vinteren og høsten. Derfor kan det være lurt å ha med seg en jakke dersom du skal sitte på en utekafe eller uterestaurant om kvelden. Når det gjelder regn, så kan det enkelte vintre regne flere uker i strekk, mens andre år opplever man nesten ikke nedbør i det hele tatt. Det har ved et par anledninger blitt innført vannrasjonering om sommeren på grunn av manglende regn om vinteren.

Været i Malaga

Det fine været på Costa del Sol tiltrekker seg tusenvis av turister hvert eneste år. I tillegg finnes det mange nordmenn som tilbringer vinterhalvåret på Costa del Sol på grunn av det varme været. Været gjør at mange pensjonister opplever en bedre livskvalitet ved at man slipper å holde seg innendørs på grunn av snø og glatte veier slik som i Norge.

Dersom du tenker på å bosette deg i Spania på grunn av sol og varme, finnes det et stort norsk miljø på Costa del Sol blant annet Den Norske Foreningen i Fuengirola, Sjømannskirken i Calahonda og Den Norske Skolen i Benalmadena. Det finnes flere norske callsentre på Costa del Sol som tilbyr jobb til nordmenn. Klikk her for å finne ledige stillinger i Spania

 

Les mer om Malaga

Nyttige artikler med informasjon om Malaga

 

Les mer om Malaga

 Malaga er hovedstaden i Malaga-provinsen og er full av spennende bygninger, museer og monumenter for de som er interessert i spansk historie og kultur.

Malaga gir deg et fantastisk innblikk i Spansk storbyliv og kultur. Ved å bevege seg inn i den gamle bydelen merker du fort at dette er en gammel by.

Malaga er ikke en typisk badeby som mange av de andre feriebyene langs Costa del sol. Det finnes en bystrand i Malaga men den er ikke av førsteklasses kvalitet. Hvis det er en badeferie man er på jakt etter bør man heller velge å bo i en av de mindre feriebyene langs Costa del Sol mens man avlegger Malaga en dagsvisitt.

Linker | Nyheter | Reise | Bolig | Nettstedkart | Personvern | Annonsere | Kontakt oss

Copyright 2008 - 2019 Megafon