Madrid   Barcelona

Klima i Benalmadena

Klimaet i Benalmadena regnes som subtropisk. Om sommeren, dvs fra Mai til August, er det varmt og skyfritt så og si hver eneste dag. August er den varmeste måneden og temperaturen ligger på rundt 30-35 grader på dagtid. Totalt er det 300 soldager i året i Benalmadena. I Mars, April og November ligger temperaturen på rundt 20 grader på dagtid. Januar er den kaldeste måneden og da ligger temperaturen på rundt 16 grader på dagtid.

I begynnelsen av September kan man tidvis oppleve at kald havskodde kommer drivende inn og legger seg som et tykt teppe over hele byen. Dette varer som regel bare en dag, og foregår kun under helt spesielle værforhold.

Klima i Benalmadena
Solskinn i Benalmadena
På grunn av nærheten til Gibraltar-stredet kan vindforholdene forandre seg ganske fort på vinteren. Gibraltarstredet slipper inn kaldt atlanterhavsvann og avhengig av vindretning kan temperaturen i havet også forandre seg i løpet av en time både på sommeren og på vinteren. Blåser det fra sørvest kommer det kalde atlanterhavsvannet helt inn til Benalmadena.

Klimaet på vinteren kan best beskrives som høst i Norge, og varer fra Desember til Januar. Våren kommer i Februar og da begynner trærne å blomstre igjen. I fjellene rundt Benalmadena kan man finne åser med riktig fine mandeltreskoger som under blomstringen i Februar mest minner om Nangijalas blomstertrær fra filmen Brødrene Løvehjerte.

Nedbørsmengden varierer kraftig fra år til år. Det er veldig vanskelig å si om du vil oppleve mye sol eller ikke dersom du besøker Benalmadena i en eller to uker i perioden Oktober til Mars. Et godt tips er at det gjerne blir kjølig på kvelden om høsten og vinteren, så det kan være lurt å ha med seg en jakke hvis du skal sitte på en uterestaurant eller utekafé. Enkelte vintre kan det regne flere uker i strekk, mens andre år opplever man nesten ikke nedbør i det hele tatt. Det har ved et par anledninger blitt innført vannrasjonering om sommeren på grunn av manglende regn om vinteren.

Været i Benalmadena

Det fine været i Benalmadena tiltrekker seg tusenvis av turister hvert eneste år. I tillegg finnes det mange nordmenn som tilbringer vinterhalvåret i Benalmadena. Været gjør at mange pensjonister opplever en bedre livskvalitet ved at man slipper å holde seg innendørs på grunn av snø og glatte veier slik som i Norge.

Det finnes et stort norsk miljø i Benalmadena blant annet ligger den norske skolen på Costa del Sol i Benalmadena og det finnes flere norske callsentre på Costa del Sol som tilbyr jobb til nordmenn. Klikk her for å finne ledige stillinger i Spania

 

Les mer om Benalmadena

Her har vi samlet noen nyttige artikler med informasjon om Benalmadena

Teleferico

Sommerfuglpark

Tivoli World

Den Norske Skolen Malaga

Les mer om Benalmadena

 Benalmádena er ved første øyekast en typisk badeby. Stedet bærer litt preg av alle turistene som har utfoldet seg her i en årrekke og det er tett i tett med hoteller og bassenger. Ved nærmere ettersyn vil du likevel finne at området også har mye annet flott å tilby. Benalmádena er egentlig et område sammensatt av tre hovedsentrum: Benalmádena Costa, Benalmádena Pueblo og tettstedet Arroyo de la Miel, som hver for seg har mye forskjellig å tilby.


Linker | Nyheter | Reise | Bolig | Nettstedkart | Personvern | Annonsere | Kontakt oss

Copyright 2008 - 2019 Megafon