Madrid   Barcelona

Gran Canaria - Spania

Gran Canaria er en øy som ligger like ved vestkysten av Afrika. Gran Canaria er den nest største av Kanariøyene og har både lange strender, tette skoger og et spennende uteliv, alt i en herlig blanding av skjønnhet og moro. De mange byene langs kysten er fylt med besøkende fra hele verden og gjør det hele til en hyggelig opplevelse uansett om du skal slappe av på en av de mange strendene, feste til solen står opp, eller utforske de ulike delene av øya.

Klima på Gran Canaria

Gran Canaria blir ofte kalt et miniatyrkontinent på grunn av den store variasjonen i naturen og det faktum at det finnes mer enn 20 mikroklima på øya. Klimaet på den sydlige delen av Gran Canaria er ofte beskrevet som et av verdens beste klimaer. Du behøver ikke å bekymre deg for å fryse da gjennomsnittstemperaturen om dagen på vinteren er mellom 20░C og 26░C.

Et paradis med variasjon

Stranda i Puerto Rico, Gran Canaria
Gran Canaria er en øy med mye variasjon. Øya er ganske liten, så det er enkelt å besøke de ulike områdene. Det er mange som tror at Gran Canaria ikke kan by på annet enn masseturisme, men hvis man reiser til den nordlige eller sentrale delen av Gran Canaria vil man finne litt ekte Kanariliv. Der får du et unikt innblikk i Gran Canaria, noe mange utlendinger aldri får oppleve. Man kan også reise til Agaete, en rolig by som ligger nordøst på øya og derfra kan man ta ferge over til Tenerife.

På grunn av masseturismen på øya er innbyggerne vant til å snakke Engelsk. Du vil alltid bli satt ekstra pris på dersom du snakker noe Spansk, selv om det ikke er nødvendig for å klare seg i hverdagen. Den store variasjonen i Gran Canarias natur byr på mange ulike typer fysiske aktiviteter som du kan delta på, slik som surfing, klatring og alt mulig midt imellom. Bortsett fra variasjonen er det klimaet som gjør Gran Canaria til et virkelig paradis - det blir egentlig aldri kaldt her.

 

Les mer om Gran Canaria

Nyttige artikler med informasjon om Gran Canaria

 

 

Bolig til leie på Gran Canaria

Et alternativ til å bo på hotell er å leie leilighet eller hus mens du er på ferie på Gran Canaria. Mange foretrekker dette fordi det gir en større komfort ved at man har et eget kjøkken der man kan tilberede sine egne måltider.

Mange nordmenn eier leilighet eller hus på Gran Canaria som de leier ut på ukesbasis til andre ferierende nordmenn. Det finnes mange steder du kan finne slike boliger for korttidsleie, men et bra nettsted du kan lete på er www.spaniaferiebolig.com

Utelivet på Gran Canaria

Gran Canaria har et enormt utvalg av barer og nattklubber i alle varianter. Hvis du er på jakt etter å leve livet natterstid behøver du aldri å gå langt for å finne det - nattelivet kommer til å finne deg. Det er mange områder med barer og nattklubber hvor folk danser til langt utpå morgenkvisten. På grunn av øyas liberale syn på homofili finnes det også mange morsomme dragshow rundt omkring på ulike nattklubber og barer. Mellom neonlysene får du stadig gode tilbud fra innkasterne; noen klubber tilbyr til og med gratis vodkaflasker og paraplydrinker som du kan dele med vennegjengen din. En ting er ihvertfall sikkert: Utgifter til alkohol er ikke det som kommer til å sprenge budsjettet ditt.

Shopping på Gran Canaria

Playa del Inglés Gran Canaria
Foruten et fantastisk uteliv og slående naturopplevelser kan Gran Canaria også by på mange muligheter for shopping. Øyas hovedstad, Las Palmas, huser mange butikker med spanske klær som du kan fylle opp garderobeskapet ditt med. De største shoppingområdene er Las Arenas, La Ballena og El Muelle - og selvsagt El Corte InglÚs. På Playa del InglÚs er de største kjøpesentrene Yumbo, Kasbah og Cita.
Les mer om shopping pň Gran Canaria her...

Severdigheter på Gran Canaria

Artenara er en grotteby der store deler av befolkningen bor i grotter slik de gjorde for 3.000 år siden da Gran Canaria ble befolket. Når en familie behøver flere rom i huset, hakker de bare ut et ekstra rom. Veggene inne i grottene er hvitmalte slik at man ikke behøver å bruke så mye lys, og temperaturen i grottene ligger jevnt på 18 grader sommer som vinter. Hvis du ikke vil trenge deg på en privat familie for å oppleve grottene kan du besøke kirken eller Restauranten la Silla.

Arguineguin er en liten fiskerlandsby og også senter for den største norske kolonien på Gran Canaria. Det største markedet på Gran Canaria finner sted her hver tirsdag.

Katedralen i Las Palmas Gran CanariaGaldar var en gang i tiden hovedsete for Guancherkulturen på Gran Canaria. Her finnes det masse arkeologiske utgravinger. Her finnes også grotten Cueva Pintada som har geometriske hulemalerier fra Guancherkulturen.

Las Palmas ligger vakkert til rett ved atlanterhavet nord på Gran Canaria og deler av byen er klynger med multikulturelle hus, som gir Las Palmas en unik touch på øya. Las Palmas er hovedstaden på øya og det er dessverre mange som ikke bryr seg om å besøke denne byen mens de er på Gran Canaria.

Her er det mye flott arkitektur fra koloni-tiden og her finnes også mange shoppingmuligheter. I tillegg kommer du også bort fra den evinnelige turistmaskinen som det sørlige Gran Canaria består av.

Playa del InglÚs er den travleste turistbyen på Gran Canaria. Her finner du det heftigste utelivet, og det er også her du finner den fantastiske sandstranden som minner om Sahara-ørkenen.

Opplevelser på Gran Canaria

Fashion week show på Gran CanariaSioux City er en opplevelsespark med western-tema der små og store kan blant annet kan se rodeo-show. www.siouxcity.es

Aqualand er en badepark i MasPalomas med vannsklier og vannaktiviteter for barn og voksne i alle aldre. www.aqualand.es

Palmitos Park er en opplevelsespark der du kan se på delfinshow, fugleshow, det finnes en sommerfuglhage der og en del primater. Parken passer som en dagstur for en familie som vil ha en grei opplevelse under sin ferie på Gran Canaria. www.palmitospark.es

Gran Canaria kan tilby et stort utvalg av kulturelle opplevelser som teater, kino, opera, konserter og festivaler. Karnevalet på Las Palmas er et av de største i Spania. Blant andre fritidsaktiviteter som du kan holde på med er golf, dykking, seiling, båtturer, fisking, klatring og go-kart. Det finnes flere aktivitetsarrangører som tilbyr ulike typer av utflukter og safarier.

Gran Canaria er et unikt sted dersom du lar det være nettopp det. Uansett hva du er på jakt etter til ditt opphold i Spania, så finner du det her. Derfor er Gran Canaria et så fantastisk reisemål uavhengig av alder eller interesser. Gjør deg selv til en original turist og lær deg litt Spansk før du reiser hit. Slik vil du garantert få et annerledes opphold og du vil kanskje bli kjent med noen innfødte som kan vise deg det virkelige Gran Canaria, og det vil garantert være veldig annerledes enn slik du trodde at denne vakre øya skulle være.

Karneval på Gran Canaria

Festivaler på Gran Canaria

Gran Canaria Musikkfestival avholdes i Januar i Las Palmas med mange klassiske konserter der både orkestre og solister opptrer.
Karnevalet på Gran Canaria er et av Spanias største og avholdes i begynnelsen av Februar. Las Palmas er stedet å være.
For 2018 varer karnevalet på Las Palmas fra 26. januar til 18. februar, mens i Playa del Ingles og Maspalomas varer karnevalet fra 2. til 11. mars. Operafestivalen i Las Palmas er en årlig begivenhet som tiltrekker seg mange operaelskere fra hele Spania.
Påskefeiringen på Gran Canaria er en viktig begivenhet her som i alle andre spanske byer.
Gran Canaria internasjonale Jazzfestival avholdes i Juli hvert år på Las Palmas.

Leiebil på Gran Canaria

Når du skal ha leiebil i Gran Canaria er det mange bilutleiefirmaer å velge mellom alt fra små lokale firma til store kjeder. Les mer om leiebil på Gran Canaria her...

Hvis du reiser med fly til Gran Canaria kan du også hente leiebilen ved ankomst på flyplassen.

Transport på Gran Canaria

Gran Canaria har et velutviklet bussnett og Spanias fjerde største flyplass. Du kan enkelt besøke en av de andre Kanariøyene med ferge eller fly. Det går daglige flyavganger til fastlandet med forskjellige flyselskaper som Vueling og Iberia airlines.

Bo på Gran Canaria

Arguineguin Gran Canaria
Hvis du har vært på ferie på Gran Canaria og vil ha mer, så kan du vurdere muligheten for å bo fast på Gran Canaria. Mange nordmenn velger å bo på Gran Canaria på grunn av klimaet. I europeisk målestokk kan Gran Canaria by på det beste klimaet for mange som sliter med helseplager, men samtidig har du tryggheten ved at du bor i et EU-land med et stort norsk nettverk. Det er stort norsk miljø på Gran Canaria og her finner du både norsk skole, norsk forening, norske butikker, norsk lege og sjømannskirken er selvsagt også representert her. De fleste nordmenn som har valgt å bo på Gran Canaria bor sør på øya i området Arguinegin og Puerto Rico. Les mer om å bo på Gran Canaria...

Fordeler med å bo på Gran Canaria

Puerto de Mogan, Gran Canaria
Foruten de opplagte fordelene ved å bo på Gran Canaria som et godt klima og hyggelige priser, så gir det også en bedre livskvalitet på vinteren at du slipper holkeføre og mørketid. Norge har en verdens høyeste statistikker når det gjelder lårhalsbrudd, og det slipper du ihvertfall å tenke på på Gran Canaria.

Når du bor på Gran Canaria har du også rett til halv pris på flybilletter og en del av fergene som går mellom øyene. Det kreves bostedsbevis "empadrenamiento" som viser at du bor på Gran Canaria. Det er mange pensjonister og uføre som har valgt å bo på Gran Canaria, og på grunn av tilstedeværelsen av både sjømannskirken og den norske skolen er det stort norsk samfunn her som gir deg en trygghet og et nettverk selv om du bor på Gran Canaria.

Les mer om å flytte til Gran Canaria...

Norsk skole på Gran Canaria

Den norske skolen på Gran Canaria ligger i Arguinegin. De tilbyr grunnskole og videregående skole, og de tilbyr også innkvartering i eget internat for elever i videregående skole som bor på Gran Canaria uten sine foreldre. På internatet får man mat og det jobber norsk personell der som kan være til støtte for elevene. Websiden til skolen er www.colegio.no

Bolig til salgs på Gran Canaria

Det finnes mange boliger til salgs på Gran Canaria. Du kan enten velge å kjøpe bolig i et av feriekompleksene som finnes rundt omkring på øya eller du kan finne deg en bolig for eksempel i Arguineguin der den største norske kolonien ligger. Dersom du er på jakt etter bolig til salgs på Gran Canaria kan du også bruke en av de mange spanske meglerne som finnes her nede. Det eneste du bør passe på er at du bruker en advokat som kjenner reglene rundt kjøp og salg av bolig godt, slik at det blir utformet en ordentlig kjøpekontrakt. Det finnes mange norske advokater på Gran Canaria som kan hjelpe deg med dette. På Kyero finnes det for tiden mer enn 1300 boliger til salgs på Gran Canaria. I tillegg finnes det en rekke boliger som ikke har blitt lagt ut til salgs. Den billigste boligen vi har funnet er et studio til kr 412.000,- Les mer om bolig til salgs på Gran Canaria...

Spanskkurs på Gran Canaria

Dersom du ønsker å lære deg spansk fra grunnen av eller dersom du ønsker å forbedre dine spanskkunnskaper, så er Gran Canaria et ypperlig valg. Fordelen med å ta et spanskkurs i Gran Canaria er at du får praktisert dine spanskkunnskaper på fritiden din.

basicspanishclasses.com finner du spanskkurs i Gran Canaria og mange andre byer i Spania.

 

Flytte til
Gran Canaria

Å flytte til Gran Canaria behøver ikke å være en tungvint prosess. Her finner du tips om hva du bør tenke på før du flytter til Gran Canari og hvilke problemstillinger du møter. Les mer... Flytte til Gran Canaria

Nordmenn
på Gran Canaria

I en serie portrettintervjuer snakker vi med forskjellige nordmenn som bor på Gran Canaria. Denne gangen har vi snakket med Bjørg Langseth som er vinterturist på Gran Canaria. Les mer... Nordmenn på Gran Canaria

Bolig på Gran Canaria

Prisene på bolig på Gran Canaria lokker nå mange nordmenn til å kjøpe seg et hjem på Gran Canaria enten som en fritidsbolig eller som en investering.
Les mer... Bolig på Gran Canaria

Se også: Hus til leie på Gran Canaria... og Leilighet til leie på Gran Canaria...

Gran Canaria Beach
Sanddyner på Gran Canaria.
Foto: istockphoto.com

Maspalomas, Gran Canaria
Fyrtårnet i Maspalomas,
Gran Canaria
Foto: Wikipedia

Arguineguin, Gran Canaria
Park i Arguineguin,
Gran Canaria
Foto: Wikipedia

Linker | Nyheter | Bolig | Nettstedkart | Annonsere | Kontakt oss

Copyright 2008 - 2019 Megafon