Madrid   Barcelona

Fuengirola - Spania

Alt om Fuengirola. Restauranter, shopping, hoteller, nyheter, leiebil, severdigheter, attraksjoner opplevelser, festivaler, boliger, praktisk info med mer.

Fuengirola er en liten ferieby med 75.000 innbyggere og mellom 200.000 og 400.000 turister. Fuengirola ligger midt mellom Malaga og Marbella. Med bil tar det ca 30 minutter fra Malaga eller fra Marbella. Byen passer for alle som liker seg i sol og varme. Fuengirola er vokst helt sammen med byen Mijas Costa som omgir Fuengirola.

Fuengirola har et pulserende liv som gjenspeiles av alle nasjonalitetene som bor her. Folk fra hele nordlige Europa lengter etter sol og varme, og mange kjøper seg feriebolig her. I tillegg bor det masse mennesker fra resten av verden som har flyttet hit fordi Costa del Sol er det eneste stedet i Europa som har subtropisk klima. Her får du en unik mulighet til å bli kjent med masse spennende mennesker fra hele verden.

Bedriftsregister i Fuengirola...

Fuengirola er en relativt liten by og dersom du bor her fast møter du som regel på gode venner eller kollegaer når du går en tur gjennom byen eller på stranden, noe som gjør at det er lett å føle seg hjemme selv om man bor i et annet land.

Strender i Fuengirola

Strender i Fuengirola
Strand i Fuengirola
Fuengirola har en av de peneste og lengste strendene på hele solkysten. Hver morgen rengjøres strendene slik at de alltid ser pene og innbydende ut. Om vinteren kan en del av sanden bli vasket bort når det stormer som verst, men noen uker før påske, fyller kommunen på med ny sand. Mange av strendene har fått utmerkelsen "Blått Flagg" som er et kvalitetsstempel for tilgjenglighet, miljø, renhet og tjenester. Det er ingen nudiststrender i Fuengirola. De nærmeste nudiststrendene finner du i nabokommunene Benalmadena eller Mijas Costa.

Les mer om strendene i Fuengirola...

Klima i Fuengirola

Klimaet i Fuengirola regnes som subtropisk. Om sommeren, dvs fra mai til august, er det varmt og skyfritt så og si hver eneste dag. August er den varmeste måneden og temperaturen ligger på rundt 30 grader på dagtid. Totalt er det 300 soldager i året i Fuengirola. Januar er den kaldeste måneden og da ligger temperaturen på rundt 16 grader på dagtid. I mars, april og november ligger temperaturen på rundt 20 grader på dagtid.

Les mer om klima i Fuengirola...

Uteliv i Fuengirola

Fuengirola har et fantastisk uteliv med alt i fra diskoteker som holder åpent til langt på morgenkvisten, rockebarer, latinobarer, salsabarer, bluesbarer som arrangerer jamsessions, jazzcaféer, flamencobarer, magedans og så videre.

Byens diskoteker er konsentrert i et lite område over havna, mens i gatene rundt Plaza Constitucion, finner du et bredt utvalg av barer og puber.

Les mer om barer og puber i Fuengirola...

 

Les mer om Fuengirola

Nyttige artikler med informasjon om Fuengirola

 

Tienda de Cartuchos

Statue i Fuengirola
Statue i Fuengirola

Juletre i Fuengirola
Juledekorasjon i Fuengirola

Strand i Fuengirola
Strand i Fuengirola

September i Fuengirola

Oktober i Fuengirola

Fra Feria de Pueblos

Ny tiger i Fuengirola Zoo

September i Fuengirola

Reise-vlog fra Fuengirola

Soloppgang i Fuengirola

September i Fuengirola

Reise-vlog fra Fuengirola

Soloppgang i Fuengirola

Les mer om Fuengirola

 

Restauranter i Fuengirola

Fuengirola har et yrende restaurantliv med restauranter i alle prisklasser og kvaliteter. Langs hele strandpromenaden finner du restauranter som hovedsaklig er tilpasset masseturismen, mens hvis du drar litt opp i byen finner du restauranter med en større bredde. Både Fuengirola sentrum og bydelen los Boliches har en egen restaurantgate der restaurantene ligger på rad og rekke.

I bydelen Torreblanca er det mange bra restauranter som er vanskelige å finne dersom ikke man kjenner til de fra før. I tillegg finnes såkalte Chiringuitos langs hele stranden i Fuengirola. Disse restaurantene er stort sett bare er åpne på dagtid og her finner du et stort utvalg av klassiske spanske retter av sjømat men også salater og vanlige kjøttretter. Det er forøvrig stor forskjell i kvaliteten på Chiringuitoene.

Se vår oversikt over gode restauranter i Fuengirola her...

Hotell i Fuengirola

Fuengirola har mange hotell i alle prisklasser og størrelser. De fleste store hotellene ligger nede ved strandpromenaden, mens en del av de små hotellene i Fuengirola ligger i hovedgaten og i sidegatene. Flere av de store hotellene i Fuengirola har også spa-anlegg.

Se vår oversikt over hotell i Fuengirola her...

Feriebolig i Fuengirola

Et alternativ til å bo på hotell er å leie leilighet eller hus mens du er på ferie i Fuengirola. Mange foretrekker dette fordi det gir en større komfort ved at man har et eget kjøkken der man kan tilberede sine egne måltider.

Mange nordmenn eier leilighet eller hus i Fuengirola som de leier ut på ukesbasis til andre ferierende nordmenn. Det finnes mange steder du kan finne slike boliger for korttidsleie, men et bra nettsted du kan lete på er www.spaniaferiebolig.com

Severdigheter i Fuengirola

Slottet i Fuengirola
Castillo Sohail, Fuengirola
Ved enden av stranda i Fuengirola ligger et lite slott som opprinnelig ble bygget i romersk tid. Slottet har blitt påbygd over flere omganger og har blitt brukt til å forsvare byen og speide etter inntrengere. Det koster 3€ å komme inn og hvis man ikke har klaustrofobi kan man klatre opp i tårnene.

Dyreparken i Fuengirola er svært liten, men plassen er godt utnyttet. Dyreparken er innredet etter dyrenes naturlige habitater og du kommer svært tett inn på dyrene. I 2004 ble dyreparken kåret til Europas beste.

Badeparken i Mijas, Parque Aquatico Mijas, ligger helt på grensen mellom Fuengirola og Mijas Costa. Her er det vannsklier for både store og små, bølgebasseng og masse fontener og mindre basseng for barn i alle aldre. Det tar 15 minutter å gå fra Fuengirola sentrum opp til badeparken. Parken er åpen fra slutten av april til slutten av september.

Severdigheter i nærheten av Fuengirola

Nabokommunen Benalmadena ligger kun en kort kjøretur fra Fuengirola og har et bredt spekter av aktiviteter og attraksjoner som for eksempel Tivoli World, gondolbanen, Sea Life, Selwo Marina etc. Man kan ta tog eller buss til Benalmadena.

Mijas Pueblo er en hvit spansk landsby med vakker utsikt over hele Costa del Sol. Mijas er kjent for sine smale, fotogene gater, "eseltaxi" og tradisjonell keramikk. Det finnes også et fantastisk miniatyrmuseum i Mijas Pueblo. Det går buss 2 ganger hver time fra busstasjonen til Mijas Pueblo.

Marbella er sentrum for jet-set livet på Costa del Sol. I Marbella finner du kjendiser, Saudiarabiske Prinser og vanlige turister siden om side og landskapet domineres av fantastiske herskapshus og flotte golfbaner. Marbella er lett tilgjengelig med buss eller bil og ligger bare en 30-minutters kjøretur fra Fuengirola. Den mest besøkte severdigheten i Marbella er Puerto Banús, havnen som er kjent for sin luksus og glamour. Luksusbiler og båter står linet opp foran de store motehusene, mens barene og restaurantene er fylt med turister og kjendiser fra hele verden. I Marbella sentrum bør du besøke Casco Antiguo med sine smale brosteinsbelagte gågater og smug. Franske balkonger og torg som er fylt med appelsintrær er noen av elementene som gir denne lille byen sin andalusiske sjarm.

Ronda, en liten by nord for Marbella, er rik på historie som bygger over en 120 meter dyp canyon. Det er en av de mest besøkte turistattraksjonene på Costa del Sol. Historisk arkitektur, vakre palasser og gamle broer gjør Ronda til en uforglemmelig opplevelse.

Billettkontor ferge

Ferge fra Fuengirola til Benalmadena

Det går en ferge fra Fuengirola til Benalmadena. Fergeturen tar ca 50 minutter og er en fin dagsutflukt.

Fra Fuengirola til Benalmadena hver dag kl 10:30, 12:30, 14:30 og 16:45.
Fra Benalmadena til Fuengirola hver dag kl 11:30, 13:30, 15:30 og 17:45.

Billettkontoret ligger inne i havneområdet. www.parasailingfuengirola.com

Aktiviteter i Fuengirola

I havna i Fuengirola finnes det et aktivitetssenter som driver med paragliding og motorbåter. Du kan leie fiskebåt, eller du kan leie vannscooter og vannjet. Det finnes også båter som tar deg med på delfinsafari.
Les mer om vannsport i Fuengirola...
Vannscooter i havna i Fuengirola
Vannscooter i Fuengirola

Costa del sol har i flere år markedsført seg som Costa del Golf. Det finnes mange golfbaner like i nærheten av Fuengirola, nærmere bestemt i Elviria og i Mijas Costa.

Det finnes flere tennisbaner og padelbaner i Fuengirola. Det finnes også en minigolfbane og en skatepark like ved Eroski kjøpesenter.

Mijas Pueblo er en hvit fjellandsby som ligger i fjellet over Fuengirola. Bussen fra Fuengirola tar ca 20 minutter og koster 1,2€. Mijas har hvitkalkede hus, smale gater og masse suvenirbutikker, kafeer og restauranter. Utsikten fra Mijas Pueblo er fantastisk. Her er det muligheter for å få tatt noen fantastiske feriebilder. Hver onsdag kl 1200 er det gratis flamencooppvisning på torget i Mijas.

Fra Mijas Pueblo kan du også gå opp til fjelltoppen, en stigning på 500 meter. Fra toppen har du utsikt til Malaga, Benalmadena og Fuengirola. På klare dager kan du også se helt til Gibraltar og Afrika.

Leiebil i Fuengirola

Det finnes et stort utvalg av leiebilselskap i Fuengirola, alt fra store kjeder til lokale utleiere. Dersom du ankommer med fly kan du også hente leiebilen på flyplassen i Malaga. Finn leiebil i Fuengirola her...

Les tips og råd om leiebil i Spania her...

Reise og transport i Fuengirola

Nærmeste flyplass er Malaga som ligger ca 25 minutters kjøretur fra Fuengirola.

Fuengirola ligger på endestasjonen av toglinjen mellom Malaga og Fuengirola. Det er avganger 3 ganger pr time fra tidlig om morgenenen og til sent på kvelden. Sjekk togtidene på www.renfe.com

For info om lokale bussliner i Fuengirola se transporteurbanodefuengirola.com/en/

Det går også buss fra busstasjonen til Benalmádena, Malaga, Marbella og Torremolinos, Mijas, Ronda, Gibraltar og mange andre destinasjoner. For bussruter se portillo.avanzabus.com

Det går ferge mellom Benalmadena og Fuengirola som har avgang hver time. Fergeturen kan være en fin dagstur til Benalmádena dersom man reiser tidlig på dagen og tar en av de siste fergene eller toget tilbake om kvelden.

Det finnes masse flotte reisemål i umiddelbar nærhet av Fuengirola. Du kan leie bil til en billig penge, eller du kan ta buss eller tog til Gibraltar, Tarifa, Ronda, Granada, Marbella, Torremolinos, Malaga, Sevilla, Cordoba og så videre. Det er nylig åpnet en hurtigtoglinje fra Malaga til Madrid. Toget går i en svimlende fart av 350km/t og gjør unna strekningen på 2 timer. Fra flyplassen i Malaga kan du dessuten reise til de fleste større byer i Europa uten å bytte fly.Festivaler i Fuengirola

Påskefeiring i Fuengirola
Påskeprosesjon i Fuengirola
Påskefeiringen i Malaga er helt annerledes enn i Norge. Da fylles gatene med prosesjoner der det bæres Jesus- og Jomfru Maria-statuer gjennom gatene og fortauene fylles med skuelystne turister og troende spanjoler.

Spanjoler elsker en god fest og det er mange anledninger til å feste i Spania. Enhver anstendig by i Spania har en såkalt feria, dvs en byfest. Fuengirola huser to årlige feriaer!

Den internasjonale feriaen - Feria de los Pueblos holdes i månedsskiftet april/mai. Mange av nasjonalitetene som er bosatt i Fuengirola har da sin egen stand der det serveres tradisjonell mat og drikke fra hvert enkelt land, og du kan også oppleve musikk og dans fra de enkelte landene. Denne feriaen tiltrekker seg 800.000 besøkende fra hele Spania.
Mer info om Feria de los Pueblos...

Hester - Feria del Rosario i Fuengirola
Feria del Rosario, Fuengirola
Feria del Rosario holdes i oktober. Mange av byens butikker holder stengt denne uken og alle sammen kler seg til fest og stimler til feriaplassen og danser, spiser, drikker og har det gøy til langt på natt. Festen markeres også med et kjempeheftig fyrverkeri.
Mer info om Feria del Rosario...

Sankthansaften er den dagen spanjolene regner som begynnelsen på et nytt år, og det feires selvsagt behørlig. Da er det fest på stranda, og absolutt alle innbyggerne kommer. Det grilles, spises, drikkes, danses og synges. Kl 2400 går alle spanjolene baklengs ut i vannet mens de ønsker seg noe for det nye året. I tillegg er det fyrverkeri uten sidestykke.

I tillegg er det spekket med en rekke mindre festivaler i månedene juni til september: Byfestivalen i juni med masse gode konserter, middelalderfestival i august, tapasfestival i august ølfestivalen i September og Virgen del Carmen i juli for å nevne noen.

Shopping i Fuengirola

De to største kjøpesentrene er Eroski som ligger i Parque Miramar, som ligger i utkanten av byen like ved slottet og El Corte Ingles som ligger ved motorveien som går rundt Fuengirola. Hvis du fortsetter oppover elven fra Eroski finner du flere store butikker i Parque Miramar som Dunnes Stores, AKI, Worten og Decathlon.

Fuengirola har også det største gatemarkedet på hele solkysten. Der kan du få kjøpt alt mellom himmel og jord av smykker, klær, sko, belter, frukt og så videre. Markedet holdes hver tirsdag på feriaplassen. I tillegg er det bruktmarked hver lørdag på feriaplassen, samt et mindre marked hver søndag ved moskeen.

Spanskkurs i Fuengirola

Dersom du ønsker å lære deg spansk fra grunnen av eller dersom du ønsker å forbedre dine spanskkunnskaper, så er Fuengirola et ypperlig valg. Fordelen med å ta et spanskkurs i Fuengirola er at du får praktisert dine spanskkunnskaper på fritiden din.

//basicspanishclasses.com finner du spanskkurs i Fuengirola og mange andre byer i Spania.

 

Soloppgang i Fuengirola

Baobab tre i Fuengirola Zoo

Slottet i Fuengirola

Stranda i Fuengirola

Fra Feria de Pueblos

Mijas Pueblo

Badeland

Fra Feria de Pueblos

Fra Feria de Pueblos

Flamencomesse

Linker | Bolig | Tjenester | Nettstedkart | Annonsere | Kontakt oss | Puber | Tapas | Caféer

Copyright 2008 - 2020 Megafon