Norsk Svenska English
Megafon
Costa Blanca, Spania  Costa del Sol, Spania  Gran Canaria, Spania
  Startside  |  Jobb  |  Bo i Spania  |  Tjenester  |  Bolig  |  Golf  |  Leiebil  |  Bedrifter  |  Torget  |  Nyheter

Fuengirola - Spania

Fuengirola er en liten ferieby med 60.000 innbyggere og mellom 200.000 og 400.000 turister. Fuengirola ligger midt mellom Malaga og Marbella. Med bil tar det ca 30 minutter fra Malaga eller fra Marbella. Byen passer for alle som liker seg i sol og varme. Fuengirola har en av de peneste og lengste strendene på hele solkysten. Skulle det bli trangt om plassen på stranda i August, kan man alltid stikke til bydelen Caravajal og slumre i en behagelig hengekøye eller Torreblanca der det er litt bedre plass. Fuengirola er vokst helt sammen med byen Mijas Costa som omgir Fuengirola.
Fuengirola har et pulserende liv som gjenspeiles av alle nasjonalitetene som bor her. Folk fra hele nordlige Europa lengter etter sol og varme, og mange kjøper seg feriebolig her. I tillegg bor det masse mennesker fra resten av verden som har flyttet hit fordi Costa del Sol er det eneste stedet i Europa som har subtropisk klima. Her får du en unik mulighet til å bli kjent med masse spennende mennesker fra hele verden.

Bedriftsregister i Fuengirola...

Fuengirola er en relativt liten by og dersom du bor her fast møter du som regel på gode venner eller kollegaer når du går en tur gjennom byen eller på stranden, noe som gjør at det er lett å føle seg hjemme selv om man bor i et annet land.

Uteliv i Fuengirola

Byen har et fantastisk uteliv med alt i fra diskoteker som holder åpent til langt på morgenkvisten, rockebarer, latinobarer, salsabarer, bluesbarer som arrangerer jamsessions, jazzcaféer, flamencobarer, magedans og så videre. Byens diskoteker er konsentrert i et lite område over havna.

Les mer om barer og puber i Fuengirola...

 

Restauranter

Restauranter i Fuengirola
 

Severdigheter

Severdigheter i Fuengirola
 

Hotell

Hotell i Fuengirola
 

Bolig til salgs

Boliger til salgs i Fuengirola

Shopping

Shopping i Fuengirola
 

Leiebil

Leiebil i Fuengirola
 

Festivaler

Festivaler i Fuengirola
 

Bolig til leie

Bolig til leie i Fuengirola

Bilder fra Fuengirola

Restauranter i Fuengirola

Fuengirola har et yrende restaurantliv med restauranter i alle prisklasser og kvaliteter. Langs hele strandpromenaden finner du restauranter som hovedsaklig er tilpasset masseturismen, mens hvis du drar litt opp i byen finner du restauranter med en større bredde. Både Fuengirola sentrum og bydelen los Boliches har en egen restaurantgate der restaurantene ligger på rad og rekke.

I bydelen Torreblanca er det mange bra restauranter som er vanskelige å finne dersom ikke man kjenner til de fra før. I tillegg finnes såkalte Chiringuitos langs hele stranden i Fuengirola. Disse restaurantene er stort sett bare er åpne på dagtid og her finner du et stort utvalg av klassiske spanske retter av sjømat men også salater og vanlige kjøttretter. Det er forøvrig stor forskjell i kvaliteten på Chiringuitoene.

Se vår oversikt over gode restauranter i Fuengirola her...

Hotell i Fuengirola

Fuengirola har mange hotell i alle prisklasser og størrelser. De fleste store hotellene ligger nede ved strandpromenaden, mens en del av de små hotellene i Fuengirola ligger i hovedgaten og i sidegatene. Flere av de store hotellene i Fuengirola har også spa-anlegg.

Se vår oversikt over hotell i Fuengirola her...


Feriebolig i Fuengirola

Et alternativ til å bo på hotell er å leie leilighet eller hus mens du er på ferie i Fuengirola. Mange foretrekker dette fordi det gir en større komfort ved at man har et eget kjøkken der man kan tilberede sine egne måltider.

Mange nordmenn eier leilighet eller hus i Fuengirola som de leier ut på ukesbasis til andre ferierende nordmenn. Det finnes mange steder du kan finne slike boliger for korttidsleie, men et bra nettsted du kan lete på er www.spaniaferiebolig.com

Severdigheter i Fuengirola

Ved enden av stranda i Fuengirola ligger et lite slott som opprinnelig ble bygget i romersk tid. Slottet har blitt påbygd over flere omganger og har blitt brukt til å forsvare byen og speide etter inntrengere. Det koster 3€ å komme inn og hvis man ikke har klaustrofobi kan man klatre opp i tårnene.

Dyreparken i Fuengirola er svært liten, men plassen er godt utnyttet. Dyreparken er innredet etter dyrenes naturlige habitater og du kommer svært tett inn på dyrene. I 2004 ble dyreparken kåret til Europas beste.

Badeparken i Mijas, Parque Aquatico Mijas, ligger helt på grensen mellom Fuengirola og Mijas Costa. Her er det vannsklier for både store og små, bølgebasseng og masse fontener og mindre basseng for barn i alle aldre. Det tar 15 minutter å gå fra Fuengirola sentrum opp til badeparken. Parken er åpen fra slutten av april til slutten av september.

Ferge fra Fuengirola til Benalmadena

Det går en ferge fra Fuengirola til Benalmadena. Fergeturen tar ca 50 minutter og er en fin dagsutflukt.

Fra Fuengirola til Benalmadena hver dag kl 10:30, 12:30, 14:30 og 16:45.
Fra Benalmadena til Fuengirola hver dag kl 11:30, 13:30, 15:30 og 17:45.

Billettkontoret ligger inne i havneområdet. www.parasailingfuengirola.com

Billettkontor ferge

Aktiviteter i Fuengirola

I havna i Fuengirola finnes det et aktivitetssenter som driver med paragliding og motorbåter. Du kan leie fiskebåt, eller du kan leie vannscooter og vannjet. Det finnes også båter som tar deg med på delfinsafari. Les mer om vannsport i Fuengirola...

Costa del sol har i flere år markedsført seg som Costa del Golf. Det finnes mange golfbaner like i nærheten av Fuengirola, nærmere bestemt i Elviria og i Mijas Costa.

Det finnes flere tennisbaner og padelbaner i Fuengirola. Det finnes også en minigolfbane og en skatepark like ved Eroski kjøpesenter.

Mijas Pueblo er en hvit fjellandsby som ligger i fjellet over Fuengirola. Bussen fra Fuengirola tar ca 20 minutter og koster 1,2€. Mijas har hvitkalkede hus, smale gater og masse suvenirbutikker, kafeer og restauranter. Utsikten fra Mijas Pueblo er fantastisk. Her er det muligheter for å få tatt noen fantastiske feriebilder. Hver onsdag kl 1200 er det gratis flamencooppvisning på torget i Mijas.

Fra Mijas Pueblo kan du også gå opp til fjelltoppen, en stigning på 500 meter. Fra toppen har du utsikt til Malaga, Benalmadena og Fuengirola. På klare dager kan du også se helt til Gibraltar og Afrika.

Leiebil i Fuengirola

Det finnes et stort utvalg av leiebilselskap i Fuengirola, alt fra store kjeder til lokale utleiere. Dersom du ankommer med fly kan du også hente leiebilen på flyplassen i Malaga. Finn leiebil i Fuengirola her...

Les tips og råd om leiebil i Spania her...

Reise og transport i Fuengirola

Nærmeste flyplass er Malaga som ligger ca 25 minutters kjøretur fra Fuengirola.

Fuengirola ligger på endestasjonen av toglinjen mellom Malaga og Fuengirola. Det er avganger 3 ganger pr time fra tidlig om morgenenen og til rundt kl 2200 på kvelden. Sjekk togtidene på www.renfe.com

Det går også buss fra busstasjonen til Benalmádena, Malaga, Marbella og Torremolinos, Mijas, Ronda, Gibraltar og mange andre destinasjoner. For bussruter se Portillo sine websider her...

For info og rutetider om lokalbusser i Fuengirola se transporteurbanodefuengirola.com

Det går ferge mellom Benalmadena og Fuengirola som har avgang hver time. Fergeturen kan være en fin dagstur til Benalmádena dersom man reiser tidlig på dagen og tar en av de siste fergene eller toget tilbake om kvelden.

Det finnes masse flotte reisemål i umiddelbar nærhet av Fuengirola. Du kan leie bil til en latterlig billig penge, eller du kan ta buss eller tog til Gibraltar, Tarifa, Ronda, Granada, Marbella, Torremolinos, Malaga, Sevilla, Cordoba og så videre. Det er nylig åpnet en hurtigtoglinje fra Malaga til Madrid. Toget går i en svimlende fart av 350km/t og gjør unna strekningen på 2 timer! Fra flyplassen i Malaga kan du dessuten reise til de fleste større byer i Europa uten å bytte fly.Festivaler i Fuengirola

Påskefeiringen i Malaga er helt annerledes enn i Norge. Da fylles gatene med prosesjoner der det bæres enorme Jesus- og Jomfru Maria-statuer gjennom gatene og byen fylles med skuelystne turister og troende spanjoler.

Spanjoler elsker en god fest og det er mange anledninger til å feste i Spania. Enhver anstendig by i Spania har en såkalt feria, dvs en byfest. Fuengirola huser to årlige feriaer!

Den internasjonale feriaen - Feria de los Pueblos holdes i månedsskiftet april/mai. Mange av nasjonalitetene som er bosatt i Fuengirola har da sin egen stand der det serveres tradisjonell mat og drikke fra hvert enkelt land, og du kan også oppleve musikk og dans fra de enkelte landene. Denne feriaen tiltrekker seg 800.000 besøkende fra hele Spania. Se bilder og filmer fra årets Feria de los Pueblos...

Feria del Rosario holdes i oktober. Da stenger byen i en hel uke og alle sammen kler seg til fest og stimler til feriaplassen og danser, spiser, drikker og har det gøy til langt på natt. Festen markeres også med et kjempeheftig fyrverkeri.

Sankthansaften er den dagen spanjolene regner som begynnelsen på et nytt år, og det feires selvsagt behørlig. Da er det fest på stranda, og absolutt alle innbyggerne kommer. Det grilles, spises, drikkes, danses og synges. Kl 2400 går alle spanjolene baklengs ut i vannet mens de ønsker seg noe for det nye året. I tillegg er det fyrverkeri uten sidestykke.

I tillegg er det spekket med en rekke mindre festivaler i månedene juni til september: Byfestivalen i juni med masse gode konserter, middelalderfestival i august, tapasfestival i august og Virgen del Carmen i juli for å nevne noen.

Shopping i Fuengirola

De to største kjøpesentrene er Eroski som ligger i Parque Miramar, som ligger i utkanten av byen like ved slottet og El Corte Ingles som ligger ved motorveien som går rundt Fuengirola. Hvis du fortsetter oppover elven fra Eroski finner du flere store butikker i Parque Miramar som Dunnes Stores, AKI, Worten og Decathlon.

Fuengirola har også det største gatemarkedet på hele solkysten. Der kan du få kjøpt alt mellom himmel og jord av smykker, klær, sko, belter, frukt og så videre. Markedet holdes hver tirsdag på feriaplassen. I tillegg er det bruktmarked hver lørdag på feriaplassen, samt et mindre marked hver søndag ved moskeen.

Spanskkurs i Fuengirola

Dersom du ønsker å lære deg spansk fra grunnen av eller dersom du ønsker å forbedre dine spanskkunnskaper, så er Fuengirola et ypperlig valg. Fordelen med å ta et spanskkurs i Fuengirola er at du får praktisert dine spanskkunnskaper på fritiden din.

http://basicspanishclasses.com finner du spanskkurs i Fuengirola og mange andre byer i Spania.

Fuengirola Virgen del Carmen

Baobab tre i Fuengirola Zoo

Slottet i Fuengirola

Stranda i Fuengirola

comments powered by Disqus
I’m afraid of nothing except being bored – Greta Garbo
Linker Nyheter Bolig Nettstedkart Annonsere Kontakt oss Puber Tapas Caféer
Copyright 2008 - 2017 Megafon