Norsk Svenska English
Costa Blanca, Spania  Costa del Sol, Spania  Gran Canaria, Spania
  Startside  |  Jobb  |  Bo i Spania  |  Tjenester  |  Bolig  |  Golf  |  Leiebil  |  Bedrifter  |  Torget  |  Nyheter

Feria de Málaga 2017

Les alt om Feria de Málaga 2017 som feires i gatene i den gamle bydelen. Vi legger ut nye bilder og filmer hver dag. Se billedkarusell lenger ned i artikkelen.

Feriaen i Malaga, som i år avholdes fra den 12. til 19. august, har lange tradisjoner. Bakgrunnen for Feriaen er fordi den 16. august 1487 red Fernando og Isabel inn i byen og vant den tilbake fra de Mauriske okkupantene slik at Malaga ble en del av det katolske Spania igjen.

Feria i Málaga

Siden den gangen har denne Feriaen blitt feiret med musikk, dans, folkedrakter og selvsagt Cartojal som er en søt hvitvin som alltid serveres under Feriaen. Åpningsseremonien begynner på bystranden kvelden før, kl 2350 den 11. august, og den innebærer et spektakulært fyrverkeri ved midnatt etterfulgt av en konsert på stranden. I år er det den spanske gruppen Chambao som står for musikken.

På dagtid feires det i den gamle bydelen i Calle Larios og i de smale sidegatene, mens om kvelden foregår feiringen på Feriaplassen utenfor byen der det også er satt opp et stort tivoli. Det går shuttle-busser mellom sentrum og til Feriaplassen.

Det anbefales ikke å ta bilen inn til Malaga på grunn av det er vanskelig å finne parkeringsplasser, men det går tog Mellom Fuengirola og Málaga.

Et alternativ er å kjøre til Plaza Mayor der man kan parkere gratis for så å ta toget den siste biten inn til Málaga. Nærmeste togstopp til sentrum er Málaga Central

Når: 12.-19. august 2017

Pris: Adgang til selve området der feriaen pågår er helt gratis. Rundt om kring i sentrum er det satt opp små barer der du kan får kjøpt litt tapas og drikke og selvsagt Cartojal.

Sted: på dagtid foregår festen i sentrum i den gamle bydelen, mens om kvelden foregår det feriaplassen, dvs markedsplassen som ligger på utenfor Málaga

Program: Hele programmet er tilgjengelig på spansk her...

Værvarsel for Málaga.

Feria i Málaga

Fyrverkeri Feria de Málaga

Fyrverkeri under åpningsseremonien på La Malagueta under Feria de Málaga.

 

Åpningskonsert Feria de Málaga 2014

Åpningskonserten på La Malagueta med Andy & Lucas under Feria de Málaga 2014

 Bilder fra Feria de Malaga

Les mer om Malaga her...Malaga er hovedstaden i Malaga-provinsen og er stappfull av monumenter for de som er interessert i spansk historie og kultur. Malaga er ikke en typisk turistby som mange av de andre byene langs Costa del sol. Det finnes en bystrand i Malaga men den er ikke av førsteklasses kvalitet. Hvis det er en badeferie man er på jakt etter bør man heller velge å bo Fuengirola, Marbella eller Torremolinos mens man avlegger Malaga en dagsvisitt.


comments powered by Disqus


I’m afraid of nothing except being bored – Greta Garbo
Linker Nyheter Reise Bolig Nettstedkart Privacidad Annonsere Kontakt oss  
Copyright 2008 - 2019 Megafon