Madrid   Barcelona

Costa Del Sol - Spania

Costa del Sol eller Solkysten som det heter på Norsk. Navnet sier mye om stedet. Du kommer ikke lengre sør i Europa, og Costa del Sol er det eneste stedet i Europa som har subtropisk klima. Her kan du se papegøyer i trærne og skilpadder i elvene.

Feriebyene ligger på rekke og rad på Costa del Sol. De mest kjente byene er Malaga, Marbella, Torremolinos, Benalmadena, Mijas, Calahonda, La Cala de Mijas og Fuengirola.

Bedriftsregister for Costa del Sol...

Severdigheter på Costa Del Sol

Costa del Sol kan by på masse spennende aktiviteter som dykking, golf, alpinløyper i Sierra Nevada, fiske, dans, opplevelsesparker, naturreservater, turterreng og så videre.

Mijas Pueblo er en hvit fjellandsby med utsikt over hele Costa del Sol. Du kommer deg dit med bil eller buss fra Fuengirola. Mijas Pueblo lever stort sett av turisme, og byen er full av souvenirbutikker der du kan få kjøpt blant annet tradisjonell keramikk og skinnvarer.
Gibraltar ligger helt vest på Costa del Sol, og er en av plassene som må sees og oppleves mens man er her.
Ronda kan nåes med buss eller bil fra Marbella. Ronda deles i to av en dyp kløft, og det sies at under diktaturet ble Francos motstandere kastet ned i denne kløften.
Malaga Alcazaba - det gamle arabiske palasset som ligger på en høyde over Malaga. Atmosfæren i disse ruinene bringer deg tilbake til middelalderen.
Picassomuseet. Malaga er Picassos fødeby og her finner du et museum med mange av hans originale verker.

Det finnes også masse flotte reisemål kun et par timer fra Costa del Sol som for eksempel Tarifa, Sevilla og selvsagt Granada.

Feriebolig på Costa del Sol

Et alternativ til å bo på hotell er å leie leilighet eller hus mens du er på ferie på Costa del Sol. Mange foretrekker dette fordi det gir en større komfort ved at man har et eget kjøkken der man kan tilberede sine egne måltider.

Mange nordmenn eier leilighet eller hus på Costa del Sol som de leier ut på ukesbasis til andre ferierende nordmenn. Det finnes mange steder du kan finne slike boliger for korttidsleie, men et bra nettsted du kan lete på er www.spaniaferiebolig.com

Leiebil på Costa del Sol

Når du skal ha leiebil på Costa del Sol er det mange bilutleiefirmaer å velge mellom alt fra små lokale firma til store kjeder. Enkelte webportaler som for eksempel rentalcars.com gir deg den beste prisen ved at de sammenligner priser fra flere bilutleiefirmaer samtidig, slik at du kan velge det som passer din lommebok. Websiden deres er www.rentalcars.com.

Hvis du reiser med fly til Costa del Sol kan du også hente leiebilen ved ankomst på Malaga flyplass.

Les mer om leiebil på Costa del Sol her...

Reise og transport på Costa del Sol

Nærmeste flyplass er Malaga. Fra flyplassen i Malaga kan du reise til de fleste større byer i Europa uten å bytte fly.

Det går en toglinje mellom Malaga og Fuengirola toget stopper i Benalmadena og Torremolinos og dessuten pň alle mindre tettsteder langs Costa del Sol. Det er avganger 3 ganger pr time fra tidlig om morgenenen og til rundt kl 2400 på kvelden. Sjekk togtidene på www.renfe.com

Det går busser fra busstasjonene i Benalmádena, Malaga, Marbella, Mijas, Fuengirola og Torremolinos til mange ulike destinasjoner. For bussruter se Portillo sine websider her...

Det går ferge mellom Benalmadena og Fuengirola som har avgang hver time.

Det finnes masse flotte reisemål i umiddelbar nærhet av Costa del Sol. Du kan leie bil til en billig penge, eller du kan ta buss eller tog til Gibraltar, Tarifa, Ronda, Granada, Sevilla, Cordoba og så videre. Det er nylig åpnet en hurtigtoglinje fra Malaga til Madrid. Toget går i en svimlende fart av 350km/t og gjør unna strekningen på 2 timer!

Fra Costa del Sol kan du også ta ferge eller hurtigbåt fra Algeciras til Tanger i Marokko. Det arrangeres heseblesende dagsturer til Marokko, eller du kan ta fly til Marrakech og være i Marokko i noen dager.

Opplevelser på Costa Del Sol

Fotballkamp i Malaga. Malaga spiller i la Liga og du har derfor muligheten til å se Real Madrid eller Barca spille live.
Puerto Banus er havnen i Marbella. Her kan du gå langs vannkanten og la deg imponere over alle luksusbilene og luksusyachtene.
Krokodilleparken i Torremolinos, der du blant annet kan få holde en babykrokodille og oppleve en helt sprø guide som hopper ned til krokodillene kun bevæpnet med en kjepp til å forsvare seg med.
Tivoli i Benalmadena. Spøkelseshuset anbefales.
Selwo Marina i Benalmadena passer som en dagsutflukt for familier. Her kan du svømme med delfiner og oppleve ulike dyreshow.
Fugleparken i Benalmadena nåes med en taubane som går fra Tivoliet. Her får du oppleve et fantastisk ørneshow og utsikten over hele Costa del Sol kan ta pusten fra enhver.
Fuengirola Zoo ble kåret til Europas beste Zoo i 2004.
Selwo Aventura i Estepona er en safaripark med ville dyr.

Shopping på Costa Del Sol

Markeder. Hver dag arrangeres det marked i en av de store byene langs Costa del Sol. Det største markedet på Costa del Sol avholdes på tirsdager på Feriaplassen i Fuengirola. Her finner du en komplett liste over alle markeder langs Costa del sol

Costa Del Sol historie

Costa del Sol og resten av Andalucia er stappfullt av historie. Her kan du vandre rundt i gamle slott, borger og arabiske palass der du kan se for deg hvordan konger og sultaner har bodd i luksuriøse omgivelser i tidligere tider.

Spania har gjennom tidene vært okkupert av blant annet romere og arabere. Den arabiske okkupasjonen varte i 700 år og har satt sitt tydelige preg på Andalucia. Både arkitekturen, maten, musikken, stedsnavnene og mange ord og uttrykk er påvirket av arabisk kultur. Etter at Spania ble kristent igjen på slutten av 1400-tallet ble Sør-Spania hardt herjet av arabiske sjørøvere fra Nord-Afrika i over 200 år. Sjørøverne plyndret og tok også slaver som ble solgt på slavemarkeder i Nord-Afrika. Det står fremdeles vakttårn langs hele Costa del Sol som ble brukt til å speide etter sjørøvere i gammel tid. Sjømannskirken i Calahonda er bygget i en av Calahondas eldste gårder og har skyteskår i veggene i kirkerommet! Dette var en livsviktig nødvendighet for bare noen hundre år siden - i tilfelle sjørøverne kom.

Aqua Park

Krokodilleparken

Setenil de Bodegas

Den Norske Skolen Malaga

Oktober i Fuengirola

Feria de Pueblos

Nikki Beach Marbella

Sommerfuglpark

Tivoli World

Linker | Bolig | Tjenester | Nettstedkart | Annonsere | Kontakt oss

Copyright 2008 - 2020 Megafon