Madrid  Barcelona

Torrevieja - Spania

Torrevieja er en kystby som ligger på Costa Blanca i Alicante-provinsen i Sør-Spania. Navnet kommer av at stedet frem til 1802 bare var et gammelt vakttårn. "Torre" betyr tårn på Spansk og "vieja" betyr gammel. Salt er hovedindustrien i Torrevieja siden byen ligger mellom havet og to store saltsjøer Las Salinas. Denne plasseringen gjør at Torrevieja har et meget helsebringende klima, noe som er hovedgrunnen til byens popularitet blant nordmenn, svensker og andre nord-europeere som oppsøker Spania av helsemessige årsaker.

En annen grunn er at Torrevieja ligger praktisk til med kun 30 miutters kjøretur fra flyplassene i Alicante og Murcia, noe som gjør Torrevieja lett tilgjengelig fra de fleste europeiske byer.

I de seneste årene har den lokale økonomien hatt en voldsom vekst på grunn av turisme og Torrevieja er en veldig kosmopolitisk by som kan skilte med en stor andel av Skandinavere, Briter, Irer, Tyskere og Østeuropeere. Mange av disse bor i Torrevieja hele året, sammen med mange Spanjoler som har sitt feriehus på Costa Blanca.

Bedriftsregister i Costa Blanca...

Klima i Torrevieja

Klimaet i Torrevieja regnes som subtropisk. Om sommeren, dvs fra mai til august, er det varmt og skyfritt så og si hver eneste dag. August er den varmeste måneden og temperaturen ligger på rundt 30 grader på dagtid. Totalt er det 320 soldager i året i Torrevieja. Januar er den kaldeste måneden og da ligger temperaturen på rundt 16 grader på dagtid. I mars, april og november ligger temperaturen på rundt 20 grader på dagtid.

Strender i Torrevieja

Det finnes flere strender i Torrevieja. Foruten bystranda som ligger på sørsiden av byen har du også La Mata Stranden som ligger i nordenden av Torrevieja. Dette er en 2,5 km lang strand som har fått betegnelse Blue Flag flere år på rad på grunn av kvalitet, renhet og tilgjengelighet. Stranden ligger bare en kort spasertur fra naturreservatet Laguna de la Mata som er et flott rekreasjonsområde med et yrende fugleliv, gressenger og turstier.

 

Les mer om Torrevieja

Her har vi samlet noen nyttige artikler med informasjon om Torrevieja

 

Caser Seguros

Ferie i Torrevieja

Juli i Torrevieja

Torrevieja

Ferie i Torrevieja

Juli i Torrevieja

Torrevieja

Les mer om Torrevieja

 

Restauranter i Torrevieja

En skikkelig kald øl i en Bar i TorreviejaDet florerer av barer, caféer og restauranter i Torrevieja og du kan finne mat fra nær sagt et hvilket som helst land i verden. På grunn av det kulturelle mangfoldet i Torrevieja er det gastronomiske utvalget mer likt en storby enn en mellomstor ferieby. Mange av tapasbarene i Torrevieja tilbyr tapas og caña for 1,5€, og det finnes også enkelte barer som følger en tradisjon som Granada er mest kjent for ved at de byr på en liten tapas eller en montadito når du bestiller øl eller vin. Noen av spesialitetene innen matveien i Torrevieja er Arroz, som er bedre kjent som Paella i andre deler av Spania, samt Sobresada som best kan beskrives som smørbar salami.

Se vår oversikt over gode restauranter i Torrevieja her...

Hotell i Torrevieja

Det finnes ikke så mange hotell i Torrevieja Sentrum. De fleste hotellene ligger litt utenfor Torrevieja. Et greit sted å leteetter hotell i Torrevieja er hotels.com. Der kan du søke blant en rekke hotell i Torrevieja og booke hotellrom direkte. Prisen er som oftest lavere på hotels.com enn det du finner andre plasser. Besøk websiden deres www.hotels.com

Severdigheter i Torrevieja

Saltproduksjon i TorreviejaDet finnes mange severdigheter i Torrevieja. Den vakre parken Parque de las Naciones som ligger i sentrum er åpen hele året og er et flott sted å ta med barna. Det er et stort marked hver fredag og på sommeren er det et kveldsmarked og et minitivoli i nærheten av havnen og strandpromenaden. Torrevieja har to saltsjøer, hvorav den ene brukes til saltproduksjon mens den andre er et viktig naturreservat der du kan gå eller sykle langs sjøen og nyte naturen. Begge disse saltsjøene har kanaler der sjøvann renner inn. Torrevieja har med andre ord to elver som renner motsatt vei, og det er jo ganske spenstig.

Torrevieja har en lang molo som man kan gå på og en vakker gangvei langs stranden som yrer av liv hele året. Aquapolis, badeparken, er åpen fra Juni til September, og så har vi Saltmuseet som kan besøkes hele året. Hvis du er i Torrevieja i Desember må du se Belen, julekrybben, som installeres på kirkeplassen og som er et fascinerende skue i sin komplekistet og oppfinnsomhet.

Aktiviteter i Torrevieja

Palmer sett gjennom en gardin av vann i TorreviejaDet er alltid masse å finne på i Torrevieja. Det florerer av barer, caféer og restauranter og du kan finne mat fra nær sagt et hvilket som helst land i verden. På grunn av det kulturelle mangfoldet i Torrevieja er det gastronomiske utvalget mer likt en storby enn en mellomstor ferieby.

For de som liker å danse seg gjennom natten, foregår nattelivet til kl 7 på morgenen i de mange barene og diskotekene. For de som liker sol og strand finnes det mange strender i sentrum og langs Orihuela-kysten. Det finnes treningsstudioer som tilbyr feriemedlemsskap, spa, bassenger, Go-Kart baner og det er mange shoppingmuligheter i Torrevieja. I Torrevieja kommer du aldri til å kjede deg.

 

Bolig til leie i Torrevieja

Et alternativ til å bo på hotell er å leie leilighet eller hus mens du er på ferie i Torrevieja. Mange foretrekker dette fordi det gir en større komfort ved at man har et eget kjøkken der man kan tilberede sine egne måltider.

Mange nordmenn eier leilighet eller hus i Torrevieja som de leier ut på ukesbasis til andre ferierende nordmenn. Det finnes mange steder du kan finne slike boliger for korttidsleie, men et bra nettsted du kan lete på er www.spaniaferiebolig.com

Leiebil i Torrevieja

Når du skal ha leiebil i Torrevieja er det mange bilutleiefirmaer å velge mellom alt fra små lokale firma til store kjeder.

Et bra sted å lete etter leiebil i Torrevieja er rentalcars.com der du ofte finner leiebiler til en hyggelig pris. Fordelen er at de sammenligner priser fra mange forskjellige bilutleiefirmaer samtidig, slik at du kan velge blant de billigste. Websiden er www.rentalcars.com

Hvis du reiser med fly til Torrevieja kan du også hente leiebilen ved ankomst på flyplassen.

Reise og transport i Torrevieja

Torrevieja har gode bussforbindelser som bringer deg til alle omkringliggende byer og også til større byer som Alicante, Benidorm, Murcia etc. Det er lett å finne Taxi og de koster lite sammenlignet med Norge. Det er mange lokale reisebyråer som tilbyr faste turer til omkringliggende steder som er spesielt interessante å besøke. Leiebil er lett å finne og meget billig, men hvis du er på jakt etter leiebil i høysesongen, som for eksempel om sommeren eller i påsken, anbefales det å bestille tidlig da prisene stiger i takt med etterspørselen.

Festivaler og høytider i Torrevieja

“Fiestas” har vanligvis en religiøs kontekst i Spania og kan vare i mange dager. Man har selvsagt nasjonale fiestaer, som feires over hele landet, og lokale fiestaer som bare feires i enkelte områder eller byer. Under feiringene er det vanligvis prosesjoner eller parader og alle ikler seg flotte nasjonaldrakter mens hele byen er gjennomsyret av en generell feststemning.

Karnevalet feires i Februar, deretter følger påskefeiringen, en lokal fiesta i April, Feriaen i Mai, Musikkfestivalen i Juli og August. Videre følger feiringen av Torreviejas skytshelgenen , Virgen del Carmen, den 12. Juli, i August feires San Emigdio og den 9. October feirer hele Valencian-området el Día de la Comunidad Valenciana.

Hvis du legger til “nasjonale fiestaer” som Julaften, Nyttårsaften, Helligtrekongers dag (Día de los Reyes) den 6. Januar, FarsDagen (Día del Padre) den 19. Mars, Arbeidernes internasjonale dag 1. Mai, Spanias Nasjonaldag den 12. Oktober, Allehelgensdag 1. November, Grunnlovsdagen 6. Desember og dia de Immaculata Conception 8. Desember pluss noen til, så skjønner du at uansett når du besøker Torrevieja så vil det være en eller annen form for fest der.

Shopping i Torrevieja

Shopping i Torrevieja Sentrum er allsidig og morsomt, med mange forskjellige butikker som selger alt du kunne tenke deg. Det finnes store kjøpesentra som Carrefour og mange supermarkeder som Iceland, Mercadona, Lidl og Aldi i byen og i nærliggende områder.

Habaneras er et stort kjøpesenter som ligger i utkanten av byen, med gratis parkering og butikker som Zara, C and A, Bookworld España, Druni, H&M, gjør-det-selv butikker, Sportsbutikker og mange andre. Det nye store kjøpesenteret La Zenia Boulevard ligger bare 10 minutters kjøretur unna, huser den største Primark butikken i Europa. Det finnes El Corte Inglés i Alicante, Cartagena og Murcia, alle mindre enn en times kjøretur fra Torrevieja. I Murcia finner du også Ikea kun 45 minutters kjøretur fra Torrevieja.

Det er også mange gatemarkeder i Torrevieja, det største av dem finner sted hver Fredag formiddag og ligger midt i mot busstasjonen.

Les mer om Shopping i Torrevieja her...

Norsk skole i Torrevieja

Den norske skolen i Torrevieja befinner seg i Rojales bare 10 minutters kjøring unna Torrevieja. De har alle klassetrinnene på grunnskolenivå og helt til og med 3 klasse på videregående skole. Les mer på skolens websider: www.dnsr.no

Spanskkurs i Torrevieja

Dersom du ønsker å lære deg spansk fra grunnen av eller dersom du ønsker å forbedredine spanskkunnskaper, så er Torrevieja et ypperlig valg. Fordelen med å ta et spanskkurs i Torrevieja er at du får praktisert dine spanskkunnskaper på fritiden din.

http://basicspanishclasses.com finner du spanskkurs i Torrevieja og mange andre byer i Spania.

Eiendomsmeglere i Torrevieja

Torrevieja er en av de aller mest populære stedene for Nordmenn å kjøpe bolig i Spania. På nesten hvert eneste gatehjørne finnes det en eller annen eiendomsmegler. Skal du kjøpe eller selge bolig i Torrevieja kan det være greit å bruke en megler som har kjennskap til det norske markedet i Torrevieja. Vi viser her en oversikt over eiendomsmeglere i Torrevieja som jobber mot det norske markedet.

Se listen over meglere i Torrevieja her...

 

Flytte til Torrevieja

Å flytte til Torrevieja behøver ikke å være en tungvint prosess. Her finner du tips om hva du bør tenke på før du flytter til Torrevieja og hvilke problemstillinger du møter på.
Les mer...
Flytte til Torrevieja

Bo i Torrevieja

Mange nordmenn har valgt å bosette seg i Torrevieja på grunn av det gode klimaet. Her finnes det er stort miljø med sjømannskirke, norsk forening og mange skandinaviske bedrifter
Les mer...
Strandpromenaden i Torrevieja

Bolig i Torrevieja

Prisene på bolig i Torrevieja lokker nå mange nordmenn til å kjøpe seg et hjem i Torrevieja enten som en fritidsbolig eller som en investering. Prisene på bolig i Torrevieja er ofte lavere enn på Costa del SolLes mer...Bolig i Torrevieja
Torrevieja - Saltsjøen

Moloen i Torrevieja

Norsk Klippfisk på markedet i Torrevieja

Linker | Nyheter | Bolig | Nettstedkart | Annonsere | Kontakt oss |
Copyright 2008 - 2019 Megafon