Madrid   Barcelona

Albir - Spania

Albir er en liten Spansk turistlandsby som ligger ca 65 km nord for Alicante på Costa Blanca kysten og 130 km sør for Valencia. L'Albir var opprinnelig havneområdet til L'Alfaz del Pi, begge disse småbyene ligger i Alfaz del Pi kommune. Albir utgjør i dag en stor del av kystlinjelandskapet av Alfas del Pi og ligger nederst ved foten av de vakre Sierra Gelada fjellene og Serra Helada fjellet (Isfjellet). Landsbyen ligger omtrent midt i mellom Benidorm og Altea.

Albir har gjennom mange tiår vært et veldig populært og attraktivt boområde for nordmenn, skandinavere, engelskmenn, tyskere, nederlendere og de siste årene også russere. Mange av disse bor i Albir og Alfas del Pi hele året. Albir kan anses for å være et av spanias mest internasjonale og flerkulturelle områder på grunn av alle nasjonaliteter som har bosatt seg her, her finnes det over 90 nasjonaliteter fra hele verden.

Strender i Albir

Albir
Stranden i Albir er et av de mest spektakulære stedene i L 'Alfas del Pi og er et svært populært område for barnefamilier. Stranden består av rullestein og ligger midt i mellom skråningen av Serra Gelada fjellene og den imponerende Ifach rock. Stranden har et nydelig opparbeidet promenadeområde og er et priviligert sted for vindsurfing, dykking, vannski, kanopadling og seiling. Strandpromenaden er 550 meter lang og strekker seg hele veien bort til Altea med flere restauranter/barer, kunstforretninger, utstillinger og trange gater. Man kan spasere langs denne strandpromenaden i Albir - paseo de las Estrellas - hvor alle de prisbelønnte artistene fra Alfas filmfestival er hyllet med egne inskripsjoner.

Klima i Albir

Klimaet i Albir regnes som subtropisk. Om sommeren, dvs fra mai til august, er det varmt og skyfritt så og si hver eneste dag. August er den varmeste måneden og temperaturen ligger på rundt 30 grader på dagtid, men det kan være perioder mer opp mot 40 grader om sommeren. Totalt er det rundt 310 soldager i året i Albir. Januar er den kaldeste måneden og da ligger temperaturen på rundt 16 grader på dagtid. I mars, april og november ligger temperaturen på rundt 20 grader på dagtid.

 

Les mer om Albir

Nyttige artikler med informasjon om Albir

 

Caser Seguros

Aqualandia

Albir

Altea

Aqualandia

Albir

Altea

Les mer om Albir

 

Restauranter i Albir

Det finnes en god del forskjellige barer/cafeer, restauranter og spisesteder i Albir. Mange ligger i hovedgaten men du vil også finne flere av de gode restaurantene i bak- og sidegatene og langs med stranden i Albir mot Altea. Her finner du alt fra spanske, indiske, kinesiske, tyske, nederlanske og norske spisesteder - det finnes noe for enhver smak. Bare å prøve seg frem og finne sitt favorittsted.

Se vår oversikt over gode restauranter i Albir her...

Hotell i Albir

Det finnes et et stort utvalg overnattingsmuligheter i området Alfas Del Pi og Albir. Med de unike strandhotellene ved Playa Albir og Benidorm finnes et stort utvalg og mange gode og rimelige alternativer for overnatting. Et greit sted å lete etter hotell i Albir er hotels.com. Der kan du søke blant en rekke hotell i Albir og booke hotellrom direkte. Prisen er som oftest lavere på hotels.com enn det du finner andre plasser. Besøk websiden deres www.hotels.com

Severdigheter i Albir

Tursti i Albir

Mundomar er et Delfinshow i verdensklasse med profesjonelle delfininstruktører. Her kan du sitte i spektakulære omgivelser på toppen av tribunen og se showet mens du ser fjellene i bakgrunnen. Pass på å være tidlig ute da tribunen raskt fylles opp i sesongen. Mundomar inneholder en liten dyrepark på veien opp til Showet med mange sjeldne fuglearter og dyr. En veldig hyggelig og fin opplevelse.

Aqualandia er et stort badeland som ligger kun 10 minutters kjøring fra Albir. Her finnes alt som kan tenkes av vannsklier, vannleker og bølgebasseng. Det er mulig å spise på en av restaurantene/Cafeene og leie solsenger. Skliene er merket med anbefalt alder.

Albir ligger sentralt til i forhold til mange kjente steder som Guadalest, kun 30 minutters kjøring for å oppleve et av spanias mest besøkte reisemål med utsikt, museer og den spesielle dammen.

Aktiviteter i Albir

Fyret i AlbirDet er mange muligheter i og rundt Albir for voksne og barn. I tillegg til hyggelige spiseområder finnes alt fra de kjente severdigheter som Mundomar, Terra Mitica Riddershow og Aqualandia, så finnes det flotte fjellturer, ridning, tennis, golf, teater og det yrer av ulike treningstilbud.

Fyrmuseum og Naturpark
Et stykke oppe i Albiråsen kan du gå en flott tur inn til det gamle Fyrtårnet, El Faro. På veien dit kan du oppleve Serra Gelada Naturpark og spasere langs den fantastiske veien ved fjellet og inn til fyret - El Faro Albir. Et populært og yndet sted for søndagsturer og utflukter for folk i alle aldre. Spanjolene selv er aktive og er ofte å se på denne ruten både gamle som unge. Det gamle fyret er bemannet og utgjør et historisk museum. Det er ca 3 km inn til Fyret. Turen tar ca 1 time tur/retur og snor seg innover fjellet og ender opp med en fantastisk utsikt ved det gamle fyrmuseet. Veien er rett og fin med en liten slak stigning enkelte steder. Det settes opp egne guidede turer til El Faro utover sesongen.

Noe av det spesielle ved Albir er at det er kort vei fra stranden til fjellet og flere kjente steder. Her er flere fjellturer som ligger i nærheten. Den høyeste fjelltoppen er på 483 m, her blir gåturister bydd på en praktfull utsikt og en spesiell fauna og flora. Sierra landskapet har en beskyttet sone for fugler. Den rike biomangfoldigheten og det bratte fjellet er en ideell rugeplass for fugler, så det er viktig å holde hunden i bånd. Serra Helada fjellene strekker seg fra Albir og over mot Benidorm, en fantastisk flott tur og utsikt.

Det er laget en egen bok om Fjellturer i området. Denne kan kjøpes på Cafe Pavarotti/Aktuelt Spania i Albir (bak Consum), den viser over 70 fjellturer som man kan utforske med ulike vanskelighetsgrader.

 

Bolig til leie i Albir

Et alternativ til å bo på hotell er å leie leilighet eller hus mens du er på ferie i Albir. Mange foretrekker dette fordi det gir en større komfort ved at man har et eget kjøkken der man kan tilberede sine egne måltider.

Mange nordmenn eier leilighet eller hus i Albir som de leier ut på ukesbasis til andre ferierende nordmenn. Det finnes mange steder du kan finne slike boliger for korttidsleie, men et bra nettsted du kan lete på er www.spaniaferiebolig.com

Leiebil i Albir

Når du skal ha leiebil i Albir er det mange bilutleiefirmaer å velge mellom alt fra små lokale firma til store kjeder. Enkelte webportaler som for eksempel rentalcars.com gir deg den beste prisen ved at de sammenligner priser fra flere bilutleiefirmaer samtidig, slik at du kan velge det som passer din lommebok. Websiden deres er rentalcars.com

Hvis du reiser med fly til Albir kan du også hente leiebilen ved ankomst på flyplassen.

Reise og transport i Albir

Albir har gode bussforbindelser som bringer deg til alle omkringliggende byer og også til større byer som Alicante, Benidorm, Valencia etc. Det er lett å finne Taxi og de koster lite sammenlignet med Norge. Det er mange lokale reisebyråer som tilbyr faste turer til omkringliggende steder som er spesielt interessante å besøke. Leiebil er lett å finne og meget billig, men hvis du er på jakt etter leiebil i høysesongen, som for eksempel om sommeren eller i påsken, anbefales det å bestille tidlig da prisene stiger i takt med etterspørselen.

Festivaler og høytider i Albir

"Fiestas" har vanligvis en religiøs kontekst i Spania og kan vare i mange dager. Man har selvsagt nasjonale fiestaer, som feires over hele landet, og lokale fiestaer som bare feires i enkelte områder eller byer. Under feiringene er det vanligvis prosesjoner eller parader og alle ikler seg flotte nasjonaldrakter mens hele byen er gjennomsyret av en generell feststemning.

Karnevalet feires i Februar, deretter følger påskefeiringen, en lokal fiesta i April, Feriaen i Mai, Musikkfestivalen i Juli og August. Den 9. Oktober feirer hele Valencia-området el Día de la Comunidad Valenciana.

Hvis du legger til "nasjonale fiestaer" som Julaften, Nyttårsaften, Helligtrekongers dag (Día de los Reyes) den 6. Januar, FarsDagen (Día del Padre) den 19. Mars, Arbeidernes internasjonale dag 1. Mai, Spanias Nasjonaldag den 12. Oktober, Allehelgensdag 1. November, Grunnlovsdagen 6. Desember og dia de Immaculata Conception 8. Desember pluss noen til, så skjønner du at uansett når du besøker Albir så vil det være en eller annen form for fest der.

Shopping i Albir

Albir sentrum tilbyr alt du trenger og har en lang hovedgate - Avda del Albir - med mange cafeer/barer, butikker, restauranter og ulike tjenester. Du finner alt du trenger fra klær, sko, apotek, lege, veterinær, fysioterapi/kiropraktor, banker, advokater og møbler/interiør. Blant tilbyderne finner du også norsk lege, tannlege, bokcafe og norske eiendomsmeglere i tillegg til de spanske. Det finnes et stort antall frisører, negledesignere, hudpleie og fotpleiere i Albir. La Marina og Carrefour er to store shoppingsenteret som ligger kun 10 minutters kjøring unna. Her finnes kjedebutikker som for eksempel H&M, Massimo Dutti , Zara og Jysk m.fl

Les mer om Shopping i Albir her...

Norsk skole i Albir

Den norske skolen i Albir Ligger kun 5 minutter fra sentrum et stykke opp i Albiråsen. Det er en liten og idyllisk skole som kjennetegnes av et godt miljø. Her er det 60 elever primært fra Norge som følger norsk lærerplan gjennom året. Det er en koselig og liten skole med om lag 10 lærere og en rektor. www.minskole.no/dnsalbir

Spanskkurs i Albir

Dersom du ønsker å lære deg spansk fra grunnen av eller dersom du ønsker å forbedre dine spanskkunnskaper, så er Albir et ypperlig valg. Fordelen med å ta et spanskkurs i Albir er at du får praktisert dine spanskkunnskaper på fritiden din.

http://basicspanishclasses.com finner du spanskkurs i Albir og mange andre byer i Spania.

Eiendomsmeglere i Albir

Albir er en av de aller mest populære stedene for Nordmenn å kjøpe bolig i Spania. På nesten hvert eneste gatehjørne finnes det en eller annen eiendomsmegler. Skal du kjøpe eller selge bolig i Albir kan det være greit å bruke en megler som har kjennskap til det norske markedet i Albir. Vi viser her en oversikt over eiendomsmeglere i Albir som jobber mot det norske markedet.

Se listen over meglere i Spania her...


 

Flytte til Albir

Å flytte til Albir behøver ikke å være en tungvint prosess. Her finner du tips om hva du bør tenke på før du flytter til Albir og hvilke problemstillinger du møter på.
Les mer...
Flytte til Albir

Bo i Albir

Mange nordmenn har valgt å bosette seg i Albir på grunn av det gode klimaet. Her finnes det er stort miljø med sjømannskirke, norsk forening og mange skandinaviske bedrifter
Les mer...
Stranden i Albir

Bolig i Albir

Prisene på bolig i Albir lokker nå mange nordmenn til å kjøpe seg et hjem i Albir enten som en fritidsbolig eller som en investering. Prisene på bolig i Albir er ofte lavere enn på Costa del Sol Les mer... Bolig i Albir
Albir - Naturreservat

Fyrtårnet i Albir

Linker | Nyheter | Reise | Bolig | Nettstedkart | Privacidad | Annonsere | Kontakt oss

Copyright 2008 - 2019 Megafon