Norsk Svenska English
Megafon
Costa Blanca, Spania  Costa del Sol, Spania  Gran Canaria, Spania
  Startside  |  Jobb  |  Bo i Spania  |  Tjenester  |  Bolig  |  Golf  |  Leiebil  |  Bedrifter  |  Torget  |  Nyheter

Costa Blanca - Spania

Costa Blanca er navnet på en kyststrekning i østlige del av Spania i Alicanteprovinsen. Costa blanca omfatter flere populære turistdestinasjoner som Alfaz del Pi, Albir, Torrevieja, Orihuela Costa, Benidorm, Alicante, Elche og Villajoyosa. Det er mange utlendinger som bor i Costa Blanca og området er spesielt populært blant britiske, tyske og skandinaviske turister. Økonomien i Costa Blanca er hovedsaklig drevet av turisme og mange millioner turister tilbringer ferien i Costa Blanca hvert år. Det er også mange pensjonister som tilbringer vinteren i Costa Blanca på grunn av det milde middelhavsklimaet.

Bedriftsregister...

Costa Blancas historie

Området som i dag kalles Costa Blanca var okkupert av Maurerne i mer enn 700 år. Dette har påvirket den spanske kulturen, språket, og landskapet på mange måter. Mange spanske byer, som for eksempel Alicante, har fått sine navn direkte fra det arabiske språket. Maurerne plantet appelsintrær, ferksentrær og mandeltrær i området. De bygde vanningssystemer og bygde om fjellsidene slik at de ble terasseformede og kunne brukes til å drive jordbruk. Disse terrassene kan fortsatt sees flere steder langs kysten av Costa Blanca. I mer enn 100 år etter at Maurerne ble bekjempet og fordrevet fra Spania, ble Costa Blanca hjemsøkt av pirater fra Nord-Afrika.

Severdigheter i Costa Blanca

  • Langs kystveien på Costa Blanca finnes det flere hvite landsbyer som alle er verdt et besøk.
  • Castillo de Guadalest er en av de mest bemerkelsesverdige turistattraksjonene på Costa Blanca, med dets frittstående klokketårn som er plassert på kanten av et stup.
  • Mange Spanske byer arrangerer en såkalt Moros y Cristianos festival, eller "Maurere og Kristne" festival, der de minnes den Mauriske okkupasjonen, kampene og den kristne gjenerobringen av Spania. En av de største "Moros y Cristianos" festivalene i Spania finner sted i Alcoi i slutten av april.
  • Tomakrigen i Buñol arrangeres i slutten av August i en liten by i nærheten av Valencia. Hele byen og tusenvis av turister deltar da i verdens største tomatkrig.


Leie bolig på Costa Blanca

Et alternativ til å bo på hotell er å leie leilighet eller hus mens du er på ferie på Costa Blanca. Mange foretrekker dette fordi det gir en større komfort ved at man har et eget kjøkken der man kan tilberede sine egne måltider.

Mange nordmenn eier leilighet eller hus på Costa Blanca som de leier ut på ukesbasis til andre ferierende nordmenn. Det finnes mange steder du kan finne slike boliger for korttidsleie, men et bra nettsted du kan lete på er www.spaniaferiebolig.com

Leiebil på Costa Blanca

Når du skal ha leiebil på Costa Blanca er det mange bilutleiefirmaer å velge mellom alt fra små lokale firma til store kjeder. Enkelte webportaler som for eksempel Holiday Autos gir deg den beste prisen ved at de sammenligner priser fra flere bilutleiefirmaer samtidig, slik at du kan velge det som passer din lommebok. Websiden deres er www.holidayautos.no

Hvis du reiser med fly til Costa Blanca kan du også hente leiebilen ved ankomst på Alicante eller Murcia flyplass.

Les mer om leiebil på Costa Blanca her...

Opplevelser i Costa Blanca

Costa Blanca kan tilby mange spennende aktiviteter som vannsport, dykking, golf, fisking, dans, opplevelsesparker, naturreservater, fjellturer og så videre. Det finnes også mange flotte reisemål bare noen få timer fra Costa Blanca som for eksempel Barcelona, Valencia, La Manga og selvsagt Mallorca.

Transport i Costa Blanca

Alicante flyplass er en av de mest trafikkerte flyplassene i Spania. Det går direktefly fra både Murcia og Alicante til flere byer i Europa og til Russland. Costa Blanca har togforbindelse med Madrid, Barcelona og Valencia. Det går også ferger til Balearene og til Algerie.

Torrevieja

Torrevieja i Costa Blanca er et svært populært reisemål både for fastboende nordmenn og for turister. En av grunnene til dette er at Torreblanca har et av verdens beste klima fordi ligger det i nærheten av to saltsjøer. Les mer... Solnedgang i Torrevieja

Alicante

Alicante er hovedstaden i Alicanteprovinsen i Costa Blanca. Du finner ikke så mange turister i Alicante, noe som er bra hvis du ser etter et fint sted å bo med strender som ikke er overfylte. Les mer... Soloppgang i Alicante

Bolig til salgs i Costa Blanca

Costa Blanca er et meget populært sted blant nordmenn, og det er mange som har hus i Costa Blanca. Prisene på bolig er lavere her enn for eksempel på Costa del Sol.

Se boliger til salg i Costa Blanca her...

It’s kinda of fun to do the impossible – Walt Disney
Linker Nyheter Reise Bolig Nettstedkart Privacidad Annonsere Kontakt oss  
Copyright 2008 - 2017 Megafon