Madrid   Barcelona

Calahonda - Spania

Calahonda er en del av Mijas Costa og ligger mellom Malaga og Marbella på Costa del Sol. Calahonda er et rolig boligområde med mange fine boliger. Mange av boligene i Calahonda er omgitt av flotte hager og du kommer litt unna den byfølelsen som store deler av Costa del Sol ellers kan gi. Mange har valgt å bo her fordi det ligger nært Marbella, og den norske skolen på Costa del Sol og Malaga flyplass.

Den norske Sjømannskirka på Costa del Sol ligger i Calahonda. Foruten gudstjenester arrangerer Sjømannskirken både konserter, grillselskap og andre sosiale arrangement, noe som har gjort Calahonda til et naturlig samlingspunkt for Nordmenn på Costa del Sol. Sjømannskirken i Calahonda er bygget på en av Calahonda eldste gårder, og har skyteskår i veggene i kirkerommet! Dette var en livsviktig nødvendighet for bare noen hundre år siden - i tilfelle sjørøverne kom.

Bedriftsregister for Spania...

Klima i Calahonda

Klimaet i Calahonda regnes som subtropisk. Om sommeren, dvs fra mai til august, er det varmt og skyfritt så og si hver eneste dag. August er den varmeste måneden og temperaturen ligger på rundt 30 grader på dagtid. Totalt er det 300 soldager i året i Calahonda. Januar er den kaldeste måneden og da ligger temperaturen på rundt 16 grader på dagtid. I mars, april og november ligger temperaturen på rundt 20 grader på dagtid.

Calahonda har den lengste stranden på Costa del Sol. Stranden er 4,5 km lang og 25 meter bred. Her finnes det masse strandbarer, såkalte chuiringuitoer, og du kan leie solsenger, men Stranden i Calahonda har også rolige områder der det ikke er så mange mennesker. Like vest for Calahonda ligger Cabopinostranden

 

Les mer om Calahonda

Nyttige artikler med informasjon om Calahonda

 

Cabopino Beach

Badeland

Calahonda Beach

 

Cabopino Beach

Badeland

Calahonda Beach

Restauranter i Calahonda

Det er en utrolig stort utvalg av restauranter av alle typer og i alle prisklasser i Calahonda. Blant annet er det mange gode restauranter i kjøpesenteret c.c. El zoco. Det andre område der det er mange restauranter i Calahonda er i "El Strip", i Avenida de Espana som går ned mot den store rundkjøringen. Se vår oversikt over gode restauranter i Calahonda her...

Hotell i Calahonda

Det finnes noen hoteller i Calahonda og også i tilstøtende områder som Riviera del Sol og La Cala de Mijas. Hvis du ønsker å bo i nærheten av stranden er badebyen La Cala de Mijas er et godt alternativ med VIK Gran Hotel Costa del Sol som ligger rett på stranden. Og hvis det er nærhet golfbaner du søker så er Hotell Tamisa Golf er et godt valg. Uansett hvilket område du velger, så finnes det hoteller i alle prisklasser

Et greit sted å lete etter hotell i Calahonda og Mijas Costa er hotels.com der du ofte får en lavere pris enn dersom du bestiller direkte fra hotellene.

Feriebolig i Calahonda

Et alternativ til å bo på hotell er å leie leilighet eller hus mens du er på ferie i Calahonda. Mange foretrekker dette fordi det gir en større komfort ved at man har et eget kjøkken der man kan tilberede sine egne måltider.

Mange nordmenn eier leilighet eller hus i Calahonda som de leier ut på ukesbasis til andre ferierende nordmenn. Det finnes mange steder du kan finne slike boliger for korttidsleie, men et bra nettsted du kan lete på er www.spaniaferiebolig.com

Severdigheter i Calahonda

For en turist er det mye å se og gjøre i Calahonda. Den hvite fjellandsbyen Mijas Pueblo er veldig vakker med utsikt over Costa del Sol og er egnet som en dagstur. Du kan komme deg dit med bil eller buss fra Fuengirola. Mijas Pueblo er full av suvenirbutikker hvor du kan kjøpe tradisjonell keramikk og skinnvarer, besøke den meget spesielle tyrefekterarenean, du kan ta esel-taxi eller du kan klatre opp til toppen av fjellet eller nyte en nydelig middag med utsikt over Costa del sol.

Dyrehagen i Fuengirola er svært liten, men plassen er godt utnyttet. Dyrehagen er innredet med dyrets naturlige habitater, og du kommer svært nær dyrene. I 2004 ble dyrehagen kåret til Europas beste.

Gibraltar ligger vest for Calahonda, og er et av stedene du bør se og oppleve mens du er her.
Ronda kan nås med buss eller bil fra Calahonda. Ronda er delt i to av en dyp kløft, og det sies at under diktaturet ble Francos motstanderne kastet ned i dette juvet.
Malaga er hovedstaden i Málaga-provinsen, og er full av gamle bygninger og monumenter for dem som er interessert i spansk historie og kultur. Den gamle arabiske palasset Alcazaba ligger på en høyde over Malaga. Stemningen i disse ruinene vil ta deg tilbake til middelalderen.
Marbella er jet-setens mekka på Costa del Sol. I Marbella går kjendiser side om side med turister og Saudiarabiske prinser.
Benalmadena er kanskje den enkeltbyen på Costa del Sol som har flest attraksjoner og aktiviteter for turister. Her finnes Tivoli World, Sea Life, Selwo Marina, Sommerfuglparken og Gondolbanen for å nevne noen.

Det er også mange fine steder å besøke bare noen få timers reise fra Calahonda, slik som Sevilla, Granada og selvfølgelig Tarifa.

Aktiviteter i Calahonda

Foruten soling, bading og diverse vannsport er Calahonda og Mijas Costa kjent som en golfkommune. Det er en hele 11 golfbaner å velge mellom i Mijas Costa. Den største er La Cala Resort med tre 18 hulls baner. En annen populær bane er Mijas Golf strategisk plassert i nærheten av Fuengirola. Den har to 18-hulls baner, Los Lagos og Los Olivos.

Den eneste galoppbanen på Costa del Sol, Hipodromo Costa del Sol ligger ovenfor La Cala de Mijas. Det arrangeres en rekke aktiviteter som hesteveddeløp sent på kveld om sommeren, noen ganger konserter og noen ganger hesteshow.

Den meget populære badeparken i Mijas, Parque Aquatico Mijas, ligger helt på grensen mellom Fuengirola og Mijas Costa. Her er det vannsklier for både store og små, bølgebasseng og masse fontener og mindre basseng for barn i alle aldre. Parken er åpen fra slutten av april til slutten av september.

Leiebil i Calahonda

Det finnes et stort utvalg av leiebilselskaper i Calahonda, alt fra store kjeder til lokale utleiere. Dersom du ankommer med fly kan du også hente leiebilen på flyplassen i Malaga. Finn leiebil i Calahonda her...

Les tips og råd om leiebil i Spania her...

Reise og transport i Calahonda

Mijas ligger ca 25 minutters kjøring fra Malaga flyplass og ca 8 minutter fra lokaltoget i Fuengirola. Fra Malaga flyplass, kan du reise til de fleste store byer i Europa uten å bytte fly.

Med lokaltoget kan du besøke flere steder mellom Fuengirola og Malaga, for eksempel Benalmadena og Torremolinos. Sjekk togtidene på www.renfe.com

Bussene går flere ganger i timen til Marbella og Fuengirola. Du kan sjekke bussrute på Portillo sine nettsider portillo.avanzabus.comShopping i Calahonda

I Calahonda, det er mange ulike kjøpesentre med mange butikker, kafeer, restauranter, eiendomsmeglere og bilutleiefirmaer, osv. Det er seks forskjellige områder for shopping i Calahonda.
-C.C. El zoco er det største kjøpesenteret og ligger i nærheten av den store rundkjøringen i Calahonda
-The Strip, i Avenida de Espana som går ned mot rundkjøringen
-Los Jarales ligger ved siden av hovedveien
-Los Cipreses ligger ved enden av Avenida de España
-Doña Lola er et ferieresort som ligger nært stranden
-Los Olivos ligger på veien fra El zoco opp mot motorveien

Spanskkurs i Calahonda

Dersom du ønsker å lære deg spansk fra grunnen av eller dersom du ønsker å forbedre dine spanskkunnskaper, så er Calahonda et ypperlig valg. Fordelen med å ta et spanskkurs i Calahonda er at du får praktisert dine spanskkunnskaper på fritiden din.

http://basicspanishclasses.com finner du spanskkurs i Calahonda og mange andre byer i Spania.

Calahonda Flamenco

Calahonda


Linker | Nyheter | Reise | Bolig | Nettstedkart | Personvern | Annonsere | Kontakt oss

Copyright 2008 - 2020 Megafon