Norsk Svenska English
Megafon
Costa Blanca, Spania  Costa del Sol, Spania  Gran Canaria, Spania
  Startside  |  Utdannelse  |  Jobb  |  Bo i Spania  |  Tjenester  |  Bolig  |  Golf  |  Bedrifter  |  Torget  |  Nyheter

Bolig til salgs i Spania

Spanske boliger på billigsalg
Andre Johnsen, megafon.net  

En ny undersøkelse fra Prognosesenteret viser at så mange som 120.000 norske husstander planlegger å kjøpe bolig i utlandet i løpet av de neste 10 årene. Av disse planlegger 25.000 å kjøpe utenlandsbolig allerede i løpet av det kommende året. Tidligere statistikker viser at rundt en tredjedel av disse kommer til å kjøpe bolig i Spania.

Klikk her for å se alle våre boliger til salgs i Spania...

Spania har kort reisetid sammenlignet med mange andre destinasjoner og nordmenn blir aldri lei av å reise til dette vakre, solfylte landet. Boligprisene i Spania har falt som en sten siden finanskrisen slo til og bare de siste 12 månedene har boligprisene i Spania falt med 12% i gjennomsnitt. Ved middelhavskysten har boligprisene falt 8% i samme periode. Siden toppen har prisene falt mellom 20 og 50 prosent.

Spar tid. Få boligprospekter tilsendt direkte fra eiendomsmeglerne. Les mer...
 

Mange boligkupp i Spania

Mange spanjoler har mistet jobbene sine og har ikke hatt råd til å beholde sine leiligheter og disse har dermed blitt overtatt av bankene. Man vet ikke helt sikkert hvor mange leiligheter bankene har til salgs, men hvis man tar en titt på websidene til de største bankene finner man over 2000 boliger som ligger ute for salg. Det antas at det virkelige antallet er mye høyere.

På finn.no ligger det i mars 2012 over 4000 boliger til salgs i Spania, flest er det på Costa Blanca og Costa del Sol. I tillegg finnes det masse hus og leiligheter til salgs som aldri annonseres på finn.no, men som du kan få kjøpt direkte fra bankene eller fra lokale meglere i Spania.

Økning i salg av boliger

I 2011 og spesielt i 2010 var omsetningen av boliger i Spania meget lav, fordi mange satt på gjerdet og ventet på at prisene skulle falle ytterligere, men man ser nå en klar tendens til at flere kjøper bolig i Spania fordi prisene nå har blitt så lave og mange er så desperate etter å selge at man kan gjøre gode kupp. Spesielt finnes det mange boliger i prisklassen 180.000 euro og nedover.

Den sterke kronekursen er forventet å fortsette en god stund inn i 2012 og dette gjør at mange nå er på aktiv leting etter et boligkupp i Spania.Bolig i Spania som investeringsobjekt

På grunn av korrupsjonskandalene som har blitt rullet opp i Spania de siste årene har mange boliger i Spania blitt oppført ulovlig i områder som ikke var regulert for boligutbygging. Det ble nylig vedtatt at disse boligene ikke vil få nye byggetillatelser i fremtiden. Det vil si at man hverken kan bygge ut eller bygge om disse boligene, kun grunnleggende vedlikehold vil bli tillatt. Disse boligene har derfor en vesentlig lavere markedsverdi og er ikke egnet som investeringsobjekter.

Ved kjøp av bolig i Spania bør man derfor bruke en seriøs eiendomsmegler som kjenner til de lokale forholdene og som kan hjelpe deg med å finne en bolig som det er mulig å selge videre med gevinst ved en senere anledning. Skal du kjøpe bolig i Spania som et investeringsobjekt bør du ha et perspektiv på minst 5 til 10 år.

Mange entreprenører har også problemer med å selge nyoppførte boliger i Spania, fordi utvalget og prisene er så bra på brukte boliger. Derfor vedtok spanske myndigheter høsten 2011 å redusere momsen ved kjøp av ny bolig fra 8 til 4 prosent på denne type boliger i håp om å stimulere markedet for nyoppførte boliger.

Formaliteter ved kjøp av bolig i Spania

Dersom du bruker en megler som ikke har sitt hovedsete i Norge dekkes ikke denne megleren av norsk lovgivning, og behøver ikke å stille finansielle garantier. I slike tilfeller er det lurt å forsikre seg om at en advokat blir tatt med i kjøpsprosessen eller stille med egen advokat. Det finnes en rekke norske advokater i Spania som har spesialisert seg på kjøp og salg av bolig i Spania.

Ved kjøp av bolig i Spania må man regne med et tillegg på mellom 11 og 13 prosent av kjøpsverdien for å dekke skatter og avgifter og honorar til advokat. Man bør også være klar over at dersom prisen på boligen selges langt under markedsverdi kan myndighetene etterprøve og kreve skatter for forventet markedsverdi i stedet for den salgsverdien som kjøper og selger har blitt enige om.

 
Leilighet i Mijas Pueblo med blomster
Anything's possible if you've got enough nerve - J. K. Rowling
Linker Nyheter Bolig Nettstedkart Annonsere Kontakt oss      
Copyright 2008 - 2019 Megafon