Norsk Svenska English
Megafon
Costa Blanca, Spania  Costa del Sol, Spania  Gran Canaria, Spania
  Startside  |  Utdannelse  |  Jobb  |  Bo i Spania  |  Tjenester  |  Bolig  |  Golf  |  Bedrifter  |  Torget  |  Nyheter

Finanskrisen og boligmarkedet i Spania.

Hvordan påvirker den din beslutning om å kjøpe bolig?
Lisa Nilsson, sa Pettersson Real Estate, Fuengirola Publisert 29.02.2012

Siden finanskrisens inntog i 2007 har boligprisene i hele Spania generelt sunket med ca 25-30%. Som vanlig er det etterspørselen som styrer og i storbyene og i populære kystområder, for eksempel på Costa del Sol, har ikke prisnedgangen vært like stor som andre steder i Spania.

Klikk her for se alle vre boliger til salgs i Spania...

Spania er ett av de landene i Europa som har blitt hardest rammet av finanskrisen og spesielt hardt har det gått ut over bygge- og eiendombransjen. 2000-tallets byggeboom har resultert i et stort utvalg av nyere boliger som står tomme fordi eiendomsutviklerne ikke har greid å selge de. Bankenes generøse lånepolitikk har også gjort at mange i dag tvinges til å selge sine boliger fordi de ikke lenger har råd til å betale ned lånet. Utvalget av eiendommer til salgs i Spania er derfor nå enormt og man kan virkelig snakke om kjøpers marked.

Åsa Pettersson Real Estate


Telefonnummer:(+34) 952 59 31 32
Kontaktpersoner: Lisa Nilsson/ Stefan Brolin
Web: www.asapettersson.com
Email: info@asapettersson.com

Med lang erfaring innen boligformidling på Costa del Sol har vi gjennom årene hjulpet mange kjøpere og selgere. Vi kan også tilby hjelp med skattedeklarering, NIE-nummer, import av flyttelass m.m.

Kjøpers marked

Om man planlegger å kjøpe en bolig i Spania så er det riktige tidspunktet nå. De lave prisene og det store utvalget av boliger skaper gode forutsetninger for at du kan finne din drømmebolig til en rimelig pris. De lettjente pengenes tid er forbi, men det går an å gjøre god butikk dersom man ser på boligkjøpet som en langsiktig investering.

Selv om det er mulighetene til å gjøre en bra forretning som lokker så bør du være nøye med at du kjøper den boligen du vil ha og som best dekker dine behov. Å se på ulike typer boliger i ulike områder for å komme frem til hvilken som passer nettopp deg best er en god id. Hovedsaken er at du trives og kan bruke boligen etter dine behov uansett om det er en feriebolig eller en mer permanent boplass. Å kjøpe en bolig nå for så å leie den ut i påvente av bedre tider og en prisoppgang kan sees på som en god investering. Også i slike tilfeller gjelder det å undersøke markedet og se hva som er attraktivt på utleiemarkedet. Utvalget av utleieboliger har også økt i takt med at det har blitt solgt færre boliger.Stort utvalg av boliger

Det spanske boligmarkedet kan fremstå som en jungel med mange objekter til salgs og flere ulike aktører som privatpersoner, eiendomsmeglere og nå til og med banker som tilbyr å selge sine boliger i Spania. Mange meglere har også kontakt med bankene og kan tilby boliger som har blitt overtatt av banken. Selv om man kan kjøpe privat kan det være en trygghet å kontakte en megler med god kunnskap om markedet, ikke minst for språkets skyld om man ikke snakker flytende spansk og heller ikke føler seg bekvem med engelsk.

Benalmadena PuebloDet spørsmålet som mange stiller seg nå er hvordan den nærmeste framtiden ser ut i Spania. Kommer prisene til å synke ytterligere eller har vi nådd bunnen? De prisene som utannonseres er såkalt ønsket pris. Slik det spanske boligmarkedet fungerer i dag så pruter man som kjøper og legger et bud under selgers ønskede pris. I denne situasjonen har kjøperen også ofte et overtak i diskusjonen og selgeren er tvunget til å gå ytterligere ned i pris for å for solgt boligen.

Finanskrisen har på godt og vondt skapt et sterkt kjøpsmodus for interesserte spekulanter. Hva som skjer med Spanias økonomi i den nærmeste fremtiden er et ubesvart spørsmål men det er forventet en oppgang etterhvert. For mange Skandinavere kommer Spania og spesielt kystområdene til å fortsette å lokke både turister og de som ønsker å bo mer permanent i Spania takket være det, sammenlignet med Skandinavia, behagelige klimaet. Den relativt korte flyreisen mellom de skandinaviske landene og Spania er også en viktig faktor til at landet beholder sin tiltrekningskraft. En drømmebolig i solen behøver ikke lenger å være bare en drøm.

 

Anything's possible if you've got enough nerve - J. K. Rowling
Linker Nyheter Bolig Nettstedkart Annonsere Kontakt oss      
Copyright 2008 - 2019 Megafon