Norsk Svenska English
Megafon
Costa Blanca, Spania  Costa del Sol, Spania  Gran Canaria, Spania
  Startside  |  Utdannelse  |  Jobb  |  Bo i Spania  |  Tjenester  |  Bolig  |  Golf  |  Bedrifter  |  Torget  |  Nyheter

Flere tusen boliger solgt på tvangsauksjon i Spania

Spanske banker i hardt vær
Andre Johnsen, megafon.net Publisert 02.06.2012

Etter at finanskrisen rammet Europa i 2008, har boligmarkedet i Spania stoppet mer eller mindre helt opp og boligprisene har falt jevnt og trutt siden krisen inntraff. Mange spanjoler og utlendinger hadde investert i bolig i spania i forkant av finanskrisen og en stor del av Spanias økonomi var basert på kjøp og salg av boliger. Nå sitter mange boligeiere med svarteper og får ikke solgt boligene sine. Dette har ført til et sterkt press på spanske banker som holder et stort antall tvangsauksjoner i Spania hver dag. Det hjelper lite imidlertid å kaste ut huseieren når han ikke lengre kan betale avdrag på lånene dersom banken sitter på et stort varelager med boliger som de ikke får solgt.

Klikk her for å se alle våre boliger til salgs i Spania...

Boliger solgt fra banken i Spania

Alcantara Property Investments er en eiendomsmegler som har mye kontakter med bankene og som har tilgang på boliger solgt fra bankene. De holder til i Calahonda mellom Malaga og Marbella og selger både boliger fra banken og andre boliger på Costa del Sol. Websiden deres er www.alcantara.net

Hver dag blir nye boliger i Spania tvangssolgt eller forsøkt solgt på tvangsauksjon. Ofte fører utkastelser av familier til store demonstrasjoner og politiet stiller alltid opp med store styrker for å hindre at demonstrantene skal stanse gjennomføringen av en utkastelse. Antallet tvangsauksjoner i Spania er et sørgelig resultat av den høye arbeidsløsheten som rammer landet. De kraftige innskjæringene som den spanske staten nå gjennomfører stimulerer ikke til økonomisk vekst, og resultatet er lavere forbruk noe som har blitt bekreftet av at Spania nå er inne i en ny resesjon.

En av Spanias største banker, Bankia, er for tiden i hardt vær. Bankia er et resultat av en sammenslåing av syv mindre spanske banker. Sammenslåingen ble i sin tid gjennomført for å stå sterkere i den tunge tiden som Spania står overfor med mye usikkerhet rundt boligmarkedet og den spanske økonomien.

Det har de seneste ukene haglet med triste nyheter fra den kriserammede banken. Det begynte med en melding i begynnelsen av Mai om at staten ville skyte inn penger i banken ved å konvertere et statlig lån til aksjekapital. Staten hadde dermed plutselige en eierandel på 45% av aksjene av Bankia. Senere ble dette etterfulgt av den ene sjokk-meldingen etter den andre.

Tvangsauksjon på boliger i Spania

Bankia har siden 2011 forsøkt å bli kvitt en stor andel av boligene som de sitter inne med, blant annet ved å selge boliger på tvangsauksjoner og nettauksjoner. I 2011 solgte Bankia hele 4500 boliger, næringsbygg og tomter til en anslått verdi av rundt 6,4 milliarder norske kroner. Likevel sliter Bankia fortsatt med å få solgt et stort antall boliger.

I slutten av mai begynte ryktene om en kollaps av Bankia å svirre og dette utløste en bank-run, dvs at folk løp til minibankene for å ta ut pengene som de hadde i Bankia. Dette førte selvsagt til et umiddelbart kursfall for Bankia-aksjen. Det antas at Bankia behøver en kapitalinnsprøyting på svimlende 150 milliarder kroner og det jobbes nå med å finne disse pengene.Stort underskudd

Revisjonsfirmaet Deloitte har nektet å godkjenne regnskapene til Bankia, fordi de mener at bankens anslåtte verdi på eiendomsporteføljen er overvurdert. BFA-gruppen som eier blant annet Bankia har måttet justere sine årsresultater og der BFA tidligere hadde gått ut med regnskapstall som viste et overskudd for 2011 på 41 millioner Euro, viser bøkene nå et underskudd på 3,3 milliarder Euro det største underskuddet i Spanias banknæring noensinne.

Spania påvirker europas børser

Den Europeiske sentralbanken har i etterkant av Bankia-krisen åpnet for at de kanskje kan skyte kapital direkte inn i kriserammede europeiske banker.

Krisen i Bankia har ført til kraftige fall i børsene over hele verden, av frykt for at Bankia skulle kollapse, eller at hele den Spanske økonomien skulle kollapse. Spanias statsminister Rajoy insisterer på at Bankias problemer ikke påvirker Spansk økonomi og at Spania ikke har til hensikt å søke om hjelp fra EUs krisefond. Spania betaler nå skyhøye renter for sine obligasjonslån og har nå problemer med å finansiere sin statsgjeld.

  Marbella Old Town
Anything's possible if you've got enough nerve - J. K. Rowling
Linker Nyheter Bolig Nettstedkart Annonsere Kontakt oss      
Copyright 2008 - 2019 Megafon