Madrid   Barcelona

Bo i Marbella

Marbella er kjent for sine celebriteter og kjendiser og navnet har et luksuriøst sus over seg. Mange nordmenn har valgt å bo i Marbella og nærliggende områder på grunn av det gode klimaet og på grunn av det store skandinaviske miljøet her nede. Det finnes rundt regnet 15.000 nordmenn som bor i Marbella og nærområdene gjennom vinterhalvåret eller gjennom hele året. I tillegg har du et stort antall nordmenn som tar seg noen ukers ferie i Marbella enten på sommeren eller i andre perioder av året. Den norske skole på Costa del Sol ligger ikke så langt unna der du møter andre nordmenn. Det finnes Norsk sjømannskirke i nabobyen Calahonda som kun ligger en kort kjøretur unna.

Dersom du ser etter en stille og rolig by med mange strender og en flott strandpromenade så er Marbella stedet for deg. Her finner du alt det du trenger av butikker og tjenester, og mange skandinaviske bedrifter har etablert seg her og har spesialisert seg på Nordmenn som bor i Marbella.

Klikk her for boliger til salgs i Marbella...

Steder å bo i Marbella

Hvis du vil bo i Marbella så bør du gjøre deg litt kjent med de ulike områdene. Du kan enten velge å bo i en av de norske koloniene som finnes her eller du kan velge å bo i et område der det kun snakkes spansk. Andre steder i nærheten av Marbella der det bor mange nordmenn er Calahonda, Fuengirola og Benalmadena. De største norske koloniene på Costa del Sol finnes i Benalmadena og Marbella. Her finner du Norsk skole, norsk forening, Sjømannskirke og de aller fleste tjenester slik som helsetjenester, banktjenester og håndtverkere på ditt eget språk. Les mer om norske tjenester i Spania...

Uansett om du skal bo i Marbella permanent eller bare vil bo i Marbella på vinterhalvåret så er et spanskkurs å anbefale. Spanjolene setter veldig pris på at du snakker spansk, akkurat som vi nordmenn setter pris på at innvandrere kan norsk. Du får også mye mer glede av den tiden du bor i Marbella fordi du kan kommunisere med flere mennesker og du oppdager flere av aspektene ved det å bo i Marbella. På basicspanischlasses.com finner du spanskkurs i alle byene Spania.Spanjoler er kjent for å være utadvendte, åpenhjertige og nysgjerrige på oss utlendinger, og de er svært pratsomme. Går du inn på en butikk, kafé eller pub i Spania merker du med en gang at det er mye mer prating blant gjestene enn det som er normalt i Norge. Du kan også risikere at fremmede smiler til deg på gaten og at de som bor i samme blokk som deg begynner å prate med deg, selv om de ikke kjenner deg.

Som arbeidstaker i Spania har du stort sett de samme rettighetene som når du bor i Norge. Av de som bor i Marbella beskrives livet som en lek.

 

Les mer om Marbella

Nyttige artikler med informasjon om Marbella

 

Flytte til Marbella

Å flytte til Marbella behøver ikke å være en tungvint prosess. Her finner du tips om hva du bør tenke på før du flytter til Marbella og hvilke problemstillinger du møter. Les mer... Flytte til Marbella

Norsk mat

Savner du norsk mat og norske matvarer i Marbella. Det finnes skandinaviske supermarkeder og bakerier overalt hvor det bor Nordmenn i Spania. Les mer... Brunost i Spania

Bolig i Marbella

Prisene på bolig i Marbella lokker nå mange nordmenn til å kjøpe seg et hjem i Marbella enten som en fritidsbolig eller som en investering.
Les mer...
Bolig i Marbella

Linker | Nyheter | Reise | Bolig | Nettstedkart | Personvern | Annonsere | Kontakt oss

Copyright 2008 - 2019 Megafon