Madrid   Barcelona

Bo i Spania

Å bo i Spania betyr på ingen måte redusert levestandard. Tvert i mot. For eksempel går det spanske helsevesenet det norske en høy gang og du slipper å betale egenandeler når du går til lege. Prisnivået i Spania er mye lavere enn i Norge og det samme gjelder skattenivået. Levekostnadene i Spania er ca 60% av levekostnadene i Norge.

Klikk her for boliger til salgs i Spania...

Tips til deg som vil bo i Spania

Selvsagt er det annerledes å bo i Spania enn i Norge. Det skulle bare mangle. For å integrere seg er det viktig å være klar over denne kulturforskjellen slik at man blir tatt på alvor. Mye av det papirarbeidet som kreves når man skal bo i Spania er svært uoversiktlig og vanskelig å sette seg inn i for nordmenn, spesielt om du ikke kan spansk. Det er derfor lurt å bruke gestor eller advokat til selvangivelse, kjøp av bolig, arv etc. Disse "gode hjelpere" har full oversikt over hvilke lover og regler som gjelder til en hver tid og gjør hverdagen lettere for deg som skal bo i Spania. Her er et par ting som er greit å huske på før du flytter til Spania:

Costaliving er et norsk firma som bistår med alt det praktiske og papirarbeidet for nordmenn som vil flytte til Spania. I samarbeid med norsk advokat hjelper de deg med det juridiske som trengs for å bo i Spania. Dersom du vil bo på Costa del Sol så har de både boliger til leie og boliger til salgs.
For mer info se deres webside: costaliving.euSteder å bo i Spania

Hvis du vil bo i Spania så bør du gjøre deg litt kjent med de ulike områdene. Du kan enten velge å bo i en av de norske koloniene som finnes her eller du kan velge å bo i et område der det kun snakkes spansk.

Bo i Spania
De norske koloniene finnes i Costa Blanca, Gran Canaria og Costa del Sol, så her finner du Norske skoler og de aller fleste tjenester slik som helsetjenester, banktjenester og håndtverkere på ditt eget språk.
Les mer om norske tjenester i Spania...

Flere og flere nordmenn har også oppdaget fordelene ved å bo på Costa Almeria eller i byen Almeria.

Uansett hvor du vil bo i spania er et spanskkurs å anbefale, da du vil få en mye lettere hverdag dersom du snakker noe Spansk.

På basicspanischlasses.com finner du spanskkurs i alle byene Spania.

Kulturforskjeller

Spanjoler er kjent for å være utadvendte, åpenhjertige og nysgjerrige på oss utlendinger, og de er svært pratsomme. Går du inn på en butikk, kafé eller pub i Spania merker du med en gang at det er mye mer prating blant gjestene enn det som er normalt i Norge. Du kan også risikere at fremmede smiler til deg på gaten og at de som bor i samme blokk som deg begynner å prate med deg, selv om de ikke kjenner deg.

Som arbeidstaker i Spania har du stort sett de samme rettighetene som når du bor i Norge. Av de som bor i Spania beskrives livet som en lek.

 

Flytte til Spania

Flytte til Spania
Å flytte til Spania behøver ikke å være en tungvint prosess. Her finner du tips om hva du bør tenke på før du flytter til Spania og hvilke problemstillinger du møter på.
Les mer...

Norsk mat

Norsk mat i Spania
Savner du norsk mat og norske matvarer i Spania. Det finnes skandinaviske supermarkeder og bakerier overalt hvor det bor Nordmenn i Spania.
Les mer...

Bolig i Spania

Bolig i Spania
Prisene på bolig i Spania lokker nå mange nordmenn til å kjøpe seg et hjem i Spania enten som en fritidsbolig eller som en investering. Etter finanskrisen i 2008...
Les mer...

 Costa Blanca

Den Norske Skolen Malaga

Oktober i Fuengirola

Torrevieja

Feria de Pueblos

Linker | Bolig | Tjenester | Nettstedkart | Annonsere | Kontakt oss

Copyright 2008 - 2020 Megafon