Madrid   Barcelona

Barcelona - Spania

Alt om Barcelona. Restauranter, shopping, hoteller, nyheter, leiebil, severdigheter, attraksjoner, opplevelser, festivaler, bolig, praktisk info med mer.

Barcelona er en av Spanias og Europas aller mest kjente reisemål. Arkitekturen, parkene, festivalene, utelivet, maten, klimaet, det moderne bylivet og stranden med alle aktivitetene som tilbys gjør at mange velger å reise på ferie til Barcelona igjen og igjen. I 2017 var det mer enn 47 millioner passasjerer som reiste via flyplassen i Barcelona.

Barcelona ligger på Spanias nordøstlige kyst 160 kilometer fra den franske grensen mellom elvene Llobregat og Besòs. Med sine mer enn 1,6 millioner innbyggere, er Barcelona den nest største byen i Spania etter Madrid og en av de tettest befolkede byene i Europa. Sammen med sine nærmeste tettsteder består befolkningen av ca 3 millioner innbyggere. Både katalansk og spansk er offisielle språk.

Barcelona
Barcelona. Foto: Wikipedia

Strender i Barcelona

Det tar kun 15 minutter å gå fra sentrum til nærmeste strand, Barceloneta, som er den mest populære delen av den 4,2 km lange strandpromenaden. Hvis du ønsker å ligge på et litt roligere sted vekk fra folkemengden og gateselgere bør du ta deg til Icaria og Bogatell. Bortenfor Bogatell finner du også Mar Bella som også er nuditstrand.

Langs stranden er odet gså en rekke "chiringuitos", som er navnet for barer og restauranter på stranden. Beach volleyballnett er satt opp på flere steder over hele stranden, og på samme måte vil du også finne klatrestativ, treningsapparatet og boulébaner overalt. Ønsker du å prøve ut surfing, kitesurfing eller stand-up padle, kan du gå til Barceloneta mot Hotel W (La Vela) hvor du finner diverse vannsportarrangører. Det er vanlig å se folk sykle, kjøre skateboard og ulike aktiviteter på og langs strandpromenaden.

Mer info: www.kitesurfbarcelona.com, www.supbarcelona.es

Hvis du drar til stranden via metroen, ta L4 gul linje mot La Pau og gå av på enten Barceloneta, Ciutadella / Vila Olympica eller Poble Nou. Alle t-banestasjonene er ca 10-20 minutters gange fra stranden. Alternativt kan du også komme dit med buss ruter: 14, 16, 17, 39, 40, 45, 51, 57, 59, 64 og 157. I motsetning til metrostasjonen stopper de fleste bussene rett ved siden av strandpromenaden.

Klima i Barcelona

Barcelona er også kjent for sitt behagelige klima. Vintrene i Barcelona er milde og den gjennomsnittlige temperaturen på dagtid er mellom 5-15 °C, men temperaturen kan falle ned mot 0 °C i løpet av nettene, spesielt i januar, og i noen få tilfeller kan det snø på de nærliggende fjelltoppene. Allerede i mars måned kjenner man våren krype frem og i april stiger temperaturen til rundt 20 °C. Sommeren begynner vanligvis i slutten av mai og byr på jevn varme og temperatur på 24-35 °C til begynnelsen av oktober.

 

Les mer om Barcelona

Nyttige artikler med informasjon om Barcelona

 

Caser Seguros

Sagrada Familia

Parc Güell

Barcelona

Hemmeligheter i Barcelona

Mat i Barcelona

Barcelona

Barcelona Secrets

Food in Barcelona

Les mer om Barcelona

 

Restauranter i Barcelona

Det er en utrolig stort utvalg av restauranter av alle typer og i alle prisklasser i Barcelona.
Les mer om bra restauranter i Barcelona her...

Hotell i Barcelona

Barcelona har mer enn 500 hotell hvorav 35 er femstjerners hotell. I tillegg finnes en rekke ferieboliger som leies ut til turister.

Et bra sted å lete etter hotell i Barcelona er hotels.com. Der kan du søke gjennom en rekke hotell i Barcelona og bestille hotell direkte. Prisen er ofte lavere når du bestiller på hotels.com enn via andre nettsider. Besøk websiden deres www.hotels.com

Park Hotel ligger midt imot togstasjonen Franca i det trendy området El Born og tilbyr stilfulle rom med gratis Wi-Fi, flatskjerm-TV og resepsjon som er åpen 24 timer i døgnet. Rommene er lydisolerte, utstyrt med klimaanlegg og satellitt-TV. De er moderne innredet i varme sjokoladetoner som gir en avslappende følelse. Daglig frokostbuffét serveres i den lyse spisesalen på hotellet. Det er mange tapasbarer og internasjonale restauranter innen 10 minutters gange. 200 meter fra hotellet er Ciutadella Park og Barcelona Zoo. Den nærmeste metrostasjonen er Barceloneta, som også ligger noen hundre meter fra stranden. Uteliv, restauranter og shopping ligger også i nærheten.

Pris fra 120 € / natt
www.parkhotelbarcelona.com

Nært Universitetet i Barcelona og Placa Catalunya, ligger Casa Kessler Boutique Hostel som er smakfullt innredet i moderne design, inkludert originale typiske mosaikkgulv fra Barcelona. Rommene har klimaanlegg og gratis WiFi. Hostalet har en terrasse som man kan slappe av på og et kjøkken for gjester. Hostalet består av sovesaler med felles bad og private rom med eget bad. Nær Passeig de Gràcia, hvor blant annet Gaudís Casa Batlló og La Pedrera står og det ligger også nær shopping og restauranter.

Pris: ca 20 € / natt
Adresse: Carrer Enric Granados 30
casakesslerbarcelona.com

Feriebolig i Barcelona

Et alternativ til å bo på hotell er å leie leilighet eller hus mens du er på ferie i Barcelona. Mange foretrekker dette fordi det gir en større komfort ved at man har et eget kjøkken der man kan tilberede sine egne måltider.

Mange nordmenn eier leilighet eller hus i Barcelona som de leier ut på ukesbasis til andre ferierende nordmenn. Det finnes mange steder du kan finne slike boliger for korttidsleie, men et bra nettsted du kan lete på er www.spaniaferiebolig.com

Severdigheter i Barcelona

Sagrada Familia, Barcelona
Byens arkitektur markerer unektelig innovasjon og originalitet som pryder en stor del av sentrum, men også parker og andre områder av byen. En av de største bidragsyterne er Antoni Gaudí, som på begynnelsen av 1900-tallet satte sitt preg med sin spesielle stil som understreker modernismen på en romantisk, gjennomtenkt og åndelig måte.

Det klareste eksempelet er Sagrada Familia, som ble påbegynt i 1882, og som symbolikken på livet og utviklingen er et konstant pågående byggeprosjekt som ingen vet om eller når kommer til å bli fullført. For å unngå publikum og køene er det lurt å gå dit så tidlig som mulig på en ukedag og kjøpe billetter på forhånd på nettet, fra 15 €. En tur opp en av de to tårnene er anbefalt fra hvor du får en panoramautsikt over den mektige byen. Ikke glem å besøke museet i den nedre delen av kirken. Forvent å bruke 2-3 timer på besøket. Billetter og mer info: www.sagradafamilia.cat

Ciutadellaparken i BarcelonaVed siden av det populære El Born området i sentrum av byen ligger Ciutadella Parken, hvor du kan ta en rotur i dammen eller kanskje ta en piknik på plenen under et tre og nyte solen. Kanskje høre på gitarspill og sang da det er vanlig at folk tar med seg instrumentene sine. Noen ganger ser man grupper som praktiserer yoga, meditasjon og andre aktiviteter og vanligvis er det bare å bli med, men det er en god idé å konsultere med lederen først. I tilknytning til parken ligger også byens zoologiske hage.
www.zoobarcelona.cat

Komme seg til parken: T-banestopp Arc de Triomf, rød Linje L1 eller stopp Ciutadella / Vila Olympica gul linje L4.

Park Güell i Barcelona
En annen park som også er verdt et besøk er Park Güell som ble utformet av Antoni Gaudí sammen med assistenten Josep Maria Jujol i årene 1900-1914. I 1984 ble parken utpekt til et verdensarvsted av Unesco. Parken har ulike spesielle former og er utsmykket med mosaikker, spiraler og tilbyr fantasifull karakter. Hvis du går opp skogstien bak parken kommer du opp til El Calvario (de tre korsene) hvor du får en fantastisk utsikt over hele byen.

Inngangsbilletten på € 7, kan kjøpes online på: www.parkguell.cat Du kommer deg lettest hit med metro grønn linje L3 og går av på Lesseps og herfra kan du gå opp bakken ca 10-15 minutter. Flere gater fører opp, men kan det være godt å vite at Passatge Sant Josep la Muntanya har rulletrapper som strekker seg nesten helt opp til hovedinngangen.

Montjuïc i BarcelonaMontjuïc (jødisk fjell) ligger ved havnen og stiger 173 meter over havet og er Barcelonas største sammenhengende parkområde, og definitivt verdt å tilbringe en solrik dag på. Foruten parken finnes det også et gammel forsvarslott fra middelalderen som om sommeren blir brukt som utendørs kino. salamontjuic.org Her finnes det er også et antikt amfi (el Grec), OL-anlegg, Nasjonalmuseet MNAC www.museunacional.cat fonteneshow med musikk guia.barcelona.cat og mye mer. Fjellet har også to taubaner - en som går foran Miramarhotellet og stopper nede ved Barceloneta, og en annen linje som går over fjellet med et stopp ved siden av middelalderslottet og det olympiske stadion.

Festivaler og helligdager i Barcelona

1. januar - nyttårsdag
5. januar - Cabalgata - som betyr at de hellige kongene er på vei ridende for å besøke Jesus Kristus. Symbolsk feires dette med en stor parade gjennom byen. I løpet av natten, besøkes alle spanske hjem og de legger igjen gaver til barna som de kan åpne tidlig på morgenen neste dag, den 6. januar som kalles El día de Reyes (kongenes dag).

Mars / april - Langfredag
Mars / april - påskedag
1. mai - Arbeiderens dag
Mai - pinse (rød dag bare i Barcelona).

24. juni er det Sant Joan og sommeren feires med en stor fest og tradisjonelt brenner man bål til ære for solen og livet. I Barcelona, begynner hoveddelen av denne feiringen langs stranden og det skytes opp fyrverkeri når mørket senker seg.

15. august - Jomfru Marias himmelferd
11. september - Katalonias nasjonaldag
24. september - Barcelona skytshelgen La Merce feires med fyrverkeri og feiring i Ciutat Vella med både tradisjonell og moderne musikk og dans.

Mellom juli og oktober arrangeres det festivaler i forskjellige nabolag hver uke og det er alltid gratis adgang. Den mest populære festivalen holdes i Villa de Gracia, med sine sterke farger, musikk og dans ønsker flere hundre tusen besøkende årlig velkommen. I 2015 vil festivalen bli holdt mellom 15 og 21 august.

12. oktober Columbusdagen - Spanias nasjonaldag.
1. november - Allehelgensdag
6. desember - Grunnlovsdagen
8. Desember - The Immaculate Conception
25. desember - 1. juledag
26. desember - 2. juledag

Uteliv i Barcelona

De mest spektakulære konsertene og forestillingene finner du hele året på Sala Apolo. Hver mandag arrangeres "Nasty Mondays 'for de yngre sjelene, Europas største Rock'n'Roll fest med blandede stilarter som rock, pop, indie, garasje og electro rock. Festene når sitt høydepunkt om sommeren, og også på de vanlige ukedagene.

Pris adgang: Varierer mellom 10-30 € avhengig av hendelsen, vanligvis inkluderer det en drink
Adresse: Nou de la Rambla 107
Metro: Purple L2 / L3 Green, Paral-lel
Info og tidsplan: www.sala-apolo.com

På Montjuic finnes det en liten landsby som omgitt av en mur som heter Poble Espanyol hvor det er ulike arrangementer gjennom hele året, og du kan også komme hit for en piknik eller ta en spasertur i løpet av dagen. På sommerkveldene er den utendørs nattklubben 'La Terrazza "i landsbyen et populært sted for de danseglade som liker elektronisk musikk.
Pris: 15-20 € adgang
Adresse: Av. de Francesc Ferrer Guardia 13, Poble Espanyol
Metro: Red L1 / L3 Grønn Placa Espanya
(Fra metrostasjonen er det en god idé å ta en taxi som ikke bør koste mer enn 5-6 €, spesielt hvis du ikke er kjent i området) laterrazza.com

Gjennom hele sommeren, kan du mellom juni og september finne festivalfølelsen hver søndag på Piknic Electronik som er akkurat hva det høres ut som - piknik og elektronisk musikk. Du kan kjøpe mat og drikke her, eller ta med din egen (alkohol får ikke taes med, men selges på stedet). Dagen begynner med familieaktiviteter, grilling og piknik og slutter med virkelig godt trykk på dansegulvet for det yngre publikum med flere kjente DJs og artister. Også dette arrangementet holdes i Montjuïc nært forsvar-verket fra middelalderen. Den enkleste måten å komme seg opp er med taubanen, Funicular, som du tar fra metrostasjonen Paral-lel. Mer info: piknicelectronik.es

Leiebil i Barcelona

Det finnes et stort utvalg av leiebilselskaper i Barcelona, alt fra store kjeder til lokale utleiere. Dersom du ankommer med fly kan du også hente leiebilen på flyplassen i Malaga. Finn leiebil i Barcelona her...

Les tips og råd om leiebil i Spania her...

Reise og transport i Barcelona

For å komme inn til sentrum fra Barcelona El Prat lufthavn kan du ta buss nummer 46 som går til Placa Espanya (endestasjonen) på ca 40-45 minutter, eller du kan også ta den blå flybussen for € 5,90 en vei som tar deg gjennom sentrum og opp til Placa Catalunya på ca 20-30 minutter. www.aerobusbcn.com. Det går også tog til Sants jernbanestasjon og sentrum, men bare fra Terminal 2.

Byen har vært godt planlagt og velfungerende infrastruktur og kommunikasjon. Du kan kombinere buss, trikk, T-bane, tog (Ferrocarril) og fjelltoget (Funicular) med ett og samme kort. Hvis du er her på ferie for noen dager anbefales T-10 kortet som gir 10 reiser for drøye 9 € og kan kjøpes enklest på t-banestasjonen i en av maskinene som tar både kontanter og kort. Enkeltbillett koster 2 €. Hvis du bor i Barcelona for en lengre periode anbefales at du kjøper 50/30 kort som gir deg 50 reiser på 30 dager, eller hvis du reiser veldig mye, kan T-MES - månedskort med ubegrenset reise for 30 dager - være en god idé å kjøpe. www.tmb.cat

De røde syklene, Bicing www.bicing.cat som du garantert kommer til å legge merke til er for byens innbyggere. For å søke om et kort, må du ha NIE (identifikasjonsnummer for utlendinger), som du får hvis du studerer eller jobber her. Kortet koster ca 47 € og varer i ett år. Du kan sykle i 30 minutter og deretter sette sykkelen tilbake på alle tilgjengelige stativ.

Hvis du er her for en kort tid, kan du også leie en sykkel www.bikerentalbarcelona.com til gode priser som er et godt alternativ siden det er mange sykkelstier og byen er generelt sykkelvennlig. Likeledes er det populært å komme seg rundt på scooter, skateboard, longboard, inline skating med mer. Drosjer er vesentlig billigere enn i Skandinavia, med en startavgift på rundt € 2,10 og deretter varierer det mellom 1,03 € -1,40 per km avhengig av tidspunkt og ukedag. www.transportebcn.esShopping i Barcelona

Hvis du liker de store merkekjedene er det nok med kjøpesentre og handlestrøk, som for eksempel Maremagnum fra Columbus statuen plassert på en stor dokk i Barcelona havn. Les mer ...

Spanskkurs i Barcelona

Dersom du ønsker å lære deg spansk fra grunnen av eller dersom du ønsker å forbedre dine spanskkunnskaper, så er Barcelona et ypperlig valg. Fordelen med å ta et spanskkurs i Barcelona er at du får praktisert dine spanskkunnskaper på fritiden din.

//basicspanishclasses.com finner du spanskkurs i Barcelona og mange andre byer i Spania.

Barcelonas Historie

Den industrielle revolusjonen startet i Barcelona i begynnelsen av 1800-tallet med sine første bomullsfabrikker og ble raskt Spanias industrielle senter. Landets første dampdrevne veveri ble åpnet i Barcelona i 1833 og femten år senere ble Spanias første jernbane bygget mellom Barcelona og Mataró. Ciutat Vella (gamlebyen) var lenge omgitt av en mur, men flere og flere fabrikker ble åpnet innenfor bymurene noe som innebærte rask befolkningsøkning, noe som igjen førte til at bymuren måtte rives og et nytt stort boligområde, L'Eixample (utvidelse) ble bygget opp og dette området strakte seg helt til de nærliggende utkantområdene som i dag utgjør byen. I dag er mange av fabrikkene nedlagt, men mange av de gamle skorsteinene er bevart, og man kan fortsatt se dem i midten av bykvartalenes bakgårder.

Barcelona var hovedkvarteret til den republikanske siden under den spanske borgerkrigen i 1936-1939, som endte med seier for nasjonalistene og diktatoren Francisco Franco som tok makten over kongedømmet. Etter Francos død i 1975 gjenoppstod monarkiet og kort tid senere ble Catalonia en autonom region og i 1977 ble Barcelona utnevnt til Katalonias hovedstad. Likevel er politikk et følsomt tema for mange katalanerne, siden uavhengigheten fra resten av Spania er noe flertallet av innbyggerne ønsker å gjeninnsette. Å lese seg godt på deres historie er en særlig fordel hvis en initierer politiske diskusjoner om deres uavhengighet. Til tross for patriotismen er den generelle mentaliteten i Barcelona åpen og de ønsker deg velkommen til en transformativ reise, enten du kaller deg for innvandrer, utlending eller besøkende. Det er en kaotisk by som samtidig gir en rolig følelse av frihet takket være klima, kultur og vennlighet.

Sagrada Familia Barcelona
Sagrada Familia
Foto: Wikipedia

Torre Agbar Barcelona
Torre Agbar
Foto: Wikipedia

Basilica de la Mercedes Barcelona
Basilica de la Mercedes
Foto: Wikipedia

Park Guell Barcelona
Park Guell
Foto: Wikipedia

Linker | Nyheter | Reise | Bolig | Nettstedkart | Personvern | Annonsere | Kontakt oss

Copyright 2008 - 2019 Megafon