Norsk Svenska English
Costa Blanca, Spania  Costa del Sol, Spania  Gran Canaria, Spania
  Startside  |  Jobb  |  Bo i Spania  |  Tjenester  |  Bolig  |  Golf  |  Leiebil  |  Bedrifter  |  Torget  |  Nyheter

Almeria - Spania

Almeria er en moderne spansk havneby plassert midt mellom de norske turistkoloniene i Malaga og Alicante, helt sørøst på det spanske fastlandet. Almeria er en uoppdaget spansk perle, men stadig flere nordmenn begynner å få øynene opp for hva byen og landsbyene rundt har å tilby. Byen har Europas beste klima med over 320 soldager og kun 7 regnværsdager i året. Almeria er, ifølge The Wallstreet Journals Market Watch, det tredje beste stedet i verden å tilbringe pensjonist tilværelsen. Avisen nevner spesielt Almerias "spektakulære mat og vin, og varme strender om vinteren", samt byens mange turistattraksjoner, severdigheter og naturparker.

Historie

Almería er en by i Andalusia, Spania, og ligger i den sørøstre delen av Spania i Middelhavet. Almería oppsto med behovet for et bedre forsvar som de arabiske byene i området hadde. Det var Abd-al-Rahman III som grunnla Alcazaba (Citadel), som ga denne byen sitt navn: Al-Mariy-yat (Vakttårnet). Byen ble grunnlagt av Calipha Abd-ar-Rahman III av Córdoba i 955 e.Kr.. Det skulle være en av de viktigste havnene i hans omfattende rike for å styrke sitt forsvar i Middelhavet. Byens mauriske slott, Alcazaba av Almería, er den nest største blant de muslimske festningene i Andalusia, etter Alhambra. Det var i denne perioden havnebyen Almería nådde sin historiske topp. I andre halvdel av det 20. århundre, hadde Almería spektakulær økonomisk vekst på grunn av turisme og intensivt jordbruk, med avlinger som dyrkes året rundt i enorme Invernaderos - plast-dekkede drivhus - for intensiv grønnsaksproduksjon. del Sol, som ligger langs kystveien etter La Cala og utover og til sist Sitio de Calahonda.

Strender i Almeria

Almeria er en moderne havneby, og fra byens handlegate El Paseo og La Rambla tar det kun noen få minutter å gå til bystranda, El Zapillo. Bystranda er mange kilometer lang og er et yndet sted å møtes over en kaffe eller tapas, og for å "se og bli sett."

Restauranter

Restauranter i Almeria
 

Severdigheter

Severdigheter i Almeria
 

Hotell

Hotell i Almeria
 

Bolig til salgs

Boliger til salgs i Almeria

Shopping

Shopping i Almeria
 

Leiebil

Leiebil i Almeria
 

Festivaler

Festivaler i Almeria
 

Bolig til leie

Bolig til leie i Almeria

Bilder fra Almeria

Restauranter i Almeria

Almeria har en fantastisk og variert lokal gastronomi. Almeria er tapasens hjemby og det var her kulturen med å spise små, billige og varierte matretter startet ved begynnelsen av det tjuende århundre. Så tapasen har alltid vært en del av dagliglivet, landskapet, identiteten og kulturen i Almeria. Og, i motsetning til andre steder, får du ekte spanske tapas inkludert i prisen når du bestiller drikke. I Almeria har du også tilgang til ferske og velsmakende råvarer som inkluderer et variert utvalg av fisk, annen sjømat og kjøtt. Takket være den lokale matproduksjonen er det også særdeles hyggelige priser på et bredt utvalg av fersk frukt og grønnsaker. Vi anbefaler spesielt at du prøver chirimoya og kakifrukt.

Hotell i Almeria

I Almeria finner du et bredt utvalg av hoteller. Og det er ikke vanskelig å finne et fire-stjerners hotellrom til 30 euro per natt.

Et greit sted å lete etter hotell i Almeria er hotels.com


Feriebolig i Almeria

Et alternativ til å bo på hotell er å leie leilighet eller hus mens du er på ferie i Almeria. Mange foretrekker dette fordi det gir en større komfort ved at man har et eget kjøkken der man kan tilberede sine egne måltider.

Mange nordmenn eier leilighet eller hus i Almeria som de leier ut på ukesbasis til andre ferierende nordmenn. Det finnes mange steder du kan finne slike boliger for korttidsleie, men et bra nettsted du kan lete på er www.spaniaferiebolig.com

Severdigheter i Almeria

Alcazaba er en middelaldersk festning som ble påbegynt i det 10. århundre, men delvis ødelagt av et jordskjelv i 1522. Festningsverket er det nest største i Spania, etter Alahambra i Granada, og består av tre hovedvegger, et majestetisk tårn og store hager. Borgen inneholder også et bykvartal med hvitkledde bygninger fra den muslimske perioden.

Katedralen i Almeria har et festning-lignende utseende på grunn av sine tårn, forsvarsmurer og beskyttede stier, bygd for å forsvare den fra Middelhavspirater. Katedralen ble opprinnelig bygd som en moské, men ble senere omgjort til en kristen kirke, før den ble ødelagt av jordskjelvet i 1522. I det 16. århundre ble den gjenoppbygd i renessansestil, mens den samtidig beholdt både noen av sine funksjoner og utseende som et forsvarsverk.

Museet i Almería inkluderer funn fra de forhistoriske, Iberiske, romerske, greske tidene, samt muslimske gjenstander, hovedsakelig fra Alcazaba. Museet har også ambulerende utstillinger, og nesten daglig arrangeres det debattseminarer, workshops og forestillinger.

Almerias tilfluktsroms fra borgerkrigen er et mange kilometer langt nettverk av underjordiske gallerier brukt av sivil befolkningen under den spanske borgerkrigen. Almeria har i dag det lengste systemet av tilfluktsrom som er åpent for turister i Europa.

Aktiviteter i Almeria

I Almeria er aldri en dag kjedelig og byen tilbyr et rikt mangfold av aktiviteter. Hvorfor ikke ta deg en tur til et av byens mange konsertlokaler, museer, teater, jazzklubber, flamencoklubber eller kirker for flotte kulturelle opplevelser? Og, etter en lang dag på museumet i Almeria kan du slappe av i et av byens arabiske bad, varme kilder og spa-anlegg.

For de som foretrekker en aktiv ferie med masse opplevelser og gjøremål framfor å ligge pal på stranda finnes det et bredt utvalg av sportsaktiviteter i Almeria-området, som spenner seg fra golf, bilsport, tennis, padel-tennis, fotball, volleyball, basketball, friidrett, sykling, seiling, jetski, snorkling og dykking, kayaking, vindsurfing, fotturer, fiske til fjellklatring.

Dersom du er interessert i fotball har du dessuten muligheten til å se UD Almeria spille mot topplag som Barcelona, Real Madrid og Athletic Madrid i La Liga. Almeria har også lag i landets øverste divisjoner i blant annet håndball, volleyball, beachvolley og basketball.

For småbarnsfamilier og de aller minste familiemedlemmene tilbyr Almeria et rikt mangfold av aktiviteter. Vi anbefaler spesielt western- og dyreparken Oasys, filmmuseet og gitarmuseet. De lokale kommunene og musikkskolene har også et bredt og godt tilbud for barn, inkludert babysvømming og musikkterapi. For barnefamilier som velger Almeria som sitt permanente hjem tilbyr byen en rekke internasjonale skoler og to-språklige barnehager.

Leiebil i Almeria

Det finnes et stort utvalg av leiebilselskaper i Almeria, alt fra store kjeder til lokale utleiere. Dersom du ankommer med fly kan du også hente leiebilen på flyplassen i Almeria. Finn leiebil i Almeria her...

Les tips og råd om leiebil i Spania her...

Reise og transport i Almeria

Almería er betjent av Almería flyplass, den fjerde største i Andalusia med både nasjonale og internasjonale forbindelser til byer som Oslo, Stockholm, Malmø, Gøteborg, Amsterdam, Madrid, Barcelona, Melilla, London, Manchester, Birmingham, Brussel og Dublin, samt sveitsiske, finske, tyske og andre EU-flyplasser. Flyselskaper som flyr til Almeria inkluderer Solia, Ryanair, Solresor, Easyjet Airline, Iberia, Finnair, KLM, Air Nostrum, Primera Air Scandinavia, Monarch Airlines, Vueling, Jetair Flight, Thomas Cook Airlines og Thomson Airways. Vi anbefaler deg å bruke www.skyscanner.com for å finne de aller billigste flybillettene.

Fra Almeria kan du også ta fergen over til Marokko eller Melilla, den selvstyrte spanske enklaven på kysten av Nord-Afrika. aring; måtte bytte fly.

***Granada, Alhama de Granada, Malaga, sierra nevada

Festivaler i Almeria

Almeria kan skryte av en aktivitetskalender med et rikt mangfold av attraktive lokale kulturelle fester, feiringer, prosesjoner og festivaler, i tillegg til internasjonelle opptredener og underholdning. En av de mest populære lokale festene er Feria de Almeria, en feiring som går over hele 8 dager. ***når?****

Shopping i Almeria

Handlegata i Almeria heter El Paseo og ligger midt i hjertet av byen. Her finner du garantert gode tilbud og det du måtte lete etter. Byen har et ukentlig lokalt marked. Markedet holdes ved den gamle feriaplassen ved strandpromenaden hver lørdag. Byen har også et stort kjøpesenter, Alcampo, som inneholder flere restauranter og 15 kinosaler. Her er det også gratis wi-fi. I tillegg har selvfølgelig byen kjøpesenter som Eroski og Carrefour.

Spanskkurs i Almeria

Dersom du ønsker å lære deg spansk fra grunnen av eller dersom du ønsker å forbedre dine spanskkunnskaper, så er Almeria et ypperlig valg. Fordelen med å ta et spanskkurs i Almeria er at du får praktisert dine spanskkunnskaper på fritiden din.

Voksenopplæringskurs og etter- og videreutdanning kan du ta ved Universitetet i Almeria, som ligger ved stranden kun få kilometer fra sentrum i Almeria. Det er også mulig å melde seg på kurs i spansk språk og kultur ved flere lokale språkskoler.

http://basicspanishclasses.com finner du spanskkurs i Almeria og mange andre byer i Spania.

Almeria Statue

Strandpromenaden i Almeria

Stranden i Almeriacomments powered by Disqus
I’m afraid of nothing except being bored – Greta Garbo
Linker Nyheter Reise Bolig Nettstedkart Privacidad Annonsere Kontakt oss  
Copyright 2008 - 2019 Megafon